Johanna Happivic

Inte ens en jätteonödig och regnig dag i skolan kan få mig att må dåligt! Upp tidigt för att dra mig mot en engelskalektion som jag halvsov på. Fick reda på att jag kan skriva en "snygg" bokrecension och så har jag MVG i Engelska C i hamn. Najs. Ingen fysik utan det blev solning med Sara och en runda till gymmet istället, innan jag samlade herr Lindegren och herr Ornefalk i datasalen (där folk hade Lady Gaga-party) och förberedde redovisningen av projektet nästa vecka. Blev inte jätteproduktivt då vi hellre ägnade oss åt att skratta åt photoshoppade bilder av kungen i roliga hattar (okej, det var mest jag som skrattade). Men lite fick vi gjort och snart är hundrapoängskursen Projektarbete helt klar. Så underbart!

Efter skolan skulle jag döda 20 minuter på stan och bjöd David på en cheeseburgare (jag känner mig givmild denna vecka) och det slutade med att vi satt och pratade om allt mellan liv och död och himmel och jord i mer än fyrtio minuter på Donken. Det är alltid skönt att prata av sig med nån sådär, det borde man faktiskt göra oftare!

Nu sitter jag här och överväger att göra lite matte. Jag behöver förmodligen det, så jag gör nog det. Jo.

18 grader ute btw! På kvällen! Bådar gott inför imorgon.


VINTERN RASAT UT UR VÅRA FJÄLLAR!
(det är väl så den går...?)


Four o'clock in the morning

Det är GAAAAALEEEET hur GLAAAAAD jag ÄÄÄÄÄÄR över mitt KÖÖÖÖRKORT!

Idag har jag åkt runt hela dagen, sedan efter ett. Hämtade bilen och hämtade Milla, vi tog en sväng till Söderköping och sen tillbaka. Åkte hem, åt lite, tankade bilen (det var inte alls så svårt som jag trodde hahaha) och sen åkte jag iväg igen. Hämtade Love för han och David lurades med till träningspasset på Medley idag, Easyline. Love såg ut som att han skulle spy vilken sekund som helst men David impade med sina benmuskler. Roligt var det iallafall och en dag som denna kan verkligen ingenting få mig att må dåligt. Seriöst, helt underbart. Jag älskar det. Hihihihi.

På fredag är det Valborg och planerna inför det är inte direkt bestämda, men vädret ser ganska okej ut. Förr i tiden betydde alltid Valborg att man skulle vara rebell och hålla på och gå ute hela natten. Som snart 19 år gammal människa känner jag att det är synd om alla ungdomar som får vara med om många nya saker den här händelserika helgen, och dessa är övervägande inte bra saker. Skönt att jag snart är inne på mitt sista tonår....

Imorgon är jag ledig men morfar har beställt datorlektion och så ska det bli! Behöver göra iordning redovisningen inför nästa vecka, så får se om det blir någon barmark imorn kväll. Tills dess ska jag nu gå och lägga mig med ett leende på läpparna.

PUSS PUSS PUSS!


Dagens ord!

LYCKA!!!!!!! :D :D

Idag tog jag körkort och idag lämnades projektrapporten in och idag har jag bara inte kunnat sluta le!
Jag har världens bästa vänner och idag har det varit så himla lekande lätt att vara jag! Det är det ofta annars också, men den här dagen.... KOMMER JAG MINNAS LÄNGE!

TACK TACK TACK, alla! Gosh vad det här känns overkligt.



Live in the moments

ICA, oh yes

I helgen är det återigen jobbhelg och mina tusenlappar som jag får på min födelsedag ska intjänas. Jag är så lyckligt lottad som har mitt jobb, jag är verkligen tacksam för det. Fick mitt sommarschema i torsdags, så jäkla skönt är det - jag jobbar två vardagar i veckan plus helgerna (i princip alla, har två helger ledigt under hela sommaren haha), vilket betyder att jag jobbar 4 dagar i veckan men får betalt för 6 (tänkte bokstavera siffrorna men det hade kunnat feltolkas).

