Haha

Man kan omöjligen inte få ett stort smile över ansiktet när man ser såna här klipp!


I'm dying for a Swedish fish

Sov för länge idag för att jag skulle vara pigg när jag gick upp, vaknade av mig själv vid elva - då hade jag lyckats stänga av snoozern helt istället för att bara trycka så att det blev 10 minuters sömn till. Känner ni igen er? Haha jag borde inte snooza så mycket. När jag gick i gymnasiet så snoozade jag en och en halv timme varje morgon... galet. Ställde klockan på 5:30 och gick upp 7. Galet! Men det blev tydligen bra betyg iallafall, så :)

Jag fick ett tillgodokvitto av min farmor igår när jag var och hälsade på - mysfaktorn är förresten väldigt hög när man sitter i det huset (ni som varit där vet vad jag pratar om) och äter kex och ser på Doobidoo. Tillgodokvittot var på några hundra till klädaffären Trolltyg här i staden. Och nu undrar ni kanske om det går att ha en klädaffär i en så liten stad som Söderköping, men det går faktiskt, tydligen. finns några stycken här men det är inga H&M-affärer hehe. Hursomhelst gick jag hem med ett linne och ett armband jag tyckte var fint. De hade mycket höstkläder (speciellt en jacka för 1100 jag blev förälskad i som kanske finns kvar nästa höst) men mindre sommarkläder, så det blev att leta ett tag. Men men, skam den som ger sig :D Hade dock gillat en annan färg än grått, men jag får kompensera det med andra färgglada kläder helt enkelt. :)








Och sen så har jag förresten hittat mina älskade skor jag letat efter hurlängesomhelst! Köpte dem förrförra vintern tror jag och har inte använt dem så mycket (de är inte bra att gå i när det är halt som fasen ute = förra vintern). Men de får stanna kvar här hemma nu och ladda för vintern 2011 då jag kommer använda dem. I like them =)


Om någon vill låna medan jag är borta så säg till! Stl 39 haha.



Nu blir det till att packa mer...


Svenskt

Det finns en vacker låt som gjorts av Patrik Isaksson och Sarah Dawn Finer som kom på i min iPod av någon anledning när jag var ute och gick tidigare idag. Låten är lite schlager-aktig, men texten är oerhört träffande och man kan känna igen sig lite i den. Ibland är svenska texter de allra finaste som finns.

Kör Storgatan ner sen går jag tillbaks
Det är måndag kväll
I regntunga skyar som blåser högt ditt namn
Men ljuset i baren ger trygghet åt en ensam man
Han som drömmer sig bort
Och glömmer vad som hänt


Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
När man säljer sin lögn
För att bota sin ensamhet
Du som tog mitt hjärta
Ge tillbaks det helt och rent
Och jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet


Ut genom dörren, där går du igen
Det är måndag kväll
En tom kall blick och sen vet vi var vi står
Stäng alla barer, skrik ut i natten att du ångrar dig
För din tunga har för alltid sårat mig


Du som tog mitt hjärta
Ge tillbaks det helt och rent
För du sålde din lögn
För att bota din ensamhet
Den som tar ett hjärta
Borde veta vad som sker
För jag hatar att jag älskar dig
Så att jag nästan kvävs
Här i min ensamhet


Vänner som sa
Att vi två var det vackraste
Och ingen har
Älskat dig som jag
Har älskat dig

In the middle of the street

Har varit galet trött sedan i helgen och sovit väldigt gott varje kväll och natt. Jag undrar om jag njuter av den lilla tiden jag har kvar att lata mig eller om det är något annat..? Fast det är nog helt normalt att känna sig lite extra trött när höstens mörker kommer.

Jag blev lite glad igår när jag var på stan med min fina vän och pratade om allt mellan himmel och jord, som vanligt. Kommer sakna många här hemma men just den här tjejen finns alltid där, no matter what, och även om jag har några till såna så är hon väldigt speciell för mig, även om vi bara känt varandra i mindre än tre år.
Hittade iallafall lite kläder på stan, en klänning och ett linne på Monki. De har jättebra rea och det fanns massor jag ville köpa, men med tanke på mitt budgetlevande just nu fick det blir detta:


Klänning i superskönt tyg, 150 kr (tidigare 300)


Underbara linne för 45 kr (tidigare 180).

Så ja, det är värt ett besök till Monki denna vecka innan allt fint på rean tar slut.


Nu ska jag åka ut till farmor och få behandling och vara lite social. Puss på er!



All you need is love

Nu är det faktiskt lite exakt en vecka kvar tills vi landar i Sydney! Nån gång vid 12 nästa torsdag dimper vi ner i en ny världsdel efter många långa timmar på flyget. Jag är nervös och har kalla fötter och är orolig för hur allt ska ordna sig. Men det gör det, det vet jag, hakuna matata. Luffa fram tills april är inte fy skam det heller, men vi satsar på att leva ganska rikt i Sydney väldigt mycket.

Och sen så insåg jag idag när jag kollade i KTH-katalogen att jag om ett år förmodligen är begravd i plugg uppe i huvudstaden. Och att jag då som nu kommer ha världens finaste vänner som stöttar mig, precis som de alltid gör. Jag har många vänner och det är ju alltid bra, men egentligen spelar inte mängden någon roll. Har man så ett fåtal vänner som verkligen får en att glömma den hårda verkligheten och gör en glad istället, så ska man vara lyckligt lottad. Och av någon anledning så har jag båda och det är jag så tacksam för så ni anar inte :)




Tror man säger alltför lite till sina vänner hur mycket man uppskattar dem, något jag börjat förstå nu när man åker härifrån, säger hejdå till alla och fattar att saknad har både sina positiva och negativa sidor. Och när jag åker bort hoppas jag att alla fortsätter att ta hand om varandra, speciellt när det väntar en kall, mörk och lång vinter här hemma, och att man aldrig tar någon eller något för givet.

Nu ska jag duscha, klä på mig och dricka upp min Tropicanajuice. Min gamla vita Volvo och jag ska åka in till stan och jag äta lunch med mormor, morfar och mamma. Sedan ska jag träffa en av mina allra bästa vänner och säga hur mycket jag tycker om henne. Puss på er!

