la uva

Roligt dag igår! Hade inte planerat att göra så mycket efter jobbet men efter lite turer hit och dit och efter en borttappad mobilladdare så hamnade jag i Söderköping med Alexandra och vi gick och åt spansk mat på La Uva. Tog en glass som var hemgjord italiensk så visst var vi überkulturella! Haha. Alldeles jättetrevligt var det.

Imorgon spelar Jutu på Ullevi. Ja, U2. Några av mina äldre släktingar har nämligen reagerat på detta band, "u-två", så nu heter de Jutu istället. Iallafall så skulle jag vilja se den konserten som jag tror är helt sjukt bra. Kommer ihåg att dom spelade på Barcelonas Camp Nou (där nu jag och Fredrika snart ska se Zlatan spela i Barcelonatröja) först och det blev värsta rubrikerna i tidningarna dagen efter - jag läser ju tidningarna på jobbet hela tiden. Vid det här laget kan jag nog få schysst många rätt på ett nyhetsquiz om sommaren, hehe....

Ja men grejen är iallafall att i vintras köpte mamma en biljett åt mig till Coldplay och sa, "oj oj oj, men det är ju 9 månader kvar tills des, JÄTTElång tid". Yeah right, nu sitter jag här och det är 3 veckor kvar. De senaste veckorna har jag bara spelat MJ-musik i min iPod, men jag kanske borde köra lite Coldplay nu när vi snart ska dit.

Men MJ är ju bara så bra. Har blivit lite annorlunda iställd till all annan musik, och det är konstigt men: om man kollar på hur MJ skapade musik, hur bra den är, hur han berörde miljontals människor världen runt, hur han slet för att ge fansen en perfekt och fantastisk show, hur han revolutionerade svart/vit musik; allt han gjorde. Om man ställer det mot vilken annan artist idag så framstår de mer eller mindre som talanglösa. Det är sjukt men det är sant. Heja MJ.

Idag hade jag tänkt att slappa men min fina lilla förkylning har gjort att jag känner mig hängig, snurrig och lat, så jag njuter inte riktigt av det. Satt framför TV'n och kollade på Extreme home makeover förut och åt mjölkchoklad. Typiskt lov-beteende. Väntar på bättre tider.
Lite senare kommer Milla och hämtar mig så vi kan åka ut till hennes land och se på film. Är så glad att jag gick filmkunskapskursen för den gör det ännu mer kul att kolla på film :)

Nu ska jag gå och snyta mig.

tror du att du är nåt - tänk om...

Ibland kan man känna att alla problem som finns är de problem som just du har. Att man alltid har något att tänka på. Alltså, så känner jag iallafall. Men.... hehe. Mina problem känns ganska, jag vet inte - obefintliga! - när man kollar på det här. Innan ni kollar så kom ihåg att den där megastjärnan på slutet fortfarande ligger i vår galax, inte jättelångt ifrån oss relativt sett. Och det finns 100 miljarder galaxer i universum säger dom..... Snacka om big bang, hahahahah.


we are here to change the world

Idag kom jag tillbaka till Norrköping efter en underbar tur till Stockholms skärgård. Det var så himla hde87udgwgf9wgffg97dwtgfgb78WG-UNDERBART! Så himla avkopplande och det var länge sen jag knappt la en tanke åt hemmamiljön och de mer eller mindre problem jag har här. Kanske för att jag jobbar nonstop som jag fick den sjukt befriande känslan av oändlig frihet när jag var där uppe. Kommer några bilder senare. Nu är jag hemma iallafall.

Nu har jag två jobbdagar och sen två lediga dagar igen. Men usch, snart börjar ju skolan igen och ingenting kommer att vara som förut. Nya lärare och nya människor och nya miljöer. Och det är sista året. Jag känner mig redan slut på krafter. Hockeysäsongen börjar snart och jobbet fortsätter och plugget är hårdare än nånsin och vad sjutton ska jag göra i projektarbete?? Hmmm.

Nej usch nu får jag ångest. Bäst jag sätter mig och ser en film och får tankarna nån annanstans.

Och sen en sak till: dagens man heter ZLATAN! :D

vattnaren bevattnad

Om ni inte fattar rubriken är det för att ni inte läst filmkunskap och inte vet att det är en av de första filmerna ("motion pictures") som gjordes typ i slutet av 1800-talet. Bara lite sån där allmänbildning om nån av er skulle skulle få svara på the million dollar question på Vem vill bli miljonär nån gång.

