Movietime

  

Milla kommer hit om en timme, filmkväll medan solen självklart lyser utanför. Det kunde visst inte regna idag. Mat blir det, nån historia med tagliatelle, creme fraiche, vitlök, bacon, champinjoner och tomat. Allt det sistanämna tillsammans i en enda röra. Inte nån master in the kitchen, men ändå...


Stay with me

Nej, jag har inte mycket mer att göra än att bara slappa och lyssna på musik. Just nu peppar jag inför The Ark om en månad i Linköping, gratis spelning som jag och David och förhoppningsvis många till ska på. När jag såg dem 2007 var det helt grymt magiskt. Även om man inte är ett fullblodsfan av The Ark så är jag säker på att man blir helt i extas av dem live ändå. Här snackar vi allsång!

And I know we were both too young way back when we had our thing
And you're not the one that I think of everytime that the telephone rings
And I know that what we had would not be called love by the ones we know
And I know it's been many years and a hundred love-affairs ago
I know all that so well, but I also do know this:
Calleth you, cometh I
And that's just how it is, and how it's always been
It's where my reason stops and something else comes in
I know it doesn't make sense, but still
Calleth you, cometh I
That's how it is...
And I know we became restrained everytime we were among friends
And I know how it was last time, and how bitterly it always ends
And I know we were both too young to know what real love would be like
And I know that our communication didn't always work out right
I know all that so well, but I also do know this:
Calleth you, cometh I
And that's just how it is, and how it's always been
It's where my reason stops and something else comes in
And I know it doesn't make sense, but still
Calleth you, cometh I
That's how it is.


You are the best thing

Idag har jag seriöst träningsvärk i varenda muskel nedanför magen. Ryggont på det, men vad kan man förvänta sig när man tillhör en släkt där tre generationer har genomgått knä- och höftoperationer? Rull i lera/vått gräs, hopp över stock och sten (bokstavligen talat) samt rusher och armhävningar i regn är vad man kan förvänta sig på barmarken med oss. Min vita tröja var helt täckt av gräsfläckar när jag åkte hem, och idag har jag varit duktig och tvättat massor av kläder. Den vita träningströjan ligger dock i väldigt mycket Vanish.... 

Medan Ray LaMontagne sjunger vidare och medan jag äter en ferraribil från tisdagens biobesök, tänkte jag fylla på med mer bilder. Nu är det inte så att jag har särskilt intressanta motiv här, men jag hittade faktiskt lite av det jag gjorde på skiss och akvarell i höstas, som för övrigt var den softaste kursen jag gick i gymnasiet. Man satt i några timmar varje vecka, lyssnade på musik och ritade/målade. 



 



Nåväl, jag var absolut inte bäst i klassen på det men jag behövde ta upp skissen lite för det var så länge sen jag hade ritat något. Har jag inte gjort på ett tag nu heller, men...



Min fina röda lampa.


Nu känner jag för att slutligen dammsuga härinne och sedan är en veckas flytt över. Alla kläder är i skåpen och allt annat random shit har jag gömt eller ställt upp. Nu ska jag sätta upp en lapp med "Friis" på dörren här hemma, så posten (speciellt alla fina räkningar) hittar hem hit nu istället.

Uncover my eyes

Har precis varit hos Åsa och fått håret klippt, inte någon drastisk förändring eftersom jag ändå tycker att mitt hår är rätt okej just nu. Förlitar mig på att solen ska fixa lite snygga solblekta slingar i håret när den bestämmer sig för att titta fram igen, gärna i mitten av nästa vecka.

Hursomhelst har det varit bildfattigt här på sista tiden och jag har ju haft pappas dator och den har inte photoshop. Men jag bjuder på en gammal bild, egocentriskt nog på mig själv. Jag älskar min kamera och alla har vi en fjortis inom oss som någon gång posat i badrummet. Nu är den visserligen mixtrad lite med färger, skärpa och kontrast. Men ändå.



Tycker jag ser skelögd ut :D Haha


Nu blir det tomatsoppa och lite ugnsvarm baguette till det. Hinner kanske se P.S. I Love You, har velat se den igen sen jag började lyssna sönder Ryan Stars fantastiska "Last train home". Och Into the Wild var jag på vippen till att sätta på igår (när en annan film inte fungerade :( ) men den sparar vi. Har tappat räkningen på antal gånger jag sett den....

Upp till bevis

Ikväll gör jag och mitt knä comeback på hockeyträningarna. Blir spännande att se hur halt jag kommer att vara och hur ont jag kommer att ha i ryggen efter kvällens träning. Wish me luck, jag kommer seriöst att behöva massor av det.

Och nu är det onsdag. Jag som trodde att fyra dagar av ledighet inte skulle gå såhär fort. Snart är fredagens 12-22 här och sedan helgen. En helg och tre jobbdagar till efter det så är jag ledig väldigt mycket. Sommaren bara svischar förbi. Och var är alla människor? Jag brukade nästan alltid vara limmet som fixade ihop oss men nu verkar alla jobba, vara bortresta eller leka ignoranta. Bor ju inte ens i Norrköping längre heller.

Har i och för sig inte riktigt det blekaste om vilka som läser här. Nevertheless, call or text me dudes and dudettes.