Hard sun

Dagen har bland annat bestått av att vara hemma och drömma helknasiga drömmar (Pontiak skjuter limefrukter inne på Maxi, jag gömmer mig bakom tomatburkar och tror det är blod, folk har dött. Vaknade upp och var helt seriöst skakis), en långpromenad och en tripp in till stan för att se tjejena spela. De förlorade med 0-1 men det var roligt att se dem i de svarta dressarna. Har även sagt hejdå till min hockeyfamilj Blixt, som jag känner även är min extrafamilj som alltid tar emot mig med öppna armar ute på Vikbolandet :) och alltid är det lika gott att äta hemma hos dem!

Man kan lätt säga att hockeyn varit en stor del av mitt liv såhär långt. Får se hur det blir när jag kommer hem, om jag fortsätter spela uppe i Sthlm, eller om jag kanske börjar med innebandy. Finns inget som slår ishockeyn dock!





Love love love it!

Inte så beach 2011

Jag älskar att baka, speciellt att experimentera med choklad! I helgen gjorde jag vad som skulle bli en stor browniekaka, men med lite infall och lite brist på ingredienser blev det lite annorlunda. Och som det blev gott! Utan tvekan det godaste jag bakat. Nu är det några som har efterfrågat receptet, med mina ingredienser, så ni ska få det här, men tänk på att det är en stor sats och att man gärna kan frysa in dessa godingar :)



Johannas chokladfudgekaka
Ingredienser till kakan:
400 gram smör (normalsaltat)
6 dl strösocker
4 ägg
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
8 teskedar vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Ingredienser till toppingen:
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl socker
8 msk ljus sirap
200 gram mörk blockchoklad
200 gram smör (inte smält innan)

1. Kakan: smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned
socker och ägg, därefter de torra ingredienserna.
2. Bred ut smeten i en långpanna (vanliga pannor som brukar finnas till ugnar) som du har täckt botten med aluminiumfolie.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min. Jag höll själv koll på den efter 15 min och när kakan har "sprickor" i sig halvlångt in i mitten är det dags att ta ut den :)

Såhär ska den se ut haha


4. Ta ut kakan, låt den svalna, och vänd upp kakan på ett smörpapper (så att botten kommer uppåt).

5. Toppingen: blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en
kastrull och sätt på värmen. Lägg i chokladen i bitar i kastrullen och rör runt tills är smält.
6. Koka 10 min under omrörning.
7. Sätt värmen på lägsta och rör sedan ned smöret klickvis. Rör om och "hjälp" smöret att fördela sig.
8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in
den i kylskåpet för att stelna.
När jag gjorde detta blev det över en hel del toppning som är god att ha till glass! :D


That's how it's gonna be

“Rather than love, than money, than faith, than fame, than fairness - give me truth.”
- Henry Thoreau

Jag såg om Into The Wild igår, efter en stund joinad av far min, och jag vet inte vad det är men jag tröttnar liksom aldrig på den filmen. Man känner sig så befriad när sista scenen tonar ut och Eddie Vedder sjunger om ett sjukt Society och man inser att allt materiellt man har aldrig kan mäta sig med människor man tycker om, eller underskattade saker som luft att andas och tak över huvudet.

När jag nu drar iväg till andra sidan jorden lämnar jag mycket hemma faktiskt - vägde min resväska med min preliminärpackning och vågen gick upp till 12 kg. Jag får ha med 23 kg. What the hell? tänkte jag, och visst, har glömt handduk och smågrejor. Men kan det vara så att jag insett att livet inte är beroende av saker och att jag inte åker ner till Sydney för att leva som här hemma? Mycket möjligt. 

Det återstår att se om jag klarar mig på tolv kilo.... haha.

Everyone knows I'm in over my head

Har haft en sjukt fin dag, gick faktiskt upp redan vid halv nio. Vet inte om det är för att det var sista jobbdagen igår eller vad det nu kan vara, men jag var så pigg och på g imorse, har inte varit så på flera veckor. Jag och några vänner åkte skridskor och spelade ishockey, nåt de har fått vänja sig vid varje vinter hihi. Det var jättekul även om det var kallt och relativt tidigt. När jag kom hem gick jag iväg på en lite kortare promenad runt kanalen, för vädret är ju så himla fint och det känns fel att sitta inne då.


Snart kommer snön!



Blev jättebesviken när jag insåg att det inte kommer nya House-avsnitt förrän i november då jag redan åkt till Australien, jag som hade sett fram emot det idag. Istället får jag sätta på någon bra film, mysa i soffan och faktiskt läsa lite. Ikväll bär det av mot Östra Husby för att träffa gamla familjevänner och säga hej då. Konstigt värre, men å andra sidan, sex månader går fort som jag brukar säga haha.

Idag är det förresten sex månader sedan jag tog körkort!!!


Fyrtioen

En dag i oktober för nästan precis fyra år sedan var jag tvungen att ringa någonstans så att jag inte hamnade på nån disgusting random kommunutsedd praktikplats under två veckor - jag ville välja den gången. Ica Strömmen råkade vara den andra arbetsplatsen jag ringde till, och sedan dess har jag bokstavligen talat spenderat tusentals timmar där. Jag har blivit förknippad med Ica av mina kompisar och det finns många gånger som jag har gett affären gratisreklam (något de gärna retar mig för). Och även om jag hatat det där stället många gånger så har jag starka, varma och fina minnen från den där butiken.
   Mycket har hänt under tiden jag har jobbat där - från att gå nian och inte riktigt veta vem man var till att ha gått ut gymnasiet, veta vad jag vill med livet och vara på väg till andra sidan jorden. Jag har haft depressioner, jag har varit kär, jag har blivit dumpad, jag har fått ärr i själen, jag har fått dåligt samvete utan dess like, jag har utsatts för olika former av våld, jag har vikt en halv miljon kvitton (min alldeles egna konstform, ni anar inte hur många "loppor" som legat och skräpat i kassan) och jag har sjungit till låtarna på P3 om och om igen. Jag vaknar upp nu och inser att Ica alltid kommer att vara en stor del av mitt liv och att jag utan den platsen inte hade varit samma person.
   Så att lämna jobbet är jag lite ledsen för även om jag längtat till denna dag. Jag säger hejdå till det precis som jag säger hejdå till många andra stora delar av mitt liv. Och det gör man ju nästan hela tiden faktiskt, fast man inte riktigt vet om det. Kanske är det lite värre att säga hejdå nu när jag inte vet vad som händer nästa halvår. Vem vet hur jag kommer hem - kanske blir jag förälskad i en fårfarmare och har med mig någon hem. Kanske åker jag hem redan i februari. Kanske blir det precis som jag tänkt mig. Men jag vet ju inte, och det är faktiskt rätt befriande.