Sitter iallafall här med The Black and White album i öronen och filosofierar kring livet, ska alldeles strax börja göra iordning mig för jobbet. I sommar ska det njutas  och festats och bara vara allmänt underbart hela tiden, vi ska göra det här tillsammans folk! Lite ångest har man inför studenten faktiskt - vi är ju faktiskt på helt egen hand sen - men det är bara att blicka framåt och älska allt man har!

Projektarbete imorn efter jobbet. Sen en väldigt oplanerad vecka.... Puss.


Total Eclipse of the heart

På två dagar har jag fått lära mig att två saker kan göra hela ens dag bättre.

1. Att hitta en fin studentklänning.

2. Att komma hem från en lång skoldag och hitta en alldeles grymt snygg trailer till Eclipse. David Slade, I adore your work!


 

Förutom trailertittande har dagen innehållit läsning av "The girl who played with fire" av Stieg Larsson, och om ni inte vet vad boken heter på svenska borde ni nog kanske läsa om engelska på högstadienivå. I skolan handlade det mesta om att övertyga nior att börja på skolan samt att konsumera stora mängder choklad i datasalen under rapportskrivningen. Tänk att rapporten skulle vara så galet svår att skriva. Tänk att jag kunde valt ett praktiskt arbete istället. Bajs.

Avslutar med en bild på mig, Sarisari och Krillelille.


Another day in paradise

Jag är trött och jag vill sova. Jag vill gå till sängen men jag orkar knappt. Nån som känner igen sig i känslan att tycka att borsta tänderna känns ALLDELES för jobbigt? Det är ju sjukt hur man kan tycka det.
Jag vill inte jobba helgen, jag vill inte göra projektarbete, jag vill inte snart ha uppkörning. Buää, jag är livspessimist just nu.

Tur att jag har så fina människor omkring mig att jag inte ens blir depp av situationen. TACK alla.

Oh momma, I wanna go surfing

Bara känner att jag måste nämna en låt jag "knarkar" just nu (för att lägga in lite fjortisuttryck): The Drums – Let's Go Surfing

Jag bara gillar den. Känner verkligen att jag vill köra en bil helt ensam och ha den på på högsta volym när jag hör den.

Förresten så vet jag när min uppkörning är nu och jag är galet nervös. I'm gonna fail....... again and again and again. Nae usch. Jag är pessimistisk. Jag är ju för fasen en optimistisk människa. Baaaahaaaa....

Dazzingly beautiful

Så kan man beskriva min slutgiltiga studentklänning som jag hittade inne på MQ idag! Är helt galet nöjd - tänk att en klänning kan göra ens hela dag! Den sitter perfekt och är axelbandslös och bara allmänt fantastisk. 600 riksdaler gick den på och det är den värd, av märket ZOUL. Vet inte riktigt vad jag ska ha för skor på utspringet, men däremot vet jag att jag kommer byta till ett par vita fina Coverse innan vi sätter oss på flaket (som jag skulle ringa till i fredags men som jag har glömt bort. Så kan det gå - får väl ringa imorn...). Ska ha håret uppsatt också... tja, allt kan ni se här nedan ;)







I övrigt har jag varit frånvarande från bloggen av enkla skäl: har inte orkat, haha... Ska försöka vara bättre. Speciellt nu innan studenten och grejer. Bara för att lägga till ännu en bild i det här inlägget så måste jag visa upp vad jag, Max och Milla pysslade med en stund idag. Vår alldeles egna nedräkning till studenten!
Antal skoldagar kvar idag: 34!



Nu blir det Lost och lite lite lite projektarbete. Gud, när den skiten är över kommer jag vara SÅ lycklig.

Sova = skönt

Jag sov tolv timmar inatt och ni ska bara veta hur efterlängtat det var! En dag har sedan passerat med att inte göra någonting förutom att hämta en klänning från Nelly, inse att den var för stor och sedan springa ner för att skicka tillbaka den. Det är min produktiva dag det. Snart kommer dock Fredrika och hämtar mig för lite Australienplaner och Spicy hot såhär på lördagkvällen; mys kallas det.