Jag har en mus som skiftar färg

Skulle spara pengar, eller hur var det? Idag köpte jag ett par nya högtalare till datorn och inhandlade även en mus till min dator (något jag av en helt obegriplig anledning inte haft förut) och den skiftar färg så fint här bredvid. Jag tyckte att den var vit, blank och snygg men fick även färgskifte på köpet alltså. Inte mig emot, allt som kryddar tillvaron är välkommet. Musen kommer att hjälpa mig göra klart min video snart iallafall - lite lättare att kontrollera all klippning med en mus istället för en jäkla touch-grej jag har på datorn. Och sen så har jag även fullbordat min nördighet och börjat använda musmattan jag fick med Lost-tidningen jag köpte. Laugh all you want, jag är en stolt Lost-nörd!

Sitter och lyssnar på Warrens musik som han skickat till mig - för er som inte vet är han kanadensaren som bor i Vancouver, är grymt bra på att vidda och har sjukt bra musiksmak. Jag har fixat så att han i Kanada nu kan ta del av Guds gåva till mänskligheten (delar av Europas befolkning iallafall), nämligen Spotify. Det är galet hur mycket jag använder Spotify och alltså är det väl lite för mycket med tanke på att jag sitter framför datorn när jag gör det. Eller städar.... inget av det till överdrift är särskilt friskt iallafall.

Och INCEPTION, det var ju en intressant film det också. Mest hade jag ont i ryggen hela filmen igenom men det som inte var rena WTF-moments för min del var grymt bra. Mästerverk (jag ska minsann se om den) och jag vill verkligen jobba med film i framtiden, mer än någonsin när man varit på bio och sett en sån film. Förhoppningsvis kan KTH och medieteknik ta mig dit. Var lite skakis efter bion, inte för att den var läskig eller nåt utan för att jag satt och kallsvettades sista kvarten. Snälla snälla låt mig inte bli sjuk nu... Jag känner mig skapligt akward när jag halvspringer ifrån mina vänner i tron att jag kanske håller på att bli sjuk och inte vill smitta någon. Dessutom trodde jag att parkeringsvakten kommit och gett mig böter. Fast det hade han inte.

Jag och min pickup åkte hem till Sörping och jag njöt lite av den fina utsikten när man svänger ner innan bron och ser hela staden, som förvisso inte är någon metropol precis men som bjuder på fina dagar. Och när jag kom hem hade en granne tänt ljusen här utanför och jag hörde musik från Rådhustorget. Det är såhär jag vill ha det faktiskt. 


Hands down, I'm too proud for love
But with eyes shut,
It's you I'm thinking of


A kiss with a fist is better than none

Det tar tydligen 13 veckor innan min lilla film är klar så jag har ju all tid i världen att blogga. Sova ska man ju kanske göra i sinom tid, men med tanke på att jag sov i ungefär 11 timmar efter förra veckans urladdning där på slutet så tror jag inte att det blir sömn direkt när jag lägger mig. Idag missade jag träningen och det suger ju för all del. På onsdag får jag se exakt hur otränad jag verkligen är - i dagsläget vill varken ryggen, knäna eller konditionen engage in anything som kan förknippas med träning. Men för att inte bli en stor sleezebag och för att inte vara pinsamt ur form till träningslägret är det nog en bra idé att sätta igång med det här nu. Kanske drar på en runda runt Ramunderberget snart? Kan pappa, kan jag....?

Har sett Body of Lies och The Law Abiding Citizen nu och jag blev läskigt impad av Gerard Butler i den sistnämnda. Vilket creep han kan spela till skillnad från i P.S. I Love You när han bara får töser som mig att sucka lätt av romantisk överdos. Tänk om man kunde hitta någon som är som hans karaktär? Kvällar som denna har jag bara sällskap av underbara Damien Rice, och imorgon kommer min älskling vid namn Ramses hit, men för tillfället är det all kärlek jag får till från det motsatta könet. Den ena underhåller mig med sin musik och den andra är hund, och han är bara allmänt söt och mysig. Det är inte så illa det heller om man tänker efter antar jag.

Imorgon ska jag faktiskt träffa Mirela, en kvinna jag träffar alldeles för sällan numera. Känns som evigheter sedan vi hade filmkunskap på Kungsgård när det bara är något år sedan. Vad världen har att erbjuda oss i framtiden får vi diskutera imorgon. Efter det har jag utlovat tårtbak och Tillbaka till framtiden-maraton till David, snubben stod ju faktiskt ut med att hjälpa mig att flytta i fett fuktigt väder förra veckan. All uppackning är något jag för övrigt är helt klar med nu! Söderköping är mysigt och jag är nöjd.

Nu får ni komma och hälsa på, med lite framförhållning är det alltid trevligt. Nu ska jag nog dyka in under det där duntäcket.... puss!

Dreaming of revelry

Här sitter jag och väntar på Jamie Oliver medan jag ligger i soffan och bara inte gör ett skit. Tre meter ovanför mig finns mitt rum och där finns det mycket saker kan jag säga (lämpligt nog kom en reklam för "Samlandet förstör mitt liv" på tvn.... hm?), men det är till mig att fixa upp imorgon. Ända tills på fredag kl 12 behöver jag inte sätta en fot inne på jobbet och det tänker jag verkligen inte göra heller. Sugig jobbhelg helt enkelt, men väldigt trevligt med vänner som inte har något emot att man slaggar hos dem lite random sådär!