Bild från Wikipedia, där denna bild konstigt nog kommer upp bredvid en beskrivning av "butik". Haha.




Just nu sitter jag och lyssnar på Keane. De har skrivit en bra låt som passar bra idag.

This is the last time
That I will say these words
I remember the first time
The first of many lies
Sweep it into the corner
Or hide it under the bed
Say these things they go away
But they never do
Something I wasn't sure of
But I was in the middle of
Something I forget now
But I've seen too little of

The last time
You fall on me for anything you like
Your one last line
You fall on me for anything you like
And years make everything alright
You fall on me for anything you like
And I no I don't mind

This is the last time
That I will show my face
One last tender lie
And then I'm out of this place
So tread it into the carpet
Or hide it under the stairs
Say that some things never die
Well I tried and I tried

Something I wasn't sure of
But I was in the middle of
Something I forget now
But I've seen too little of

The last time
You fall on me for anything you like
Your one last line
You fall on me for anything you like
And years make everything alright
You fall on me for anything you like
And I no I don't mind

The last time
You fall on me for anything you like
Your one last line
You fall on me for anything you like
And years make everything alright
You fall on me for anything you like
And I know I don't mind


Life is beautiful

But it's complicated.

Vega4 – Life Is Beautiful




Undrar om det är normalt att ha en så stor känslostorm inom sig som jag haft idag.
We all have our days I suppose...

Om du lämnade mig nu

Idag är en dag i moll. Jag visste att den skulle komma förr eller senare, när man inser hur mycket man lämnar. Och vilka man lämnar. Om än temporärt, så lämnar man det. Och jag kommer sakna det. Nu, då och i framtiden. Visst, jag kommer hem igen och mycket kommer inte att ha ändrats när jag sätter foten på svensk mark igen i maj. Men det finns känslor som jag är rädd att jag tar med mig ända ner till Australien och som jag är rädd att jag inte kan släppa.

Jag skulle vakna mitt i natten
Och gå upp och ta en långpromenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon
I en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom
Med att träffa nån ny
Jag har rätt mycket med mig själv
Precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över
Om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
Och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv
Som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma
Hundra mil genom Europa
Om en främling
Lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
Om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken
Som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har
När vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp
Kontakter som jag tappat
Som jag varit med
Förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa
Om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre
Som en fjäder I hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där
Som värmde mig I natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog
Att bli förstådd
Ingen känner mig
Så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen
Om du lämnade mig nu


Sayonara

Ser på Eldkvarns-Plura prata om hur bra Norrköping är på TV4's Nyhetsmorgon. Alltid mysigt. Och lite halvspeciellt att känna igen sig i att "ha vuxit upp i Norrköping". Men snart dags att åka iväg till Willys och köpa ingredienser. Hoppas folk är relativt hungriga när de kommer ikväll.

Blir att plugga in datorn till hemmabiosystemet och sedan städa i lägenheten till hög musik (lär få göra om det imorgon).

Snart åker vi. Puss.

It's not enough to say that I miss you

Åh, jag saknar ishockeyn litegrann. Nu har jag vant mig vid att inte träna varje onsdag, fredag, söndag samt åka iväg på matcher lite här och var på veckans kvällar och dagar. Laget heter inte ens Peking Pumas längre och efter mina 6 år sedan jag började spela så har kroppen tagit mer än lite stryk av det. Men det är verkligen kul när det är kul. Men precis som att jag vant mig att inte gå till skolan och inte plugga halvt ihjäl sig så har jag också vant mig vid att inte lira ishockey så mycket längre. It's a part of the past.

Ikväll ska jag ändå åka in och träna med VH Dam och försöka hänga med i tempot efter nästan en måndas träningsuppehåll. Blir mitt sista ispass på svensk mark iallafall. Det finns ett lag i Sydney som jag ska ta kontakt med när jag fått jobb och bostad i Sydney. Då får mamma skicka paket med mina skridskor dit ner. Tur att de bara väger 2 kg!

Tror nog itne jag hade varit samma person utan ishockeyn. Här är en bild från vad jag tror är hösten 2005. Läger i Oxelösund, visit på Bodaborg, match i Nyköping och massor med pizza.


Scream

Scream awards ska jag nog minsann se på femman nästa fredag om jag kommer ihåg det! Verkar vara bra grejer; Lost, Twilight.... och detta!


He left the room, the bastard




Tyvärr är det här min humor i ett nötskal... haha

Saker att bli bra/bättre/bäst på

Har varit på Cromwells frågesportskväll nu och bland 6 äldre allmänbildade personer, varav många är lärare, så känner jag mig något i underläge. Inga TP-frågor som "Hur många behåar har i genomsnitt den svenska kvinnan?" (svaret är tydligen 7), utan det här var skills-frågor.
Jag ansåg mig vara hyfsat allmänbildad för min ålder när jag började ettan (var absolut den mest aktiva i klassen under samhälls- och historialektionerna då) men på senare år har jag börjat inse att det finns såååå mycket saker att ta reda på, och ta in i hjärnan. Vi använder ju bara 7% av den ändå eller hur är det?


