.....



Men hur ska jag göra då? Ska jag ge upp hela mitt liv för att du ska förstå hur tacksam jag är?

Ica suit up

Lång men rolig dag igår! Började med att gå Norrköping runt med Linnea som är på besök från Ö-vik, vi hamnade på Thaihouse och Hageby centrum förutom de vanliga affärerna inne i stan. Vad visar man i Norrköping, liksom? Strykjärnet? Det blev mycket shopping, bland annat stövlar och luftmadrass till festivalen nästa vecka :) och två till par skor, en kavaj och en tröja... inte bra att jag får pengar och bränner mycket direkt, men nu är det minsann köpstopp på kläder ett tag. Kul var det iallafall, och kvällen blev sen lång på Världens bar där vi satt i cirkus 6 timmar med krossade glas, knäppa sms och bögerier. Ingen dricka för mig eftersom jag körde, fast kul det var att se med nyktra ögon hur folk är när de är skapligt berusade :)

Läste idag i NT att LiU's läkarutbildning har fått 16% mindre ansökningar till hösten och det betyder visst att var sjätte person som sökt kommer in! Jag räknar kallt med att jag i bästa fall får en hyfsad reservplats men att det kanske kanske blir så att jag rentav har en bra chans att komma in får mig att omvärdera hela situationen. Den 16 juli vet jag, och jo, klart jag vill bli läkare! Har bara antagit att chansen att komma in är minimalistisk... men man ska aldrig säga aldrig :)

Idag är det dags att börja jobba igen!!!
Jag är peppad men nervös och har såna krav på mig själv. Jag tycker det ska bli roligt att träffa alla igen och det är klart att det är skönt att känna att man klämmer in lite pengar på kontot igen! Har ju ändå på ett sätt vuxit upp med Ica, ochatt återvända dit ett halvår senare och många upplevelser rikare gör att det känns att tiden verkligen har gått. Blir spännande att se hur det går idag!


Bad habits

0:27. That's me :)



"...but if you love them enough, those bad habits are easy to forget."

En dos magi gör mig fri

Fotomanipulation är bland det bästa jag vet inom redigering! Jag själv suger på det, men jag älskar att kolla på bilder som ger lite mindfuck-vibbar. Salvador Dalí var väl först med att pyssla med konsten att göra verkliga saker surrealistiska, och han hade liksom inte Photoshop till hjälp... Enf Geo är cool men han har målat många vackra (rätt knäppa) bilder.




Men för att kolla på lite nutida photoshopkonst så kan ni kolla in den här sidan. Vissa av dem är riktigt bra, några av mina favoriter:









Rätt skillat, eller vad säger man?

Finaste

underbaraste bästa Bon Iver. Klicka på den fina bilden, öppna, lyssna och njut.


Love is a letter sent a thousand times

Som svar på frågan om det är i Norrköping jag sökt lägenhet; visst är det så! (i Sörping är "stan" Norrköping =)) Jag har gjort en sen anmälan till civilingenjörsprogrammet inom kommunikation, transport och samhälle; ungefär samma som jag hade tänkt gå i Stockholm men med nada inriktning på husbyggnad. Jag känner mig lite vilse numera och kan tänka mig plugga nästan vadsomhelst, vad jag vill är att plugga här i stan (Norrpan, om jag inte kommer in på arkitekt i Sthlm förstås men jag är för pessimistisk för attt ens hoppas på det) och jag vill plugga något som är brett och som jag kan plugga utomlands sen också. Jag ville egentligen söka till medieteknik i efterhand men eftersom det programmet inte hade en sen anmälan-knapp så blev det såhär. Jag är ändå jättenöjd och hoppas att jag kommer in :) jag har hört att man ska kunna byta mellan civ. ing-programmet om tillfälle kommer upp, och då ska jag försöka satsa på det. Men som sagt, jag skulle kunna plugga vadsomhelst nästan, att bestämma mig helt och känna "det här vill jag göra resten av mitt liv" ... vet inte riktigt om jag någonsin kommer att få den känslan. Livet är för kort!!

Igår firade vi pappas tjej som fyllde år och det blev en storslagen middag i form av hamburgare från den lokala grillen nere på hörnet av Hemköp :) fast det var jättegott, speciellt hennes hembakade jordgubbstårta som jag måste ge mig på att göra nån dag! Namnam.