Tsatsiki är för övrigt gott, gjorde min egen förvånansvärt goda (det är ju inte dundersvårt heller) till maten förut. Om man äter tillräckligt mycket av vitlök så har jag hört att myggorna håller sig borta - inget jag hunnit testa än, men det känns som en bra ursäkt till att äta tsatsiki. Grekisk mat is awesome - efharisto Hellas och Tantans släkt, typ.

Mitt hockeyspel har gått sönder men jag lider inte: om två veckor har jag varit på träningsläger och haft 6 ispass. Scoooore. Which reminds me - jag borde börja träna igen snart. He he he, oj vad pepp jag känner mig...

Nej, nu kallar kudden igen. Cheers!


She put the lime in the coconut and drank it all up

I wanna be a billionaire so fucking bad... Man kan ju undra vad det är för fel på min hjärna när jag i tre dagar haft denna förbannade låt på huvudet, så illa att det varit det första jag tänkt på när jag vaknat...? Men hade jag några miljarder på kontot skulle jag ju inte behöva jobba på Ica och alltså inte behöva höra den tre gånger i timmen. Trodde P3 var bättre än så. Fast å andra sidan hade de nån Twilight-musik-timme för nån dag sedan. Det - och Redbull utan socker - gjorde min dag.

Jag håller alltså på att flytta och jobba som ett as nu. Jobba är självvalt, I knoooow, men inte tiderna och kvällarna är äckligt långa (och varma) just nu. Nu blir det dock lite tidiga morgonar (mornar, morgnar..?) och ni vet väl alla hur jag bara ÄLSKAR att gå upp tidigt!!!!!!!!!!!!!!! ...................

En grej jag absolut inte fattar är hur alla modebloggare - som inte tjänar fett med pengar på bloggen, det vill säga - skrapar ihop pengar till att köpa Marc Jacobs-väskor för fyra tusen och skickar efter 34 plagg på Nelly varje månad? Daddy's money eller var får de pengar ifrån? Inget jobb är väl så välbetalt när man är 15-20?
Nu när jag flyttar inser jag hur mycket kläder jag egentligen har. Men alla modebloggstjejer, vad gör de med kläderna när det de köpt inte är inne längre? Fattar fattar fattar inte inte inte. En stora garderob går väl åt iallafall.

Fast det skulle vara rätt fint att kunna tjäna pengar på att blogga om något man älskar. Men nu är det jag och ni cirkus tio läsare som finns här, och jag är i ärlighetens helnöjd med det.

Adressändring

Försöker förstå vad sjutton det är som egentligen händer här. Om mindre än en vecka bor jag inte längre - tekniskt sett - under samma tak som min fina mamma. Lilla Shanzavovven kommer inte behöva vakna på morgonen när jag går upp, jag behöver inte klaga på att mamma har på TV'n för högt när jag lägger mig. Etc etc. Och om lite mer än tre månader så ska jag sätta mig på ett plan till andra sidan jordklotet. Jag kommer inte ens vara på samma kontinent som du som läser. Det är så knäppt! För ett halvår sedan kändes studenten avlägsen och nästan lite overklig. Nu känner jag att min lilla bubbla håller på att spricka snart och verkligheten tar ett fast grepp om mina (stundtals tjejkrampande) vader.

Imorgon börjar en period av jobb som förmodligen - och förhoppningsvis, faktiskt - sträcker sig ända till den sista oktober. Känns scary. Men efter jobbet imorgon ska det bli traditionell utebio, sen åker jag och Milla till hennes land (vilken ju också är lite av en tradition) för att snacka skit i x antal timmar och se på film på hennes lite lite lite läskiga loft. Däruppe vill man inte ligga och se Paranomal Activity, även om den inte var så läskig som jag trodde.


ICA, here I come. Kom förbi och gör mig glad nån dag, jag menar... glass har vi. Alltid.



Oh yeah, I´ll tell you something
I think you'll understand
When I say that something
I wanna hold your hand


Tidsfördriv á la 23:16




David: "Sån där vidding går väl ganska fort väl?"


._.


Tänk vad kreativiteten flödar när man har "tråkigt" - jag är inne på sekund 1:11 i min 2:44 långa vid, och jag har äntligen listat ut hur man får till en snygg bakgrund. VAD TYCKS? Hoppas alla kan se den...........


En plats i solen

Idag regnade det. Som fan. Och åskade gjorde det också - and seriously, I loved every moment of it. Jag har längtat efter en riktig regnpersiod på några dagar för att kunna göra annat än få dåligt samvete för att man sitter inne och inte gör något där solens strålar träffar ens hud och gör den röd, i bästa fall lite brun. Eller fräknig, som i mitt fall. Brunfräknig.

Hur världen än slutar så kommer en sak alltid att vara sant: bilder säger mer än ord.

Julls i torsdags, storasyster Titti fyllde 21 år. Ett ord: TZATSIKI!








Varför jag införskaffade mig en systemkamera för ett och ett halvt år sedan..? För att det finns få saker som jag gillar att göra mer än att fota.













Nu ska jag äta en halv överbliven Hawaiipizza. Cheers.


I love playing with fire

Sooooo, jag har sett en del film sen sommaren började...

[500] Days of Summer - 3 / 5
Hade sett bits and pieces av den innan jag såg hela för några veckor sen. Micket bra, micket bra, men det är inte en film som är sjukt bra i mina ögon. Fast bra.