Historia. Jag suger på mytologi och allt som inte har hänt det senaste milleniet, seriöst. Vem i helvete var Nero till exempel?
Musik. Ska bli äckligt grym på musikkunskap. Speciellt gammal musik för den nyare musiken är jag ändå rätt bra på (tycker jag, men så sitter man där och inte kommer ihåg ett skit). Visserligen en fin utmaning för det är ju ett ganska stort område, hehehehe.
Film. Jo, jag kan en hel del film, men till exempel ska jag beta av IMDB's topp-200-lista någon gång (innan jag fyller 25 iallafall kanske?). Fast ikväll var jag stolt över mig själv när jag kunde en fråga om "Body of Lies" och dessutom var den enda i laget som kunde en fråga om svensk film. Score till mig.


Hur är det med er - hur allmänbildade anser ni er att vara? Jag börjar nämligen tvivla på min egen kunskap. Och även om det finns ett ordspråk som säger "Kunskap är att veta hur lite man egentligen vet" så tänker jag ändå bli bättre. Så det så!



"It's smart not to be stupid, and it's stupid not to be smart"
 - House

Hey this fire is burnin' us up

Har varit hos tandis idag och har därför inte kunnat ligga och dra mig i sängen så länge som jag ville. Fast det är ju ganska trevligt att småprata med tandläkarsystrarna ändå. Har vant mig sen jag hade tandställning och jag var stammis. Dessutom sista gången det var gratis. Vill inte ens veta hur mycket ett besök kommer att kosta senare. "Men så är det i vuxenlivet", som dom sa. Jaja....
Har redan hunnit med en sväng till Norrköping alltså, köpt vantar (fuck vad det är kallt), sett två House-avsnitt och nu ska jag snart hoppa in i duschen. Farmor hämtar mig om någon timme och vi ska åka till Linköping för att besöka hennes kusinbarn som är arkitekt. Kvällen avslutas med musikquiz inne i stan också.

Sen är vi nere på 1 vecka och 6 dagar. Galet. Får börja packa väskan imorgon, packa ur, packa igen, osv.
Och jag är så glad idag!

It's that week

Nu har jag satt på Stones-filmen (Keith Richards ser ju, faktiskt, ut som att han är tagen direkt ur en piratfilm), jag värmer köttfärssås i micron och jag har tänt ljus i hela lägenheten. Ska efter min mat sträcksitta och skicka iväg mitt CV till McD, H&M, IKEA, osv osv. Har varit ute på min promenad idag och det blev ett fint bad sen. Jag behövde det men blev jobbigt när det blev kallvatten.

Och förresten har jag ingen aning om varför jag bloggat så mycket idag haha. Boredom?



Radiohuvud

Går in på Facebook och har fått puff tillbaka av Åbykvinnan i Frankrike som jag saknar en hel del. Det är så konstigt hur jag börjar filosofiera vidare av den där lilla puffen - var är jag om ett år egentligen? Kommer jag bo i Stockholm och fastna där och sedan inte ha samma kontakt med mina vänner härifrån? Man kan väl säga att jag är ute efter en karriär och då lär jag inte bo i Norrköping något mer tills jag antingen blir arbetslös eller pensionär. Knäppa tankar på hur livet ändras av val man gör. Har dock en känsla av att jag inte kommer missa så mycket av det roliga här hemma när jag kommer ha dubbelt så skoj plus ännu mer i Australien. Men sen..?

Fast jag ser fram emot att veta vart man ska. Är ett kontrollfreak sådär och lämnar inte mycket åt slumpen (bortsett från min resa nudå). Vill börja plugga, vill köpa höstkläder, vill ha en egen lägenhet, vill göra det och det och det och det. Inte fundera så mycket. Bara veta.

Knowledge is power?


Haha

Hundra procent!




"Mörklääijla", "Äjsi däjsi", "Däär Sträjjts"


Blåbär

Igår jobbade jag mitt förmodligen näst sista jobbpass på Ica tills jag kommer tillbaka från Australien. Det känns lite skumt, har aldrig haft en längre sammanhängande ledighet därifrån sen jag började jobba där julen 2006. Och det är ju ganska länge sen liksom. Det blir tjänstledighet för mig medan jag jobbar någon annanstans i Australien (hoppas jag).

Well, igår köpte jag förresten en resväska som fortfarande ligger i bilen eftersom jag inte orkade bära med mig den hem klockan ett på natten. Samtidigt var jag inne på Rusta och där stod en stor låda med en massa filmer som de sålde ut billigt. Jag köpte tre, Eden Lake, Shine a Light och American Gangster.
Den första såg vi igår och skulle vara en "bra skräckfilm" men det blev instället en besvikelse. För det första var den inte ens läskig och för det andra var den bara tragisk. Det bästa i filmen var när the crazy english ugly bitch blev påkörd, mycket tillfredsställande. Shine a Light är väl ingen direkt film utan mer en konsertinspelning med Rolling Stones, och älskade Stones kan man aldrig få nog av. Fast den är regisserad av Scorsese, hur han nu "regisserade" Rolling Stones...? American Gangster har jag faktiskt inte sett så det kanske bli den när pappa kommer hem ikväll. 




Har tusen saker att göra idag men jag har känt mig så otroligt lat de senaste dagarna, hade till och med mjukisbyxor på mig igår när vi spelade TP. Bekvämlighet framför allt? Tandläkaren hade skickat ett brev att jag ska vara där den 9 november, men då är jag i Australien, hehehe. Ska gå en långpromenad också (i det här jävla vädret..........................).

Svårt att tro att det var jättevarm sommar med sol och bad varje dag för tre månader sedan när man tittar ut genom fönstret idag...


It's cold around me

Jag stör mig egentligen inte så mycket på kylan eftersom jag snart lämnar detta god-forsaken land, men det är ju inte så roligt så att man ramlar av stolen när jag tänker på hur ONT det gjorde i mina fingrar när jag skrapade bort frost från rutan på bilen imorse. Hemskt.

Hade behövt en stor boxningsäck att slå på idag på jobbet, för jisses vad stressigt allt var, och vid ett tillfälle fick jag seriöst en handfull saker jag var tvungen att göra samtidigt. Jag hatar verkligen att känna mig stressad (på det sättet - när jag drabbas av självorsakad stress brukar jag högprestera, exempelvis i skolan haha).

Nu luktar jag gott efter en dusch, lavendel in my heart! Imorgon ska jag iväg till stan tidigt för att köpa min resväska, herregud, bara lite mer än två veckor kvar nu.

