Trying to find the in-betweens

Åh vad jag gillar Lund. Känner att jag snart kommer att älska livet här, och det har bara gått någon vecka plus några dagar sen jag först hälsade på A-huset, som jag bara .... ja, älskar? Vafan jag är så pepp så det är inte sant! Nu måste jag dock lägga mig för imorgon fortsätter projekt White trash i UB-parken där vi just nu satt upp saken som kallas Det, och det är redovisning imorgon. Diffus workshop men ack så kul! Slänger in lite bilder, igenVårt fina kök/matsalsrum! Jag har min ateljé precis rakt mittemot köket, perfekt känner jag


Vi gör ett arkitektoniskt konstverk, av plast


Mitt rum, inte klart, men mysigt


Korta inlägg men ska säga att jag faktiskt har införskaffat de flesta av mina redskap, har skaffat gymkort på Actic för den underbara summan 199 kr/mån (billigt alltså) och nu är planen att skaffa 1. ett skrivbord, 2. en cykel, 3. en hel del nya kläder, bland annat en vinterjacka och regnjacka. Skojar inte när jag säger att det blåser utav bara fan här och trots att det var runt 15, ibland 20 grader här senaste veckan så har jag frusit som jag inte gjort på, ja, nästan ett år innan jag åkte till Aussie. Och det är ju fortfarande augusti?Men dagens två ord: PEPP och TRÖTT.
Natti.

We were the kings and queens

Önskar att jag hade bilder att visa upp från den senaste veckan, men helt ärligt är det nog inga bra bilder/de bilder som finns finns på min iPhone och jag är alldeles för lat för att orka lägga in dem. Det är fortfarande full rulle och idag har jag fått reda på att vi gör 3 studieresor utomlands innan jul, att jag ska vara med och tillverka en flygfarkost till flyING i Helsingborg på lördag samt att mitt första fantastiska studiebidrag kommer imorgon. Så underbart alltihop! Det går fort och man har ledig tid när man tar sig tid, som ikväll när jag spenderade tiden till att måla min bokhylla som nu står fint vid väggen. Hela mitt rum går i vitt vitt vitt och det är snyggt snyggt med ett mörkt golv. Jaja bilder kommer så småningom! Ville mest blogga att jag trivs här nere och det är svårt att ta in att det väntar några fantastiska år här nere. Är så glad att jag hamnar här men just nu går det så fort. Fråga mig om en månad hur allt känns så kan jag ge ett längre svar än SO DAMN AWESOME! :)


And everything will surely change

Har haft både dipps and upps sen jag flyttade till Lund gällande den psykiska hälsan haha. Sömn har jag fått alldeles för lite av och det vore fint att bara lägga sig nu och vakna kl 6 imorgon som vanligt, utvilad för en gångs skull! Men nu blir det städning och lite uppackning och annat skoj. Igår var vi på det fetaste utediscot nånsin, en hel parkering fylld med 9 olika sektioner och 600 pers, inte visste jag att det kunde va så kul att sitta på asfalt med två nanofysiker och byta ärmar. Ikväll var det vindsurfing men pallade inte att gå, bra val enligt mig och Lisa! Imorgon får vi veta vilka vi kommer älska, hata och minnas resten av våra liv i och med att vi blir indelade i ateljeér (klasser) om 15-20 pers. I ett UNDERBART NYTT RENOVERAT HIGH-TECH A-HUS!! I'm lovin it!


"Och sen är det... Karl-Albert? Men jag antar att du inte kallas så"

Avnjuter studentmat aussiestyle, nudlar med Pepsi Max, innan jag ska klä mig som en stekare på franska rivieran och gå på speedmeeting med resten av A-seket. Till den tillhör vi arkitekter samt industridesignarna som är ungefär som designingenjörer fast läser typ ingen matte alls. Har haft två roliga dagar med introduktion, rundvandring, föreläsning, rundvandring igen, och efter gårdagens välkomstmingel ska vi alltså använda alkoholhaltiga drycker för att lära känna de 100 pers som är med i sektionen lite bätte. Ska bli fett skoj och trots att man är trött (upp 6 några dagar i rad är ju döden) så vill man vara med på allt. Gick lite vilse i Lund på vägen till systemet men det är inget man inte kan lösa med gudagåvan iPhone. Nu kommer lite bilder, hejsvej!
Fotografen fick visst känslan av att jag var lite vänsterlagd! ;)

Om en vecka är jag Lundabo


Mitt rum, allt är nytt, golvet, tapeten (helvit), lister, handtag på garderoben, allt :) 14 kvm! Kmr trivas och mitt konto kommer definitivt att lida av trippen till Ikea nästa helg!

Kök & hall, fint!