Ajaaa. Hemma från jobbet, äntligen. Segt att jobba söndagkväll när det typ inte finns nåt att göra. Idag hanns det med både det ena och det andra. Alexandra sov över hos mig inatt men var tvungen att åka kvart över åtta imorse. Upp och äta frukost med henne och sen slänga sig i sängen igen. Och det finns banne mig inget bättre än att ligga i sängen och bara slappna av och känna det mjuka täcket över sig medan det regnar ute. Liksom... nae, det finns inget bättre haha! Jag älskar det iallafall och jag låg och drog mig till halv ett. Är det lov så är det! :)

Imorgon är jag ledig igen, fjärde dagen på mer än tre veckor som jag är helt och hållet ledig. Ska ner på stan och köpa lite kläder, känner att jag vill ha lite nya saker. Även om jag knappt haft nåt annat än Icakläder/slappkläder på mig den här sommaren. När man ser alla människor inne på jobbet som handlar och som har så snygga klädstilar så blir man så inspirerad av att köpa kläder, eller jag blir det iallafall. Problemet är bara att det mesta som smala människor kan bära upp ser ut som skit på mig, helt ärligt haha. Men men sånt är livet! Tror inte jag är ensam om det problemet?

Nu ska jag äta jordgubbsyoghurt och lägga mig. Det regnar ute fortfarande. Det är ju bara för härligt med detta underbara sommarväder!

there must be more to life than this

Michael Jackson? Freddie Mercury? Ja i mina ögon är de två av världens absolut största och bästa artister genom tiderna. Nå gång på åttiotalet  skrev och spelade de in en låt tillsammans, som Freddie senare släppe som sololåt. Men jag föredrar duetten. Om de skulle släppa den skulle det bli en stor hit tror jag. Liksom... den ÄR bra. Texten helt underbar.


it's not enough

Tror inte att jag har så mycket intressanta saker att dela av mig för tillfället i skrift. Har bara jobbat som vanligt och gick en sväng på stan. Nu blir det soffan snart med Allsång, för första och förmodligen sista gången den här sommaren.

Men något jag SKA göra är en ny video. Nu har jag ju tid, typ. Kommer ihåg för ungefär exakt ett år sedan när jag gjorde min C/C-video och den tog en månad att göra. Mycket pyssel med den dock och den jag tänker göra nu ska nog inte vara lika svår, haha. Dessutom tänkte jag ge mig på Lost igen... höhö. Jag får se vad det blir för låt. Är lite Jacksonifierad just nu som sagt. Men man vill inte gärna ta en låt man tröttnar på - den här låten lyssnade jag inte på förrän ett halvår efter att jag blev klart, haha. Kommentera gärna, även om ni gjort det förut :)



monday bloody monday

Varför inte slänga upp lite bilder när man ändå har mobilen inkopplad i datorn? :) Här kommer lite bilder från den senaste tiden. :D






Nu ska jag ner och träna med tjejen på den första bilden. Ha't så bra mina vänner!

die hard believers

Visste inte vad jag skulle skriva så tog det som nån person i Criminal Minds på tvn i bakgrunden. Och tjaa, det blev väl inte världens sämsta titel.

Jo igår var en lång dag! 22 timmar var jag vaken. Typ nästan rekord - förra gången jag var det flög jag till USA, höll inte reda på hur länge men det var en lång resa. Iallafall var det jobb mellan 7 och 15, och det flöt på helt ok. Hem, duscha, slänga på sig något som såg i det närmaste bra ut på mig och så "hej Feliecia och grattis på födelsedagen"! Middag hemma i hennes fina vardagsrum blev det och det var sjukt mysigt. Efter någon timme eller två drog vi ner och tittade en halvtimma på det extremt braige Salem al Fakir som spelade gratis utanför Munken. Eller, ja, vi behövde inte betala nåt för att kolla - om han spelade gratis vet jag inte, haha. Sen så drog och mina vänner ut på krogen, Otten närmare bestämt och det var überskoj. Finns en hel del att säga om saker och ting, både bra och dåligt, men en grej jag kommit fram till är att jag föredrar Hugos faktiskt. Folket där är mer som mig, typ. Iallafall var jag där för att dansa och det gjorde jag, bland annat till MJ och det var så himla snyggt när alla verkligen sjöng med i låtarna, och kanske tänkte att "låten är jäkligt bra", snarare än att "hm, den här musiken igen?". Men dansade gjorde alla - tänk om MJ fått se allt.
Aja. Little too late for that. Jag dansade. Lite smått trött sen jag gick upp klockan 6, men men! Är man positiv som fan går allt bra, eller hur var det nu?