Up in the Air - 4 / 5
Verkligen en sån där mysfilm med stort budskap som ger en tankeställare i slutet, typisk Oscarnominerad-för-bästa-film typ av film. Jag gillar George Clooney. Han är en riktig bastard i början men som alla huvudkaraktärer så utvecklas han ju såklart. Bra bra bra.

Robin Hood - 5 / 5
Bästa filmen jag sett hittills i sommar. Kanske för att det är den film tillsammans med Eclipse som jag har sett på bio. Men verkligen jättebra och en bioupplevelse nära LotR-klass.

The Runaways - 3 / 5
Såg den igår med lite kasst ljud, och i efterhand är den bättre än vad den var näreftertexterna började rulla. Tänker man på att det hänt i verkligheten så är den en vädrig biopic. Kristen Stewart spelar Joan Jett... so fucking great alltså.

Hachiko - 4 / 5
Grät verkligen jättemycket till den som den hundmänniska jag är, och vill man bli berörd så ska man verkligen se den. Inte ofta man blir helt ställd av känslosvall.

Stepbrothers - 3 / 5
En svag trea eftersom jag sov i korta intervaller igenom filmen. På piggare humör och inte klockan tolv på natten dagen innan jobb hade den nog varit bättre. Men Will Ferrell gör fan alltid bra grejer.

Eclipse - 4 / 5
Skulle jag bedöma den som tvättäkta Twihard så är den ju en femma, men som nån som även gillar "riktiga" klassfilmer så tycker jag ändå att den är värd att ses av alla som vill se en film med... typ,  allt.

The Notebook - (en jävligt stark) 4 / 5
Vackrare film om kärlek får man leta efter. Punkt. A classic.

Shutter Island - 4 / 5
Gillar när man inte kan förutse någonting, men ändå inte. Smart, snygg och äckligt förvirrande film med galet bra slut. Det tyckte jag inte först, men i efterhand var den bättre än vid första intrycket.

Die Welle - (svag) 3 / 5
Tysk nazi-inspirerad film baserad på The Wave som vi läste i nian. Jag gick runt och svor på tyska hela dagen efter filmen men framförallt så blir man lite mörkrädd över hur långt det kan gå. Scheisse, rätt okej film. Inget man ser två gånger...



Har även sett Cast Away, Titanic och Remember Me igen men dom borde ni veta vad jag tycker om dem ifall jag ser om dem =)

Nu vill jag se Inception på bio!

Planning state

Det är inte riktigt bra att bli uttråkad så fort som jag blir nuförtiden. Alla andra lov har jag kunnat sitta hemma och inte göra någonting alls och bara njuta av läget utan att känna att jag vill iväg nånstans. Men nu är det som att jag varje dag vill hitta på någonting att göra och blir helt knäpp när jag sitter hemma och inte gör något. Visserligen beror det väl säkert på det sjukt fina vädret vi haft senaste tiden, men tror ändå att jag kanske vill krama ur på mycket som möjligt av den här tiden jag har kvar i Norrköping. Låter hemskt haha, men i november åker jag iväg, kommer hem i maj. Sedan vet jag inte när jag flyttar till Stockholm men det blir väl efter tre månader här hemma. Sen börjar Allvaret igen. Usch.

Men planerar gör jag lite fortfarande och nu ligger 4 lediga dagar kvar framför mig på min "semester". Är inte precis så att jag kommer jobba heltid efter detta, men det känns ändå skönt att kunna ha en vecka då jag vet att jag inte behöver hoppa in och jobba lite här och var när folk är sjuka osv. Den senaste tiden har trots jobb varit sjukt bra. Massor med bad och allmänt häng. Saknar alla mina kvinnor dock, speciellt Milla som jobbar eller tränar eller är på landet och helt ofrånkomligt oanträffbar för det mesta, haha. Större delen av tiden som förflutit har jag spenderat med människor av det motsatta könet, och det är verkligen inget jag klagar på (!) men det känns bara... udda, haha. Fast jag vill fortsätta åka ut och bada och göra en massa impulsivt beslutade saker. So I'll keep on doing what I'm doing.



Ett inte alltför farligt schema! Ser fram emot träningslägret 6-8 augusti, och den lediga veckan jag har efter det. Men helgen där jobbar jag (14-15 aug). Blir det att gå tillbaka till de gamla tiderna sen månntro? Bara jag tjänar ihop pengar, så.... ser INTE fram emot mina morgontider :P

Min älskling har ett hjärta av snö

Så vitt som renaste, lenaste puder

Om ändå allt kunde vara lika lätt hela tiden. Bara ta en sväng till en sjö sådär halv nio på kvällen, komma hem och veta att man inte ska göra någonting imorgon alls. Fast nu ska jag ju i och för sig åka till Östra husby imorgon förmiddag, men det jag har längtat efter, min lilla extrafamilj Blixt.













Förresten så är Oskar Linnros min nya lyssna-sönder-artist. Enda problemet är att det han gjort solo utgörs av en enda skiva. Och jag missade honom på Munken in the park.

Och har jag sagt att det SUGER att jag INTE ska åka till ARVIKA som Fredrika ska göra imorgon?

Jag måste få gå på The Ark i Linköping!! Annars blir mitt konserthjärta helt utan kärlek denna sommar. Det går inte.