Skickade ett brev till jobbet nere i Sydney i måndags förra veckan, det tog visst bara en vecka tills de fick det. Hörde att de blev jätteglada allihop och det värmer verkligen att man har så fina vänner på andra sidan jorden som jag saknar jättemycket. Inte konstigt att jag längtar tillbaka!! Jag framkallade lite bilder som vi tog innan jag åkte, och så skrev jag på ett vykort jag köpte med Söderköpingsvyer på. Skulle vilja skicka dem en god jordgubbstårta om jag så kunde! :)

Bästa bästa TCC =)




I'm still an animal

Det känns som att jag är en pms-kvinna när jag helt plötsligt får känslan av att hela världen hatar mig, ingen tycker det är roligt att jag finns och att jag bara är i vägen. Jag vet inte om det är det klassiska Sverigevädret med tolvgrader och pissregn i motvind som får mig att känna såhär, eller om jag fortfarande saknar Sydney. Iallafall så piggar mina vänner upp mig igen och allt kunde vara mycket värre än det är. Men varför säger vi så sällan att vi älskar varandra? Den fjärde november förra året fick jag reda på hur viktigt det är att säga det till sina nära och kära. Man inser det först när det egentligen är försent. Illa.

Men nu ska det här inte fortsätta att vara en deppdag! Har köpt en gullig present åt pappas flickvän och jag ska iväg på ett förmodligen dödande träningspass om några minuter. Jag är fortfarande förkyld men utmanar ödet genom att köra ändå. Det kunde ju vara värre, eller hur?

Och alla vill ju ha dig nu

Sitter i min säng, världens skönaste, och känner lukten av pappas kyckling som ligger i ugnen. Mysbelysning, regn utanför fönstret och söndagkväll. Kan det bli mer underbart en sån här dag?
Har satt upp mig på en tvåa inne i stan som intressant, kanske är kul att gå och kolla och bli jag kär i lägenheten får jag väl tvinga nån att bo med mig :) det här med bostad är ju krångligt, men jag lovar, jag ser så mycket fram emot att inreda! Åka till Ikea och ta med sig halva butiken hem, och köpa gamla möbler och måla om! Jag älskar ljusa färger eftersom jag tror att man påverkas lite av färgerna omkring sig. Allt behöver ju inte se sjukhussterilt ut, man kan ju lägga en vägg med till exempel rött som jag hade i mitt förra rum :) fantiserade loss idag på grund av att jag beställde 7 förstoringar av foton från Aussie. Sydney Harbour Bridge, skyline och Operahuset, Ayers rock, Barriärrevet, naturen på vägarna i Aussie, Mt Cook-spegelsjön och mineralvattenssjön vid Lake Tekapo på Nya Zeeland. Ska rama in dem i en snygg ram och sätta upp den nånstans där den syns bra när jag flyttar härifrån.

Men nu är det mysdags!!! :)


Brick by brick

Har haft några jättefina dagar här i veckan med studentfirande, barhäng och sen en tacokväll igår med bildspel från Aussie och Nya Zeeland. Marcus är en skitduktig kock, kaffe är inte bra att dricka tre koppar av innan man ska sova (ja man somnar ju helt enkelt ALDRIG då) och jag kan fortfarande känna hur fantastiskt det var att sitta i en campervan 1000 mil genom Australien som att det var precis just nyss vi åkte runt.

Idag gäller matteplugg för mig, måste komma ikapp med distanskursen. Är inte så svårt om man anstränger sig lite, men idag skulle jag verkligen ligga i sängen eller soffan hela dagen och bara inte göra nåt! Verkar som att jag faktiskt pluggar bättre när det är lite roligare väder ute, men då kommer ju å andra sidan ångesten över att inte kunna vara ute ....









What are words if you really don't mean them?






Lite sommarmusikk


500 miles

Är helt död efter ett brännpass följt av ett bodybalancepass. Är man gammal hockeyspelare så är smidighet inget jag direkt har... Hursomhelst skönt att träna idag! Har varit förkyld och är det lite fortfarande men det känns bättre så ska försöka träna mycket mer nu.

Fick en glad överraskning i brevlådan idag! Nåväl, jag hade väl väntat på det i 3-4 veckor, men det damp ner ett kuvert från australiska skatteverket! Och vilken check sen... jag betalade bokstavligen talat inte en enda dollar i skatt nere i Australien. Jag jobbade 4 månader ändå, trodde att de skulle dra lite iallafall. Men glad är jag! :) Sen hur dyrt det är att casha in en check på Nordea återstår att se imorgon.

Kollar in Peace & Love's artistlista igen, känns helt sjukt att jag kommer att få se dessa akter om bara två och en halv vecka; Kings of Leon, Lykke Li, Paolo Nutini, Bob Dylan, Journey, Håkan, Mando Diao, Foreigner, Daniel A-R, Miss Li, Säkert!, Strokes, Timbuktu, The Sounds, bob hund, Teddybears, Jesse J, Movits!, MIA, Volbeat, The Ark, Oskar Linnros, Veronica Maggio, Graveyard, Deadmau5 ... ser fram emot dem i fet text lite extra mycket ;)

Ser fram emot den här sommaren mucho mucho!