Och HV71 har precis hamnat i övertid med DIF i final, och jag ska bara förtydliga att jag inte i normala fall håller på DIF, men jag ogillar starkt i normala fall HV. Så då blir det helt enkelt att jag håller på DIF just nu.


Förresten, någon som har märkt hur fin himlen är utan flygplan? Oftast är det alltid ett eller annat som gör att det inte blir en cloudfree sky, men naturen har sagt ifrån och skickar ett askmoln hit från en vulkan. Härligt! Nu är vulkanutbrott inte längre ett Islandsproblem utan även ett i-landsproblem!

Red nails, long tails

Gårdagen spenderades begraven i massor massor massor av psykologiplugg till tonerna av Kings of Leon. Vår kära finska lärare gillar att flumma ganska mycket på lektionera, likaså att sätta på random dokumentärfilmer från åttiotalet och bakåt. Detta resulterar i att vi får läsa in ungefär 100 sidor på egen hand, och om ni tror att jag börjar tidigt med att plugga in det så har ni fett mycket fel. Under den här softa våren med 9 lektioner i veckan har jag verkligen hamnat efter och jag är seg på att komma igång med saker, iallafall som har med plugg att göra.
Hursomhelst gick provet ganska käpprätt åt helvete imorse, men vad gör det om hundra år? Bara att se framåt nu, mot så fantastiskt roliga saker som: 1. PROJEKTARBETE. 2. KÄRNFYSIK. 3. MATTE E-SLUTPROV. Och så ett fint litet arbete i just psykologi.
Men det är ju faktiskt bara 7 veckor kvar nu. Så jag håller ut! :)

Idag har jag förutom att skriva prov hunnit med att sola med Milla igen, nu börjar man känna sig brun minsann! Är egentligen lite (eller faktiskt ganska mycket) emot det här med solning, iallafall om man gör det året runt och intensivt. På vintern ska man ju faktiskt känna sig ful och blek, det hör till på något sätt, haha... Men inför studenten känner vi att det skulle vara kul att se lite somrig ut. Så vi fortsätter med strålningen ett tag till. Efter det iväg till badhuset för lite träning, men det blev en kort sväng då jag var tvungen att hinna hem och gå ut med vovve min.

Och ni ska bara veta hur SKÖNT det känns att vara ledig imorgon, alltså att inte ha planer för dagen! Bara njuta av att sova läääänge.... Får se hur kvällen ter sig, hoppas på en liten kväll med Fredrika där vi ska smida Australien-planer och jämföra priser för hur vi ska ta oss dit :)

Det är galet vad jag längtar till Australien nu alltså!! :)

Go shorty

It's your birthday!
Bara dagar som denna kan jag skratta så jag gråter åt detta fina lilla klipp! Haha....


Duger suger?

Har kommit hem från en dag av solning, körning och gående. Träffade Mirela på vägen hem och tillsammans begav vi oss hemåt till Vilbergen, trevligt trevligt! Vädret har varit helt underbart idag och mitt humör likaså. Har fortfarande en klump med snor (jag skiter i om ni blir äcklade) och den hindrar mig från att träna all form av kondisträning. Min astma-nära volym av luft som kommer ner i mina lungor är inte särksilt bra, inte minst med en gammal förkylning som ligger kvar. Usch.

Kom hem och testade min studentklänning igen för att se vad jag ska köpa till. Behöver en sorts tröja, dock inte den på bilden, för att dölja mina fula armhålar... Och jag är tvungen att visa upp den, för jag vill veta om klänningen är för kort eller inte? Den är rätt genomskinlig och jag har tänkt att köpa en underklänning på Bodyline eller nåt. Ska ha andra skor och så ska jag köpa ett snyggt skärp i grönt, om jag hittar, att ha i midjan (det ska egentligen vara ett vitt skärp där)...