Cape cod kwassa kwassa....

Tar lite random breaks från mitt packande till Spotify och kom på att jag vill ladda upp bilder också haha. Twilighteventet och random shit. Alla bilder från min "fantastiska" mobilkamera (förutom bilden från Sandy).




(bild från Sandys blogg)








Det här...

...är verkligen värt att se. Så jävla insane den här världen är egentligen. Vi vet ingenting, vi matas med västerländsk skit som någon sa.


Ingenting är vettigt 03:30

Eftersom jag inte gör så mycket annat, enjoy lite videos jag hittade under mina favoriter på YouTube....




















Från och med Du

Funderar seriöst på att gömma mig på Skälboö och bara vara ledig ett tag. Men sen hoppar verkligheten och säger att jag ska flytta den här veckan. Och det är onsdag imorgon, halva semesterveckan har alltså gått. Det är hemskt att tiden bara springer iväg såhär, med eller utan underhållning....

Det ska åska nu strax men jag inväntar första knallen innan jag stänger av datorn samt gör andra säkerhetsåtgärder som mamma promt insisterar på. Bredvid mig ligger förresten ett kvitto samt en elektronisk bekräftelse på biljetterna jag och Fredrika var och köpte idag. Den 3 november åker vi!




Somliga ljus brinner aldrig ut....

.

It's just a drop in the ocean,
A change in the weather,
I was praying that you and me might end up together.
It's like wishing for rain as I stand in the desert.



Failade planer, bortresta människor, människor som gör andra saker, jobbande människor och allmänt  (VARMT)väder gör att det enda jag gjort idag är att gå en sväng ner till stan, kolla runt bland böckerna, filmerna och skivorna på Åhlens samt preliminärboka flygbiljetter till Australien med Fredrika. Produktivt i vissa ögon, javisst. Väldigt mycket ingenting tycker jag, när det ändå är min semester just nu (som jag valde väldigt fel vecka att ta ut på). Men just det, ett golvstöd till min gitarr hann jag med att köpa också. Tänk om man kunde köpa sällskap att ha med mig i en vecka framöver....

Nu ska jag gå en sväng till skogen och sätta mig någonstans och fundera över världen och allt annat sånt där oviktigt. Puss.

VIVA ESPAÑA

Felicitaciones al mejor equipo! Deseo que yo había estado en Barcelona esta noche... (spanskan sitter inte lika bra som förut känner jag)

Offside, frispark, gult kort, utvisning, DOMARJÄVEL till trots.... Spanien är ändå världsmästare!





Fläkten snurrar bakom mig och Jeff Buckley sjunger "Halleluja". Nu har min sista semestervecka på jagvetintehurlänge börjat och jag har inte en enda aning (typ) om hur jag ska tillbringa den. Milla är iväg på träningsläger, Fredrika försvinner till Arvika (avis, javisst!), David är på landet och resten av Norrköpings befolkning jobbar på dagarna eller sover bort dagarna. Hej någon annan ensam människa?
Men underbart med semester? Jo det är det verkligen!

Genomskinligt grå

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

 

Jo, den är fin förstår ni.
För övrigt är jag pepp på att plugga nästa höst. Och jag är väldigt säker på att det blir på KTH, i Stockholm, på det här programmet. :) Detta är precis vad jag vill bli!


Var tog den där elden vägen



Har ju lovat att använda min systemkamera mer och när jag kom hem igår (runt 02.28, heh) var det lite för fint för att inte föreviga. Kommer sakna Vilbergen och att gå en runda med vovven här. Sentimentala Johanna har krupit ut ur sitt skinn den senaste veckan och inombords är jag nog lite mer ledsen än jag vill vara, och visa. Everything is changing and I don't feel the same - eller nja, fullt så illa är det väl inte men klart att det är tråkigt att flytta. Dyrt som satan också....

Känns lite sådär att vakna för tidigt och inte kunna somna om när man helst bara vill ligga och sova bort sin förkylning. Usch, inte bra att bada i sjö, spela "fotboll" (det var verkligen inte regelrätt fotboll som jag spelade igår iallafall haha) och vara vaken i 19 timmar när man är on the edge of breaking down i en dunderförkylning. Och jag borde nog inte få köra bil och ta beslut om färdväg i det fullt nyktra men trötta tillståndet jag var i igår. Vips så var den fredagen över, och nu är det helg. Och nu ska jag jobba 15-22. Åh så roligt. Jag missar bronsmatchen. Gör min dag och kom in och köp en glass eller nåt. Verkligen, helt seriöst.

Toves nya låt är för övrigt bra, om ni kommer ihåg henne från Idol? Snacka om Killers-vibbar, men det är ju inte dåligt precis :)

Och jag ser fram emot söndag kväll och nästa vecka.


Inga överraskningar

Det är verkligen urtrist att veta att man inte ska göra nåt annat än att jobba denna dag. Som vanligt är det soligt ute, men sol fick jag en rejäl dos utav igår så det gör väl inte så mycket. Men bara att veta att nästa åtta timmar av ens liv - vilket är lika lång tid som det tar att flyga till Chicago, plus minus en halvtimme - känns bara piss idag. Visst, jag får pengar, men blä ändå.