Min nya skola, Arkitekthuset :) precis bredvid industridesigns hus, IKDC - Ingvar Kamprad Design Centrum! Tydligen kommer han ner ibland och kollar läget (han betalar allt nästan på linjen). Kanske springer på Ingvar nån dag?


Katta går Industridesign & har passerkort till LTH så hon visade mig runt, och hon sa att alla som går arkitekt kommer att få sitt egna skrivbord i A-huset. Helt underbart! Kommer kännas som att man redan sitter på ett företag och jobbar, love it


Av det lilla jag hann se av Lunds innerstad så verkar det vara en äldre och större version av Söderköping, typ - kullerstensgator och gamla byggnader överallt, och helt plötsligt tycker jag att skånska är rätt mysigt, hahaFick även hem en nolleguide med posten idag, är sjukt pepp på att börja där nere nu alltså. Allt från grillkvällar, fester och barhäng till att bygga flygfarkoster, utedisco och testa på vindsurfing på stranden i Lomma. Känner att jag kommer att trivas! Dessutom tar det lite mindre än 3 timmar att åka hem med X2000 till Norrpan, gör jag det en gång i månaden eller kanske en gång var sjätte vecka så går det väl på kanske 600 kr t&r med studentrabatten, inte så himla dyrt ändå. Åhå vad pepp jag är!

You are lost and I am gone

Sitter och mys-tittar på SVT på Sakförarevägen i Lund och bara älskar nuet. Eller, egentligen är det lite ambivalens, jag tycker verkligen om mina vänner som ska börja på LiU och att ha gått där hade heller inte varit fel. Vi får helt enkelt ta vara på tiden när vi ses numera. Annars är Lund helt fantastiskt, fick reda på att jag kommer att få mitt eget skrivbord i Arkitekthuset och helt plötsligt känns allt way proffsigare än jag kunnat ana. Mysstaden som blir min nya bostadsort är ganska liten och det märks att man kan gå/cykla nästan överallt. Osv osv osv... Mitt rum lovar jag bilder på till imorgon men alltså, hur mycket tur kan man ha? Får verkligen läge att inreda rummet nu och i mitt huvud ritas redan allt upp. IKEA-budget någon?

I wish I lived in the golden age

Trodde jag var lite sentimental över att sluta på Ica efter så många år men idag insåg jag hur underbart skönt det ska bli att inte jobba där något mer efter nästa vecka. Träffa student-kunder på jobbet i all ära men nu jäklar får jag bli en själv! Läste om arkitektprogrammets utformning och alla kurser, vad andra examinerade gör nu osv, jag blir bara mer och mer pepp! Lite praktiska saker ska dock lösas som t.ex. hur fan min säng, spegel, byrå samt lådor med kläder ska nå Lund på söndag nästa vecka, men nu suckar vi inte åt det utan ser fram emot att dra ner dit på måndag för ett besök :) jag är fortfarande så glaaaaaad över detta. Men oj, tänk om inte utbildningen motsvarar mina förväntningar haha? Den som lever får se, tror dock inte att jag blir besviken på att få läsa detta.

Är förresten glad att jag kan se Eldkvarn på lördag nästa vecka, jobbar inte kvällen iallafall, och vad finns det för bättre sätt att avsluta mitt östgötaliv (so far) än att sjunga Vår lilla stad på Gamla torget??x antal år sedan! Tänkte på hur mysigt det skulle vara att skaffa katt om två år om jag bor ensam i lägenhet i Lund :)


Allt som jag borde ha sagt; men det var ju då

Sen i måndags tror jag att jag har haft den bästa veckan på rätt länge! Blivit antagen till arkitektprogrammet i Lund, fixat bostad i Lund på 24 h, ansökt om pensionspengar från Australien (som kanske kommer lagom till studiestarten hehe), haft en sjukt kul kväll/natt med mina vänner, och dessutom har jag varit på hockey :)

Det här med Lund är fortfarande svårt att fatta, men tro mig jag är helt överlycklig inombords och det känns 90% roligt och 10% tråkigt att flytta till Skåne. Jag får ju utbilda mig till mitt drömyrke! Är så galet pepp :) träffa nya människor, leva studentlivet, bara komma vidare i livet. Å andra sidan är det ett femtiotal mil mellan mig och mina fina här hemma, familj och vänner. Igår drog vi dock ut på en krogrunda på Huggan som jag inte varit på ordentligt sen de byggde om, en lyckad kväll/natt :) sov inne i stan hos en snäll och fin kompis när jag inte kunde ta mig hem till mitt kära Söderköping, och idag blev det sedan svull hemma hos min allra bästa vän innan matchen. Underbart att vara ledig en dag också, jobbat 12 av de senaste 14 dagarna....... Men! Nästa vecka jobbar jag mitt sista pass på Ica nära Strömmen och denna gång är det faktiskt för evigt :) nästa sommar satsar jag på sommarpraktik i Linköping :D