Big achiever don't you see

Baby nothing comes for free
They say I'm a control freak
Driven by a greed to succeed
Nobody can stop me




Pappas gamla spegel ger en frän effekt. Den reflekterar dock inte så att allt blir svart och vitt - det fixar kameran/PS - fast det vore ju coolt med en sån spegel.


Iväg mot jobbet - sista helgen på mycket mycket mycket länge.

Chasing pirates

Idag har varit en riktig göra-mycket-men-ändå-ingenting-dag. Jag sov alldeles för länge i jämförelse till hur dags jag gick och la mig, och jag borde nog lägga mig tidigt nu kanske för att komma i rytm till den stundande jobbhelgen. Var efter en seg "morgon" ute och gick - springa kan jag inte med den här halsen/detta knä - och det blev en runda på lite över en mil. Anledningen till att jag gick så långt var att jag hade fyllt på min iPod med ny musik och så fort jag har gjort det så vill jag bara ut och gå och lyssna. När jag inte lyssnar på musik på datorn så är det när jag går ute som jag gör det, och det är tametusan helt underbart att bara ha sina egna tankar och lite musik i huvudet. Dessutom behöver man inte höra hur anfådd man blir över att ta sig uppför de härligt branta backarna som hör till Ramunderberget.

När jag kom hem efter denna ganska kalla runda (hade vinterjacka på mig men ingen mössa, och det blåste ju - förstås...) så tappade jag upp ett varmt bad, tände två värmeljus och satte på musik, Reginas "Far". Det var så sjuuuuuuukt härligt att ligga i badet och tvätta huden i varmt vatten och lavendelscrub. Helt jävla underbart, ni borde testa det (syftar mest på killar här. Vet att House då och då gör det men har svårt att se killarna jag känner göra det). Visserligen inte så klimatvänligt men, man mår ju så himla bra sen. Efter det lagade pappa och hans tjej galet god mat, hel kyckling i ugn, pomme och en sås helt out of this world. Jag säger då det, det är fasen godare att äta i detta hemmet än att gå till en restaurang och äta. Lite Skavlan, lite kladdkaka och ett stort glas vatten senare så är den här dagen över.

Och visst, det kanske är inte den mest intressanta eller produktiva dagen ever, men det är under såna här dagar man känner att man är en s.k. livsnjutare.


Saknar gamla tider (usch va gammal jag känner mig när jag skriver "gamla tider", men det är ju gamla tider haha...)


Nu ska jag läsa vidare i någon av de tre böcker jag har påbörjat. Innan dess måste jag faktiskt tipsa er om lite musik (både gammal och ny), kanske har nämnt dessa förut men ändå;

Marina and The Diamonds skiva "The Family Jewels"
Jenny and Johnny's skiva "I'm Having Fun Now"
Cee-Lo Green's "Fuck you", skönaste låten just nu!
Har ni inte lyssnat på australiska Sia ("Breathe me") innan borde ni lyssna igenom "We are born"-skivan
Kings of Leon's nya "Come Around Sundown" är inte super, men det finns en del ljusglimtar, t.ex. "Radioactive" och "Mary" :)
Sist men verkligen inte minst - "Imagine", Lennon's finaste som soloartist, finns nu på Spotify. Underbart.


We all fall in love sometimes...

Har precis sett My Sister's Keeper, och hade jag haft en dålig dag hade jag nog gråtit floder till filmen. Men nu var det inte så och som jag trodde fälldes bara någon tår. I mörkret jag sitter i nu så skulle jag kunna känna mig deppig efter en sån film, men det kan jag absolut inte vara. Helt plötsligt vill jag åka till Montana, jag vill luffa mig genom Australien, jag vill bara vara ute i naturen, in the wild. Jag vill göra allt det där de gör på filmerna, bestiga berg, hamna på ett saggigt motell någonstans och träffa locals med helt skruvad dialekt.

Snart sitter jag inte längre med mitt ljus och Spotifyar och funderar på hur morgondagen ska spenderas klockan halv ett på en vardagskväll. Snart vet jag inte alls hur morgondagen kommer att se ut. But as one wise man once said..

Many people will walk in and out of your life,
    but only true friends leave footprints in your heart.
    To handle yourself, use your head; to handle others, use your heart.
    Anger is only one letter short of danger.
    If someone betrays you once, it is his fault;
    if he betrays you twice, it is your fault.
    Great minds discuss ideas; average minds discuss events;
    small minds discuss people. He who loses money, loses much;
    he who loses a friend, loses much more; he who loses faith, loses all.
    Beautiful young people are accidents of nature,
    but beautiful old people are works of art.
    Learn from the mistakes of others.
    You can’t live long enough to make them all yourself.
    Friends, you and me. . . you brought another friend. . .
    and then there were three. . .
    we started our group. . .
    our circle of friends. . .
    and like that circle. . .
    there is no beginning or end. . .
    yesterday is history.
    Tomorrow is a mystery.

    Today is a gift.
    That is why they call it the present.


The prom

En av rätt få gånger jag känt mig riktigt snygg var på balen i våras. Sitter som sagt och raderar bilder nu och jag hittade en skapligt fin en. Mitt hår och min klänning var jag så glad över. Den kvällen glömmer jag inte bort i första taget =)


Don't leave me high

Idag har jag inkasserat vuxenpoäng. Har varit på föera turer genom och utanför Norrköping till Media markt, Handelsbanken, Forex, Jula och så sist macken. Det har varit mycket som har med resan att göra, men turen till Media markt var tänkt att bli en shoppningrunda för mormor och morfar så att de äntligen skulle införskaffa sig en dator. Men icke... morfar backade ur och mormor ville inte köpa någon utan morfar. Att det ska vara så svårt att få dem att ta steget? Men men, förhoppningsvis köper de en dator nån gång!

Imorse vaknade jag och mina två fina vänner till en vacker morgon och vi åt en härlig frukost ihop efter TP-spelande med killarna igår. Hela fyra timmar satt vi och spelade en omgång av TP innan vi kunde få en vinnare. Fyra timmar! Galet. Klockan hann bli över ett innan vi var klara och gick och la oss vid två. Fast det var skoj :)


Bild från Valborg i våras, haha vilken fel vinkel det blev på mig. Men flickorna därbakom är söta!