Har kommit på att jag varit ganska flitig på att blogga sista månaden sen jag slutade skolan typ. Kanske är det på grund av mitt ständiga behov av att prata av mig, även om det är i skrivformat till er 10-12 pers som tittar in här då och då. Kanske är det på grund av att jag inte lägger mig tidigare än typ halv ett numera, även om jobbet eventuellt kallar kl 8. Trouble trouble, javisst, men vem kan sova i ett rum där solen legat på i typ 17 timmar? Nu ska jag ju flytta till pappa i Söderköping och där har jag väl solsida.... eh, typ 14 timmar. På sommaren. Men iallafall.

Jag är jätteglad över vädret som vi har just nu, men ärligt talat saknar jag regniga dagar lite grann. Jag saknar att sitta i mitt rum och vidda, få en massa idéer och sen se dem få liv. Ser man när jag gjort mina senaste så är de upplagda på YT den 16 augusti 2009 respektive 18 juli 2008. Alltså på sommaren, ett år emellan två videos. Det tar en jäkla massa tid (rättare sagt en jävla massa tid och envishet och nogrannhet) men det är så kul när det är klart. Jag håller på med en nu som jag gjort kanske en fjärdedel av som vi får se om jag gör klart. Men, tills dess. Tre videos jag är lite stolt över att jag lyckats få ihop.

Den här tog en hel jäkla månad att få ihop, haha....




Twaaajlaaajt...
 



Och så lite Lost såklart, gjorda 2007:







Sist men inte minst så är Alexandra Jonsson världens sötaste och gulligaste lilla Krokeksbo man kan tänka sig. Tack för iförrgår/igår fjärt!

Say what they may

Måste nog ta mig tid att hylla filmmusik lite såhär på kvällskvisten (när man inte kan sova för att det är så in i h-e varmt). Jag är lite knäpp sådär och tycker rätt mycket om instrumental mysik, typ "symfonimusik" kan man väl säga. Jag kan verkligen sitta och mysa av känslan man får av att lyssna på filmmusik. Minnas bilder man fick se i filmen - så är verkligen fallet med Sagan om Ringen till exempel. Idag såg jag återigen Eclipse (som för övrigt fick relativt bra betyg av grabbsen). I slutet av filmen spelas den här låten, först instrumental och sen själva låten av Metric. Love it! Nåväl, ska inte fortsätta tjata om den där filmen men lite märks det minsann att det är Sagan om Ringen-vibbar på musiken till Eclipse, kanske beror det på att det är samma gubbe som gjort musik.

Meeeeeen, för att lämna det där - lite bra "scores" är ju de till Pirates of the Caribbean och Lord of the Rings III. Spotify laggar sönder i detta nu, så kan visst inte göra mycket mer. Lägga sig? Kanske....


Do I ever cross your mind?

Det var en fin dag igår och fortsätter att vara en lika fin dag idag. Julias trädgårdsfest var, som Barney skulle sagt, awesome och jag var om jag får säga det själv grymt bra på att grilla kött. I got it from my daddy. Blev dock något trött när soffan vi satt i för att se Holland besegra Uruguay var så skön att mina ögonlock ville slutas om och om igen. Utomhus var det myggor som bet mig ganska mycket. Alexandra kom och hämtade mig och jag fick sova väldigt gott i hennes extrasäng ännu en gång, detta efter lite 2 ½ män och How I met your mother fram till ett-tiden nån gång. Frukost med jordgubbar, en äckligt stor spindel på altanen (!!!) och en sväng på badhuset har det blivit av idag. Kom för någon timme sen hem från ett stopp vis Halvars också. Brownieglass alltså, yum yum...





Om två timmar ska jag återigen infinna mig på bion för att se Eclipse, den här gången med människor av det manliga könet. Efter det följer Tyskland-Spanien hemma hos Max - jag hejar på Spanien men tror att Tyskland vinner hela tjottaballongen. Lite kul är det hur verkligen alla (nåväl, de flesta) är insatta i fotbolls-VM, ett VM vi inte ens är med i vi kassa svennebananer. It's awesome! Lite synd att det är slut på söndag bara...

Spanade igenom min systemkamera och hittade en lite sådär halvsnygg bild jag tog i Stockholm för några veckor sedan. Stockholm som kanske blir min hemstad nästa höst? Vi får väl hoppas det. På tal om det borde ju det där antagningsbrevet dimpa ner i brevlådan snart. Visserligen ska jag inte plugga i höst, men spännande att se var man kommer in. Kanske, kanske, kanske, kanske så räcker mina 21,8 p till arkitektlinjen..?



But that was when I ruled the world

Det finns inte en molekyl i mig som inte vill åka till Australien. Däremot finns det några enstaka atomer som kommer att sakna lite här hemma när jag drar mig mot the land down under i november. Förutom vänner, familj och helt random människor som man gillar (t.ex. finns det några riktigt sköna stammiskunder på Ica) så kommer jag att sakna ishockeyn. Parlamentet på tv en söndagskväll. Att sitta sent en tisdagkväll på msn och klaga på hur jobbigt det blir att ha kemiprov på onsdagmorgonen. Idol på fredagkvällarna, morgonpasset i P3 på söndagsmorgonen på Ica när man plockar upp bröd. Massa såna där småsaker - både roliga och mindre jobbiga - som gör ens tillvaro lite sådär komplett som den ska vara. För första gången har jag egentligen inte en jävla aning som väntar i 6 månader mellan november och maj. Och det känns rätt okej ändå, för som där småsakerna man saknar - och alla stora saker förstås - kommer ju att finnas kvar när man kommer hem. Om inget oförutsett händer, men så tänker vi inte nu.