Och Peter Forsberg är nog min stora idrottshjälte, att brinna för och älska en sport så mycket beundrar jag, och kämpaglöden han har haft i sin karriär. Så det var stort att se honom på isen där jag för sju år sedan först lärde mig spela ishockey. Stort med ett fullsatt Himpa också, och känslan av tryggheten som infinner sig därinne är svår att beskriva. Har ju liksom vuxit upp lite därinne kan man säga.Var där med min mamma och hennes kompisar, kommer sakna min underbara mamma! <3
Nej nu börjar klockan ticka iväg! Tre dagars jobb väntar och sen är det full rulle en vecka till innan jag flyttar. gaaaaaaah. Puss och tack till alla som var med igår!

Nöjd.

Har inte en enda sak att klaga på just nu. Kanske att jag måste jobba imorgon, tio timmar, men vad gör det när jag jobbar mitt sista pass på Strömmen nästa söndag?

Lund, arkitektprogrammet, jag kom in. Herrejävlar i havet, eller jag kanske borde säga tack till min vakande ängel som överpresterar over and over again. Och nu har jag någonstans att bo också, med en trevlig Stockholmstjej, mitt inne i Lund. Alltså.... händer det här verkligen?

På måndag börjar jag flytta och på söndag nästa vecka hyr jag en skåpbil och drar ner med alla mina saker definitivt. Det känns så himla overkligt så det finns inte.


I'M GONNA BE THE MOST AWESOME ARCHITECT EVER!


Allt det där om att vara på väg nånstans

när man är tillbaks där allt började

Nä jag vill ju verkligen inte flytta ifrån vår lilla stad. Igår var det nittio procent killar i Krokek och till slut var jag ensam med hundra procent killar på Puls (kan inte sluta kalla det för Otten i mitt huvud). Rockade loss på dansgolvet och när bussen gick till Sörping följdes jag dit av GP och Jonathan, blev lite glad i hjärtat när de är så gulliga. Och lite ledsen i hjärtat när jag inser att jag har så mycket här, varför insåg jag inte det när jag sökte städer att plugga i? Äsch, allt blir ju vad man gör det till som jag brukar säga till andra men alldeles för sällan mig själv.
Rolig kväll igår iallafall! :D
Nu regnar det som sagt Cape Tribulaiton-style utanför fönstret och jag kirrar filmer att se inatt medan jag väntar på min dom. Jobbet kanske får mig att tänka på annat? Nej?

Det är inte hur man har det, det är hur man tar det

Illa Johanna, att du lyssnar på en fin låt och känner igen dig i texten och därefter blir deppig resten av dagen. Illa. Du kan ju inte göra så mycket åt situationen direkt. Ryck upp dig, somna om.

Hur ska man möjligtvis kunna bli lycklig om fantasin inte får vara på riktigt?

That awkward moment när man tror att det ska komma folk till en återträff så gör de inte det

Kanske var lite för positiv med uppskattningen på hur många som skulle komma på vår lilla i efterhand inte så välplanerade grillkväll, och med ett utjobbat huvud och mycket värme i kroppen ville jag bada, så jag bangade sålunda för att bada. Mina två gamla klasskamrater och jag fick liv i två engångsgrillar, Klarsjövattnet var helt underbart och jag är nog nöjd med hur kvällen artade sig. Hade ändå mysigt en stund med mina nv-vänner en stund innan det och jag hoppas verkligen på en lite mer crowded återträff någon gång snart.

Dags att sova nu äntligeeeen! Jag gillar uuuuutdraaaagna oooooooord


- är det värt att hoppas på något som man kanske inte tror riktigt ska inträffa, bara för att hålla hoppet uppe? Eller är det bara att sluta hoppas och inse att det aldrig kommer bli så?

We must do as we are told

Jahopp blogga var det ja! Har helt enkelt jobbat järnet och när jag inte gjort det har jag varit ute i solen eller styrt med andra saker, så det är väl bara sunt när det inte bloggas egentligen. Har jobbat dag 4 av 7 i rad nu, ledig fredag, sen är det bara att köra fem dagar i rad igen. Går som smort asså! Och augusti är det idag, den här månaden ska jag börja på universitetet, så enormt konstigt. Grundkursen i matte får vi hoppas lägger lite krut i mig i början så att jag kommer igång med det här med att få saker och ting gjorda, nätbaserade kursen gick ju åt skogen kan man säga! Annars har jag börjat peppa KTH nu och kommer jag in någon annanstans så är det ju bara en bonus :)

Nä nu ska jag äta upp min yoghurt och lägga mig, några timmars sömn för sedan är det jobb kl 06.30, härligt!
RSS 2.0