Nu ska jag lyssna lite mer på Marina & The Diamonds ("Are you satisfied?" är en av mina favoriter just nu) medan jag rensar bilder från minneskortet som jag sedan ska bränna på en DVD-skiva. Behövs göras nu!

Barking at the moon

Nu är det ungefär tre veckor kvar tills jag åker och det börjar kännas lite i magen minsann. På torsdag ska jag uträtta en massa ärenden inne i Norrköping och efter det ska nog det mesta vara klart inför resan, förutom det som kan göras via datorn. Det känns som att jag borde skriva mer i min aussie-blogg, men jag vill inte overdo it. Den här bloggen är lite som min baby haha, och jag känner mig mer manad att skriva i den. Förhoppningsvis kommer jag att kunna ha den i många år till, det vill säga känna mig motiverad nog att behålla den.

Nu låter det här säkert jätteknäppt men jag längtar efter att börja plugga i Stockholm samtidigt som jag knappt kan vänta tills jag drar till Sydney. Eget ställe, nya miljöer, nya människor, nya möjligheter. Universitet och högskola är som en helt ny värld. När jag slutade nian tyckte jag att det var en hemsk omställning, men nu inser jag att det finns mycket som är beständigt och så förhoppningsvis även förhållanden till nära och kära.



Har precis sett ännu ett underbart avsnitt av House, blir aldrig trött på den där karln alltså. Har däremot bestämt mig för att fixa hem How I met your mother till datorn innan jag ger mig iväg så att jag har någonting att göra medan jag flyger från London till Sydney (en härlig 20 timmar lång resa typ). Kommer knappast att sova och Fredrika och jag har pratat igenom det mesta nu, så det blir intressant att se hur den där resan blir. Jag är dock inte emot att sitta för mig själv och tänka faktiskt, är en sån där person som gärna är själv även om sällskap är minst lika trevligt :)

Nu ska det diskas, ätas fil och läggas. Ska nog unna mig lite Eclipse imorgon! :D


In a rich man's world

Börjar inse en sak. Jag ber inte gärna om saker och pengar. Sitter och ser över min ekonomi (igen) inför Australien och några tusen försvinner iväg här och där, och min kassa med mig ner dit kommer hamna någonstans på 30 000, plus att jag får några tusen till den 25 november för jobbet i oktober här. När jag pratar med min kära resepartner så inser jag, att jag nog inte på MYCKET länge bett om ekonomisk hjälp eller att få någonting jag vill ha. Jag har jobbat och skrapat ihop mina pengar själv de senaste fyra åren och levt ganska roligt och inte så snålt (...). Även innan dess bad jag sällan om pengar utan fick hoppas på att mamma eller pappa eller någon annan i släkten skulle ge mig något. Jag ber bara inte om såna saker.

Det är inget fel att be om saker eller pengar, tycker jag, om man har möjligheten att göra det. För mig har den möjligheten inte alltid funnits och det tar emot att någon annans levebröd ska gå till mig som redan har så mycket att vara tacksam för. Däremot, om man vänder på kakan, så bjuder jag gärna mina nära och kära på allt möjligt. Jag ger gärna, men tar inte lika gärna. Och jag antar att det är något att vara stolt över och fortsätta med. Men när man blir alldeles uppstressad och virrig av pengaoro så önskade jag att jag inte hade lika stor dignitet som jag tydligen har.

Just nu skulle jag bara vilja lägga mig i ett hörn och gråta och ställa mig frågan, "Var i helvete tar alla pengar vägen?". Men på ett papper här bredvid har jag på pränt att resan dit och omkostnader ligger på 20 000. Lägg sedan till mina 30 000 som jag förväntar mig att ha i bakfickan så förstår ni kanske att jag har en ångest över att 50 000 kronor kan "försvinna" så snabbt.

Haha. Låter som rena rama "Lyxfällan". Men faktum är att pengar KAN göra en lyckligare på många sätt. Att slippa behöva oroa sig över det problemet är någonting som är få förunnat och många av dem som slipper oroa sig över det är just barn och tonåringar (bortsett från miljonärsfamiljerna lite här och där). Det är först när man blir vuxen och inser pengars värde som man uppskattar att man har en inkomst. Och med det kommer ångesten över var allt tar vägen...

Jag tror dock att jag kommer att klara mig ganska bra nere i Australien. Jobb är nog inte så svårt att hitta (nödlösningen är fruktplockeri och luffande, och till och med det är roligare och definitift mer intressant än en kall, grå vinter i Sverige tillsammans med kompisen Arbetslösheten) och jag tror mig kunna hoppas på lite bidrag från hemma runt jul.

Allt löser sig, hakuna matata, och allt vad det heter. Nu ska jag dricka varmvatten med örtdroppar i, hoppas att min förkylning lägger sig. Imorgon ska jag iväg och tjäna pengar igen.

I have a resume!

Äntligen klar med mitt CV och jag är faktiskt riktigt stolt över det. Det är faktiskt en underbar referens att ha "have been working at a grocery store for four years" med i brevet. Imorgon ska jag ta tag i själva mailandet till alla möjliga ställen. Måste också räkna ut hur jag ska göra med eventuella utskrifter nere i Australien när jag väl har ett telefonnummer och en adress där nere.




Nu ska jag belöna mig själv med lite sömn efter ännu en varm kopp med Sancho mot denna förkylning som inte riktigt blivit så illa, just på grund av de där nepalesiska dropparna.

 


Bohemian rhapsody

Lite blandfärs, tomatpuré, krossade tomater, ketchup, chilisås, paprikakrydda, sambal oelek, oregano, salt, peppar, morötter, vitlök, lök, champinjoner och rödvin senare så väntar jag på att min förmodade goda köttfärssås ska puttra klart sina två timmar som jag vill att den ska puttra.

Under tiden ska jag skriva CV kanske. Kanske....

Jag älskar mitt Sverige

Sverigedemokrater i riksdagen till trots - Sverige är fortfarande ett jävligt bra land att bo i. Jag tror att vi många gånger glömmer hur bra vi faktiskt har det här. Socialism ftw faktiskt om man jämför med USA.