Har precis satt igång en tvättmaskin och känner mig jättevuxen. Har ju typ aldrig tvättat i hela mitt liv, helt seriöst. Det brukar bli tvättande i handfatet på toaletten när jag måste ha nåt tvättat till dagen därpå. Dags att börja lära sig det nu alltså. Har skickat iväg mina tack-kort sen studenten också - fy fan vad äckligt sån där brevförseglingssmörja smakar.

Ikväll bär det av mot Åby efter flygplansbiljettsinköpet jag och Freddy ska göra. Tänkte använda min stackars systemkamera som jag så sällan har med mig annars, shame on me! Men nu ska det tas bilder. Och imorgon blir det kanske en tripp till farmor och farfars pool igen?




Release me

Imorgon är det, typ, bokningsdags. Flygbiljetterna ska betalas direkt och sen har vi the point of no return. Kanske köper vi ditresan nu och hemresan senare. Eller alltsammans på en gång. Vad vet jag?

Vad jag vet är att jag och Fredrika plus eventuellt någon eller några mer kommer att bo i denna härliga stad om fem-sex månader. VÄRME, sol och bad, istället för KYLA, regn och kalla cykelturer i pissväder.




Och sen har jag börjat få ont i halsen igen,

kahnfpiahwphöaÄLDLLljjjlaqfhei....

Four walls won't hold me tonight

Hoppas verkligen att mitt rum är befriat från det härliga ljudet "bzzzz" som väckte mig 4.33 imorse, några timmar innan klockan ringde 7.10. Första jobbhelgen sen i maj gick bra, bortsett från den ohyggligt äckliga värmen jag klagat på många gånger tidigare. Tack för att vi har frysar på Ica....

Blev dock flera dopp i Klarsjön senare idag och att säga att det var underbart är en underdrift. Det blev thaimat/kinamat på det och film hemma hos mig. "Shutter island", sjukt bra film med en ganska insane twist. Jag som inte gillar förutsägbara filmer gillar ändå inte när jag känner mig helt lost för jag inte har en aning vad som pågår i filmen. Lite knäppt det där men den var bra iallafall.
Att se film sittandes på skinnsoffa i shorts när man svettas som en gris är inte att rekommendera för övrigt.

Blir ännu en jobbdag imorgon, 14-22, och då lär jag väl sälja ännu mer glass och jordgubbar till folk som är sådär fult glada för att de är lediga. Men jag ska inte klaga, jag får ju cash... den 25 augusti. Det datumet känns jävligt avslägset just nu kan jag s´äga.

For the record

Jag hatar att jobba när det är varmt. När fejjan blir lika röd som Ica-tröjan, då är det illa. Inte nog med att kunderna säger "Åh, vad jobbigt för dig att sitta här inne en sån här dag", jag påminner mig själv om det lite för ofta. Men all möda är värt mina 206 kronor i timmen som jag har på helger.

Om åtta och en halv timme blir jag hämtad för 7 timmar till. Nu är sommaren igång, och efter nästa helg har jag ju semester igen faktiskt, så det är bara att köra på. Har inte den blekaste om hur eller var jag ska spendera den veckan. Förslag? Jag drar ju gärna till London, men det kräver sällskap. Over and out typ, nu lägger jag mig.

Let me in

Okej, svenska böcker verkar onekligen vara populära att göra om till amerikansk film just nu. Millenium är i full gång att filmas i september i Stockholm, Snabba Cash ska göras om med den där Efron i huvudrollen (kommer heta "Easy money".... så himla cheesy så det är inte sant) och Låt den rätte komma in har de lagt vantarna på sedan tidigare. Nu kommer så filmen och den verkar ju ganska lik den svenska. Handlar likt Twilight om vampyrer - skillnaden är att vampyrerna här inte är fullt lika snälla, eller snygga heller för den delen. I want bloooood!



Gårdagen gick åt att åka till farmor och farfar, sola i två timmar, bada i den 29-gradiga poolen, äta mat, se på fotboll och bara gilla läget. Sent på kvällen blev det en oplanerad tur till Kulturkammaren och nu ska jag ge mig ut på baksidan med brassestolen och ge mig på både "Wonderwall" och "Viva la vida".

Men jobbet börjar 15... känns inte så kul. Kollar man ut på himlen så är den sådär Medelhavsvitblå och man SER att det är typ 30 grader varmt i skuggan. Tur att jag slutar 15 imorgon, då MÅSTE jag bada någonstans. Ring eller smsa, ni som vill samma sak. Glottern, Julia?

We no speak.... africano?

Ghana gör 1-0 och jag blir glad åt alla afrikaner som hoppas på sitt hemland. Jag är väl lite sådär att jag tycker det är kul för "hemma"-folket att få glädjas åt ett lag, men ....

Det blev inte mycket av det här inlägget inte. Nu ska jag tydligen repa på Kulturkammaren med min röda gitarr! Cheers!