Från gatan upp till hallen






Är visst lite fullt i min iPhone med bilder, tar ju egentligen mest bilder när jag är ute och går och lyssnar på musik. Ramunderberget är ju faktiskt ganska vackert att ta sig runt. Gillar verkligen att det är chillsommar för mig just nu, även om det innebär nada inkomst och en ständig rastlöshet. Hursomhelst har jag haft en supermysig kväll med mina vänner med tacos, film och åter film! Det blev Devil och Zombieland, båda riktigt bra faktiskt. Gillar Jesse Eisenberg skarpt :)


Me love my bungyshirt




Det är såna här kvällar jag saknade i Australien, är så glad att jag har er!!

Jag vet hur du ser ut i inga kläder

Idag är det ett år sedan vi sprang ut från De Geergymnasiet och lämnade 3 roliga men också jobbiga år bakom oss! Studentveckan var verkligen det roligaste jag någonsin varit med om på hemmaplan (mina resor i Aussie/NZ är i en klass för sig) och när jag ser studenter på stan så önskar jag verkligen att jag hade en tidsmaskin och kunde åka tillbaka 365 dagar i tiden (och göra om Aussietiden också när jag ändå håller på :)).



Har fikat med mina fina arbetskollega Angie idag, var supermysigt att bara sitta och snacka om allt möjligt i två timmar. Lämnde in vår dvd på reparation för bilden kommer inte upp på TV'n, hoppas den blir klar så snart som möjligt, saknar att se på film på stor skärm. Dataskärmen är ju inget kul alltså.... Iallafall om man inte har upplösning som på en Macbook. Ge mig!!

Resten av ditt liv

Timbuktu är grejen. Ärligt, härligt och alldeles bra. Pappa sa nyss att det inte är bra att vända på dygnet när man inte jobbar, men det har jag väl inte gjort...?

En bild från när jag var ute och gick förut: mamma and ska precis leda sina ungar över kanalen. Jag blir alldeles varm inombords och måste ta kort på de små liven och deras mor. Men hon var inte så glad över det så jag gick vidare ganska fort haha.



Gillar förresten läppstift! Köpte Summer red från Isadora häromdagen och det lyfter verkligen ansiktet. Hade på mig det i lördags på Millas tjugoårsfest. Rekommenderas om man har en ganska monoton outfit och vill dra blickarna till ansiktet :)


Pi

Så är man åter i matteträsket! Började på min mattekurs över nätet idag, och även om det är hur segt som helst att komma ihåg potenslagar och kvadreringsregler osv. så känns det faktiskt ganska bra ändå. Jag anmälde mig till en kurs efter den här (gjorde en femtedel av kursen idag, en veckas "plugg", så jag är väl klar med kursen innan jag drar till P&L) och den ska fokusera på högskolematten. Om nån undrar så är det Math.se jag är inne och pluggar på. Är nog en riktigt bra grej att göra, inte bara om man ska plugga matte men för att hålla hjärnan i schack :) Det märks ju minst sagt att jag inte pluggat på ett år!

Såg förresten på en jättefin film igår, Wall-E. Jag älskar verkligen animerade filmer och det här kan nog vara en av de bästa jag har sett. Roboten Wall-E är ensam bland allt junk som människorna lämnat efter sig sedan de dragit iväg från jorden, men en dag kommer en robot (som ser ut som en Apple-produkt) vid namn Eva och letar efter liv på jorden. Och guess what, kärlek uppstår :) den är helt underbar, ett bra tips på mysfilm. Fint budskap om miljön också.

Lilla fina Wall-E :)




Fred och kärlek

Ja, nu är det bara 3 veckor kvar till Peace & Love i Borlänge, och jag är sååå taggad!! Gjorde en spellista på Spotify nyss lite snabbt med de populäraste (och de jag tycker är bäst) låtar av de största artisterna, den hittas här. Trots att jag för tillfället är otroligt pank och egentligen inte borde åka iväg på några bestyr så känns P&L helt rätt och så underbart. Har fina vänner med mig att dela upplevelsen med och vi ska minsann göra det till den bästa veckan 2011!