"Is that the biggest TV you have?"
"It's actually the only TV I have..."



A beautiful disaster

Har börjat inse att mitt liv just nu rullar på ganska bra. Om lite mindre än fyra veckor åker jag till Australien, och innan dess är det bara lugn och ledighet som gäller för mig. Visserligen jobbar jag halvtid nu men jag hinner ändå med de där härliga mornarna med långa frukostar och sena kvällar med tända ljus. Och långa promenader när jag vill, som tidigare idag. Det känns som att jag egentligen skulle kunnat ha haft det såhär ända fram tills i jul och sedan åka till Australien, helt ärligt. Just nu trivs jag som bara den även om jag knappt kan vänta till att komma ner till Sydney. Men det post-traumatiska studentsyndromet har definitivt inte drabbat mig och för första gången på mycket länge känner jag mig lugn i sinnet liksom. Har alltid varit skola-träning-jobb, skola-träning-jobb i min hjärna annars de senaste åren. Svårt att förklara det där, men det är absolut något som är få förunnat tror jag. Så jag njuter av nuet.

Här har vi ikväll sett på A-team och spelat TP, det blev en match som slutade lika men jag planerar TP-kväll i veckan för de som vågar och vill. Det är få saker jag gillar så mycket som frågesporter. Kommer ihåg i våras när "Are you smarter than a fifth grader" gick på TV och jag var dunderinne i det där alltså. Skitirriterande när man inte kunde frågor som en femteklassare ska kunna.

Håller på att rensa min musik i datorn, en ganska hopplöst quest eftersom det finns drösvis med grejer jag inte har en aning om var de kommer ifrån... men nu när jag måste installera iTunes på nytt (har inte fyllt på med ny musik i iPoden sen juni) så är jag så illa tvungen haha. Äsch, nu ger jag mig. Imorgon latsöndag, ska nog besöka farmor så att hon får massera mig lite och så kan jag alltid skriva klart det där CV't....


Equinox

Har precis varit ute i min fina hemstad och tog en lång promenad uppför Ramunderberget och runt, när solen tittade fram så kunde jag inte låta bli. När man går däruppe känns det som att man är i en saga - tänker på en viss saga - och jag älskar att gå runt själv med min kamera.
























Nu äntrar snart tre personer av det manliga könet lägenheten, så det är bäst att jag duschar innan dess. Har annars varit en fin dag med lite jobb och lite städning här hemma. Nu blir det slapparkväll. Puss.

Cornerstone

Lite ändringar i layouten som ni ser. Är det okej? Läsvänligt? Lite tråkigt med bara svart och vitt kanske, men det är bland det snyggaste som finns. Black and white, klassiker. Har alltid varit lite knäpp och älskar att skapa någonting, speciellt arbeta med färger och form och sådär. Kanske därför jag ska gå medieteknik liksom (helst arkitektut, but that ain't gonna happen).

Nu har jag lyssnat nog på Kings of Leon (buuää, nya är ju skivan inte alls lika bra som förra). SÄNGEN.

They don't speak for us

Jag har verkligen börjat älska Radiohead och framförallt Thom Yorkes röst. "No surprises" är nog numera en av mina favoritlåtar (de är dock ganska många) och det infinner sig en alldeles mjuk, lugn känsla i min själ när de går på. Vilket den gör rätt ofta.

A heart that's full up like a landfill, a job that slowly kills you, bruises that won't heal.
You look so tired-unhappy, bring down the government, they don't, they don't speak for us.
I'll take a quiet life, a handshake of carbon monoxide, with no alarms and no surprises, no alarms and no surprises, no alarms and no surprises.
Silence, silence.
This is my final fit, my final bellyache, with no alarms and no surprises, no alarms and no surprises, no alarms and no surprises please.
Such a pretty house and such a pretty garden. With no alarms and no surprises, no alarms and no surprises, no alarms and no surprises please.


Sitter uppe ännu en kväll med musik, vilket jag inte har något emot. Visserligen en fredag som kunde spenderats på annat sätt, men min förkylning vill att jag tar det lugnt och bara inte gör något, superskönt. Ikväll har vi ätit god mat och pappa hade tagit hem en Absolut raspberry från flygplatsen som smakade väldigt gott med is och hallon. Imorgon ska jag faktiskt jobba, men bara i tre timmar så att min chef får ordning och reda på stället nu när det finns en salladsbar att ha hand om också. Känns roligt när jag får jobba så mycket innan jag åker, det är fasen skönt att känna att man behövs på en arbetsplats, att man liksom bidrar med någonting.

Nu ska jag fortsätta photoshoppa, med mitt lilla ljus här bredvid mig som håller mig sällskap. Puss.


Varje gång du möter min blick

blir min värld en aning större.

I den lilla sinnesnärvaro jag har med lite feber, lite snorig näsa och mycket ont i halsen så tänkte jag skriva lite om min dag. Och det är ju ganska lätt, eftersom den spenderats hela dagen i Norrköping, på jobbet. Vi hade först säkerhetsutbildning - vilket faktiskt var väldigt bra - och sedan var det dags att dra på sig kockkläder och promota vår nya salladsbar. Jättefint och fräscht - tyvärr blev det på bekostnad av den stackars thaimaten som blev över. Jag skyllde på regnet, chefen skyllde på studenter som inte ville gå ut i regnet och köpa sin lunch. Undrar hur jag gör när jag börjar plugga? Ett lyxproblem att hantera då antar jag.

Well, sen jag åkte hem har jag sett på House, ätit upp lite av den överblivna thaimaten (den bra sidan av att det blir över mat) och diskat, städat, duschat, tvättat. Och lyssnat på musik och insett att min tid med Spotify är på väg att rinna ut. Måste googla och se hur fan jag kan fixa så att det får att lyssna nere i Australien. Någon som vet hur man kan gå tillväga? It's my drug, dammit.