Chop and change

Vaknade med Twilight-musik i huvudet idag - om detta är friskt eller inte låter vi vara osagt - så filmen satte sina spår i mig och jag funderar seriöst på att läsa om den tredje boken. Om nu inte Milla haft den i sin ägo hade jag kunnat läsa den imorgon vid poolen.... You can't always get what you want I suppose. Men jag ska se om filmen! Kanske för att se den med kritiska ögon, kanske bara för sakens skull. Behöver bara hitta någon som sett den men som vill se den igen/någon som inte sett den men som vill se den. Hoppas på det sistnämnda.

Dagens har minst sagt varit svettig. Från att sitta och köra i en AC-befriad pickup i åskvärme till att skruva ihop möbler i mitt varma rum hos pappa, som för övrigt har solsida (hej mörkläggningsgardin). Lite rött, lite beige, lite svart och mycket kort, skivor och filmer kommer att utgöra mitt rum. Är dock inte klar på långa vägar, men så flyttar jag ju inte in "på riktigt" förrän i slutet av juli. Jag gillar ju, som ni kanske vet, att vara ute i god tid. Kanske lite för god tid ibland haha.

Och idag slog det mig att de fyra år jag bott här i Vilbergen har varit de bästa i mitt liv. Jag vet, det låter så galet klyschigt och sentimentalt och ja, you name it. Men jag flyttade hit när jag började nian, augusti 2006, och jag flyttar nu ut när jag precis tagit studenten, juli 2010. Under dessa fyra år har jag bland annat jobbat tre och ett halvt av dem på Ica, jag har rest runt i både det här landet och utomlands. Jag har fyllt arton, jag har varit ute på krogen, jag har tagit körkort (älskar att kunna skriva det), mitt lilla katt Mysan dog, jag har varit på konserter.... Det är ju egentligen den här tiden som SKA vara den bästa i ens liv och som sagt, det har den varit. Jag flyttade in hit som en person och flyttar ut som samma person, men en person som lärt sig mycket och utvecklats rätt jäkla mycket alltså. Fasen, jag hade tandställning när jag flyttade in här, och rödbrunt hår.

Så jo, ni som undrar - det blir en liten omställning att flytta en sväng till pappa. Jag har alltid bott med mamma och vi har väl haft våra små och stora bråk som alla döttrar och mödrar har. Men det här är nog bra som den första graden av separation. Vi bor ju iallafall nära varandra nu - tänkt om jag dragit till USA? Hade aldrig klarat det. Det här är förberedande inför flytten nästa sommar till Stockholm och högskolestudier.

På tal om mamma och trygghet så sitter hon och ser på 2 ½ män här i bakgrunden. Det om något är väl ändå trygghet. Tror jag ska joina henne lite igen innan jag sveper täcket runt mig, lägger mig på magen och somnar snett i min säng ännu en gång i mitt fina röda rum. Live in the moments, you know.

And now I'm all yours

Någon smidig person lyckades gräva sönder en kabel här hemma i området i tisdags och alla som har Bredbandsbolaget fick verkligen "uppleva mer" när internet legat nere i två dygn på grund av det. Förutom diverse problem med att ta reda på hur mycket pengar man har via nätet/kolla busstider/betala räkningar så var det lite uppfriskande och samtidigt skrämmande att inse hur beroende man är av nätet. Säger som min gammelfarfar sa när han läst om den nya företeelsen i tidningen; "'Surfa på nätet' - vad FAN är det?"

Dagens äventyr var att köra pickupen till Linköping och spendera tid till att köpa inredning till mitt rum. No way att jag missar en chans att inreda någonting och får bestämma helt själv. Tvingade halvt om halvt med mig David i bilen men han fick äta på Subway iallafall. Och hjälpa mig att bära mycket tunga saker, he he he.

Och just det - den DÄR filmen har jag sett ikväll. Försöker för mitt liv komma på varför framförallt killar hatar/ogillar serien så mycket. Visserligen är storyn vänd till tjejer, och dialogen (eller för den delen storyn) inte den mest spännande, samt att film ett och två haft sina brister. Men alltså. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att få "vanliga" filmintresserade att se den. Man får försöka be om öppensinnighet och för dem att vara fördomsfria.

Eclipse är rent visuellt en fröjd - jävlar i havet, varulvarna ser ju faktiskt RIKTIGA ut. Allt är mörkare, mer råare, mer intressant än de andra filmerna. Bakgrundshistorierna är galet bra, ljudet av vampyrer som bokstavligen talat går sönder är underbart (jo det är det), blodet som rinner ser äkta ut. MUSIKEN, för att inte tala om musiken. Älskade när Muse låt kom på. Samma snubbe som gjorde musiken till Sagan om Ringen gjorde "the score" till den här filmen. Det märks. Hell, vissa av skådisarna är ju riktig lovande dessutom. Sen att hon som skriver manuset inte håller måttet är okej, för det är ju inte så hiskeligt pinsamt den här gången och alla comeback lines är ju faktiskt roliga.

Nej, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva varför Eclipse är så bra. Den följer boken perfekt på alla sätt och har både hjärta och smärta, och riktigt blod den här gången. Ni av det andra könet kan inte säga något dåligt om Twilight-serien igen förrän ni har sett den här. Troligtvis inte den bästa film ni sett, men definitivt tillräckligt för att ni kanske ska förstå att det finns en liten storhet i det här som vissa kan älska och förlora sig i.





Imorgon väntar möbelihopskruvning i Söderköping, kom förbi om ni har lust, jag bjuder på saft!
Hela dagen!


RSS 2.0