Började annars titta lite på min mattekurs idag, ska börja med den ordentligt imorgon. Det verkar vara en baggis mer eller mindre, och jag har hittat ett sjukt bra ställe där man kan få hjälp i matte på internet, så jag känner mig peppad på matten på universitetet. Jag gillar ju matte, tycker det är roligt (när man förstår...). :)

Jag älskar dig, Du gamla, Du fria

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är
Var du än är




Sverige är ett vackert land, på många sätt. Vi är ett fritt land där tankar om världen i stort inte ifrågasätts på samma sätt som i andra delar av världen. Vi har en underbar natur och är relativt förskonade från naturkatastofer. Vi har en stadig ekonomi och ett socialt system som fungerar. Vi är också ett av världens äldsta länder. Vi ska vara stolta över vårt arv och vårt nutida samhälle.
Men jag visste inte vad det innebar att fira en nationaldag förrän jag spenderade Australia Day den 29 januari i Australien. Liknande 17 maj i Norge eller 4 juli i USA är det en enda stor fest där man klädde sig i flaggan, sjöng nationalsången("Advance Australia fair" - som jag för övrigt kan sjunga) och helt enkelt förklarade att man älskade sitt land och att man var stolt. ALLA - asiater, backpackers, aussies, you name it - var ute på gatorna och det var fest hela kvällen. Det var helt underbart att fira den dagen.
Så man blir ju lite benägen att önska att vi hade det mer som i dessa länder. Visserligen har vi inte varit med i några krig den senaste tiden eller för den delen fått kämpa för vår självständighet (vi är ju bäst). Men varför inte göra 6 juni till en riktig festdag där man samlas och ser på fyrverkerier och äter grillat istället för att sitta hemma och se Kungen prata från Skansen på TV4?

Nu hade jag inte precis världens sämsta nationaldag - var ute på landet och solade, läste och lyssnade på musik, och pappa lagade god middag. David var här en sväng och slog mig knappt i "När och fjärran", innan vi såg Big Bang Theory och han åkte hem. Men ändå  - Sverige förtjänar att firas och jag önskar att det var som i Australien. :)

Så underbart kul



Tack allihopa för en riktigt kul kväll! :)

FTW


Wanted: roomies

Idag har jag lunchat med mamma och gått en sväng på stan; det blev bland annat lite inköp på Kontorab till en liten present jag håller på att tillverka, och när jag stod därinne bland alla pennor och papper blev jag jättesugen på att sätta mig ner och börja skissa hemma vid köksbordet. För några år sedan kunde jag sitta flera timmar och bara rita. Farmor och jag hade helger när vi målade tillsammans, men tyvärr blir det inte lika mycket av  något av det längre. Nu när jag har lite tid över kanske det blir till att skissa lite igen alltså. Och farmor blir säkert glad om jag vill måla igen.

Har omvärderat hela min situation på en vecka och nu ser jag inte fram emot något annat mer än att sätta igång med plugget och framförallt skaffa ett eget place. Insåg igår när jag satt med en kaffekopp klockan 01 på natten att roommates inte skulla vara helt fel. En fyra med tre personer skulle vara helt perfekt och nu söker jag aktivt efter vänner som ska plugga i Norrköping som kan tänka sig att bo i en fyra. Helst folk man känner, och det drar ju ner lite på antal personer som kan tänkas passa in... men nåväl, drömma kan man väl få göra medan jag väntar på 16 juli och mitt första antagningsbesked.

Det här med att vara 20 år och kunna få gå och handla på Systemet är ju helt underbart, men fortfarande känns det alldeles för vuxet. Jag, Systemet, själv? I Australien köpte vi ju dricka i affärerna där, och det var inget konstigt alls. Men att handla dricka här hemma själv känns bara knäppt. Än så länge....

Är glad att det är så fint väder! Men har en dyngförkylning som jag tror är samma förkylning som jag hade innan jag åkte till Nya Zeeland, som har hängt med hela vägen genom Aussieland och hela vägen hem också. Har inte känt mig vidare frisk sen mitten av februari så det är väl bäst att jag blir riktigt sjuk så jag kan bli riktigt frisk också. Men firandet av Milla imorgon ska inte få några spärrar för mig bara för att jag är sjuk :)

Ut i solen och njut!
Jo jo

Hello

Jag gjorde en ny blogg när jag kom hem från Australien. Tänkte att nu har jag ju fyllt 20 år och borde starta på ny kula och mer eller mindre lämna allt annat bakom mig och blicka framåt. Lite symboliskt fick jag idén att en ny blogg, det skulle ju sitta fint!
Till slut så tänkte jag idag starta upp den och börja skriva. Men det gick inte. En grej jag lärde mig nere i Australien är nämligen att man är den man är, och det är resultatet av valen man har gjort och upplevelserna man har varit med om, från att man var liten till att man så fyller 20 år. Varför skulle jag så skita i den här bloggen? Har skrivit en hel del om mina tankar och upplevelser och mitt liv sedan länge tillbaka. Jag behöver skriva av mig ganska ofta, för det är den jag är. Och den här bloggen representerar alltså lite av det. Och jag vill inte strunta i en del av den jag är.
Som en väldigt smart person jag träffade i Sydney sa, "don't change", och det tänker jag inte göra heller.

Puss på bloggen, nu är jag ingen tonåring längre.

RSS 2.0