Jag, Freddy och Love drog till Donken vid kvart över tre och jag slängde i mig en McFeast - godare hamburgare har jag inte ätit på länge. I och för sig äter jag inte hamburgare så ofta. Men ändå... Med värkande fötter drog vi oss sedan hem till Freddy där jag sov över. Alldeles perfekt blev allt till slut. Och Fredrika var en glad tjej! :D

Sen har jag bara jobbat idag. Jag har verkligen tur med vädret kan man lugnt säga - jag trodde att jag skulle spendera 3 jobbiga veckor därinne och avundas alla som har semester - men så fel jag hade. Känns grymt att jobba ihop pengar när vädret ändå suger och och alla andra är på sina landställen eller som i Davids fall, är ute och seglar, och deppar över kasst väder. Nej, när alla andra klagar på vädret ser jag det från den ljusa sidan. Som man alltid ska se allt från!

Och en månad har nu gått på mitt sista sommarlov. Usch vilken tanke. Att aldrig mer få ha ett riktigt lov. Samtidigt känns det som att hela världen väntar och att the best is yet to come. För jag är en believer, minsann. Kanske är det det dagens titel är till för. Och nu ska jag tro på att det går att somna. Puss puss tjing tjong kram kram.

J.

stop existing and start living

Så har ungefär halva mitt sista sommarlov gått och det har minst sagt varit konstigt och lika härligt hittills! Svårt att förklara men det händer inte ofta att man fyller 18 år och kan göra typ vad man vill. Det händer heller inte särskilt ofta att man trivs så skapligt bra på jobbet att det knappt är jobbigt att jobba längre (sant faktiskt). Och det händer absolut inte särskilt ofta att personer som MJ dör och får en hel värld att stanna upp. Min gjorde det, men efter minnesceremonin i tisdags började den snurra igen, lite åtminstone. Att man dessutom ibland kommer på tanken att "shit - om ett år har jag tagit studenten" gör det hela ännu mer konstigt. Men härligt måste jag säga också. :)

Johanna har annars inte mycket att berätta. Det rullar på liksom! Dagarna på jobbet svischar förbi sådär på ett sjukt bra sätt och man har tid med lite annat. Igår kväll var jag med lite folk på Världens bar och socialiserade. Mysigt ställe det där. Idag masade jag ner mig till stan efter jobbet och köpte present åt Felicia som fyller år imorgon och som jag ska på lite party hos. Innan vi går ut på krogen, det vill säga :) Jag bara älskar att vara ute och hänga med folk och dansa loss till bra musik. Visst är det dyrt men det är värt det, hundra gånger om!

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag faktiskt tycker om regnet just nu. Sure, kan ha nåt med att gör att jag ändå inte går miste om nåt eftersom jag jobbar som ett svin varje dag. Men regnet är liksom...regn. Ärligt talat, finns det en mer underbar naturlig doft än den av luft som det nyss har regnat i? Ni fattar nog, haha. Kanske iallafall? ;)

Tjaaa, vad mer? Har läst i Michael Jacksons bok "Dancing the dream" de senaste dagarna (jag vet, jag ÄR Jacksonifierad just nu... long live the King, som Madonna sa!), det är ingen biografi eller så utan det är jättefina bilder på honom i naturen och på scenen, tillsammans med sjukt mycket dikter och reflektioner av MJ. Det är en så fin bok att läsa i (engelska är ju liksom THE language) och man får en helt ny bild av vilken slags människa han var. Den skrevs 1992 och redan då oroade sig MJ för klimatförändringarna. Tänkte skriva av vad han skrivit på en sida i boken.. Good night everybody :)



"I was walking along the beach one winter day. Looking down, I saw a wave push a feather up on the sand. It was a sea gull feather stained with oil. I picked it up and felt the dark slick film on my fingers. I couldn't help wondering if the bird had survived. Was it all right out there? I knew it wasn't.
  I felt so sad to think how carelessly we treat our home. The earth we all share is not just a rock tossed trough space but a living, nurturing being. She cares for us; she deserves our care in return. We've been treating Mother Earth the way some people treat a rental apartment. Just trash it and move on.
  But there's no place to move on to now. We have brought our garbage and our wars and our racism to every part of the world. We must begin to clean her up, and that means cleaning up our own hearts and minds first, because they led us to poison our dear planet. The sooner we change, the easier it will be to feel our love for Mother Earth and the love she so freely gives back to us."
Michael Jackson

RSS 2.0