Igår var förresten två fina vänner här på dagen innan jag drog och jobbade. Vi lunchade och gjorde jättegoda "pizzor" som inte riktigt var pizzor. Vi köpte lantbröd och skar upp skivorna horisontellt (hoppas ni fattar haha) och hade på tomatpuré, skinka, mozzarella, oregano och diverse grönsaker. In i ungen och gissa om det var gott! Fick idén från att vi åt något liknande i Barcelona när vi var där förra hösten. Det var verkligen sjuuuukligt gott... Vi åt sallad till och såg lite större delen av Notting Hill innan vi var tvungna att dra in till stan. Verkligen en feel good-film, den får en fasen alltid att dra lite på smilgroparna.



Nu ska jag hoppa i sängen för att förmodligen vakna med en dyngförkylning imorgon, yaaaaay


Absurt

Blev precis sugen på potatismos. Hur sjukt är inte det? Har inte ätit det sen Lärka-dagarna och då var det pulvermos man fick. Brukade stelna till klibbiga klumpar efter ett tag. Fräscht.

Idag har jag varit produktiv och skickat lite mail och börjat skriva på mitt CV. Det är inte stora steg men det är 4 veckor kvar imorgon och jag känner mig lugn. Än så länge.

Och imorgon blir det ingen skridskoåkning, dels för min onda hals och dels för att Sara kommer på besök och vi ska laga lunch ihop. Lax skulle sitta fint.

Dusch och säng nu.


Cinnamon roll day

Bullar, bullar, bara bullar. Min fascination av att ta bilder på mat och bakverk fortsätter.









Blev ganska nöjd med dem. Hade i för lite vaniljsocker i degen....

Never say never

När man vaknar så finns det två anledningar till att man inte vill gå upp; men vet ALLTID att det är kallare ovanför täcket än under. Speciellt nu på vintern när det blir kallare och kallare (läs: därför ska jag åka till Australien!). Och går man upp så vet man också att man måste ta på sig kläder, äta frukost och borsta tänderna och när man har gjort det så kan man liksom inte lägga sig och sova igen för då är hela dagen förstörd. Hmm. Jag sov till 9 idag, tänkte gå upp 9.30 men det blev att jag drog mig upp vid 11. En förbättring från i helgen - gick upp vid två i lördags och tolv igår. Men är man ledig så är man :)

Jag älskar faktiskt att sätta mig vid frukostbordet alldeles själv, ta in känslan av att man är LEDIG och äta en stor frukost till lite läsning av tidningen. Brukar oftast äta havregrynsgröt eller fiberflingor eller nåt annat mättande, tillsammans med en macka och ett halvlöskokt ägg. Har lagt av med yoghurt till flingorna och kör oftast med fil eller mjölk numera. Det är så GOTT med frukost, fattar inte hur folk som inte äter frukost klarar sig? När jag gick i skolan åt jag förvisso inga stora saker till frukost, det var alltid macka och yoghurt på 5-10 min. Men annars blev man ju så hungrig innan lunch haha.

Idag är det kanelbullens dag! Har alltid jobbat på den här dagen och vet att det väntar en massa bullar liggandes i fikarummet på jobbet (hoppas jag iaf!). Så även om jag har ont i halsen idag så ska det bli roligt att jobba. Lite roligt att tänka att när jag får pengarna jag jobbar för idag så kommer jag att vara i Australien :)


Dog days are not over

Ni som varit och hälsat på hemma hos mig kanske vet att Ramses gillar att skydda mig och skäller på folk som knackar på. Men, ja, han är inte så farlig. Jag lovar. Speciellt inte när han var 11 veckor gammal :)


I'm a pilot

Kommer sakna den svenska humorn i Australien. Humor som denna:


Stop whispering

Sitter här och lyssnar på Radiohead och funderar på om Idol är värt att engagera sig i. Idag är det verkligen latsöndag i dess rätta bemärkelse och jag ska inte göra nåt annat än att se på film, sova och bara lata mig. Planerandet inför Australien verkar vara under kontroll, med undantaget att jag måste börja skriva CV. Kanske tar jag tag i det senare. Funderar på att se om den lilla "långfilmen" som de första två avsnitten av House i säsong 6 var. Det här är början av första avsnittet (and whaddayouknow, lite Radiohead dyker upp)




Igår var jag barnvakt och hade sällskap av två fina vänner, och vi åt indisk mat och såg återigen på Titanic medan lilla tjejen sussade så sött inne i sitt rum. Det blev ganska sent, halv tre, men det var mysigt och jag hade ju ändå sovit så länge på dagen så jag var inte trött.

I fredags var vi ute efter mycket fram och tillbaka om vi skulle dra ut eller inte haha. Först Paolas 18-årsfest där vi fick massor med god mat och en alldeles för god banantårta, sen kära Hugo som jag kommer sakna lite grann att gå till när jag är i Aussieland. Fast det finns nog bättre ställen där, även om jag bara kommer gå ut regelbundet där om min ekonomi tillåter haha.



   






I don't care

Sitter och fryser i mitt rum och ska alldeles strax gå och slumra i den väldigt inbjudande men ganska kalla sängen. Har jobbat ett pass mellan 11 och 20 idag, minst sagt ansträngande med tanke på att sju av de timmarna spenderades på golvet med att plocka upp tre frysvagnar, rulla fram och tillbaka med F&G och baka för full rulle mellan varven samtidigt som både kassan och posten ringde i ett... Ica är dock ganska roligt har jag insett, när inte en massa idioter ber en dra åt helvete för att färdigmaten inte kommit, eller när en ännu större idiot pantar en flaska med spya i så att hela pantmaskinen och dess omgivning luktar spya i x antal dagar framåt. Tack gode gud för AirWick...

Hursomhelst så har jag faktiskt sjösatt min blogg idag, nu känns det verkligen som att det är på gång det här! 6 månader med förhoppningsvis mycket bloggande och mycket bilder. Ska vara tydlig med att jag inte kommer att sluta blogga i den här helt och hållet både innan och under resan - AussieFriis är mer till för familjen, vänner och mer okända människor som vill följa mig. Den här bloggen är väl lite mer innerlig och sträcker sig ändå bak i tiden till hösten 2008, så klart att jag kommer ha kvar den. Men det är klart, besök den gärna:



RSS 2.0