Now, studentoutfiten är ju ganska viktig (iallafall för oss av det kvinnliga könet hehe) - bilderna kommer förfölja en hela livet. Så det är ju viktigt att det blir bra. Vad tycks? :P

Nu tänkte jag slänga mig i sängen och läsa teori och psykologi. Puss!




Vad är det för fel på mjukisbyxor?

Såg nåt på startsidan till blogg.se, nåt om att mjukisbyxor inte skulle vara bra. Nån modemänniska tyckte det iallafall. WTF?! Är det något jag älskar så är det mjukisbyxor. Naturligvis går jag inte ut på krogen i dem, men kan mycket väl tänka mig att springa ärenden och även i nödfall gå på stan i mjukisar. Vad är det för fel med det? Man bestämmer väl ändå själv vad man vill ha på sig? Det här med mode och att se hur bra ut som helst går ibland för långt. Ibland ser jag tjejer som är sminkade så hårt och har kläder som sitter så tajt att man bara vill kasta in tjejen i duschen och ruska om henne eller nåt. Bli lite skitig. Acceptera att man inte behöver lägga ner tusenlappar varannan månad på smink. Oftast ser killar knappt när man har smink på sig eller inte, och inte heller bryr de sig om vad man har på sig (de kan inte ett skit om mode, iallafall inte tjejmode - med undantag för en och annan bög). En sak jag har lärt mig sista året är att tycker du själv att det är snyggt (oftast är det ju det som finns på H&M t.ex.) och känner du dig bekväm i det, så räcker det. No more liksom, man behöver inte köpa grejer bara för att det är inne just nu. Och man ska definitivt inte sluta ha på sig mjukisbyxor trots att man vill, bara för att nån modebloggare tycker att det är ett fashion no-no.

Efter denna lilla avhandling så kan jag berätta att helgen flutit på galet bra. Igår jobbade jag förmiddag/dag och på kvällen var jag i Åby med en massa fint folk och grillade för första gången i år. Jag stod för kvällens fail med mina små potatispaket men kunde frågan om vart palt kommer från (Piteå, om nån undrar). Kom hem runt halv ett, sov till elva och läste 70 sidor i Män som hatar kvinnor. Och det är intressant att en bok lyckas hålla mig lika intresserad som Twilight-serien gjorde, det trodde jag knappast. Begav mig mot jobbet, jobbade och lyckades bli halvirriterad på en handfull saker. Men som jag insåg igår - jag har ett jäkla bra jobb och det är bara att tänka på pengarna!! =)

Just nu är det en timma kvar av det sista riktiga lovet i mitt liv och det känns uppriktigt sagt lite knasigt. Lost slutar snart sändas och jag har snart tagit körkort. Time flies. Just nu får tiden gärna flyga till sista helgen i maj, då allt pluggande definitivt är över på iallafall ett år. YIKES. Och gud så underbart....
PUSS.

Diary of a wimpy teenager

Nothing is ok. Nothing I do is good enough. At least not for you. I wish you could see behind these hazel eyes and understand the character that is me. The content, the person, the soul. You have no idea what it looks like. I fear you, and that you will never ever get to see that side of me. Time is running out. And all I want is for you to at least try. Give me one good reason not to feel uncomfortable when you are around, just like I shouldn't feel that way. And would you for once give me a reason to want to be there. Please.
Is that too much to ask? Really?

Dag

Det är tyst i lägenheten; ingen tv, radio, hund eller mamma. Bara jag och min mobiltelefon som burrar då och då när jag får sms av Alexandra. Och det är så himla skönt. Skulle egentligen farit iväg till David för lite projektarbete med honom och Max, men bestämde mig för att den här dagen är vikt till att bara slappa på. Jag får sitta med datorn i mitt knä i sängen och skriva lite om IPCC och the Petition Projekt. Svårare än så är det inte.

Vad som däremot är svårt är att förstå hur i helvete en uppkörning kan kosta 1450 kronor. Herrejävlar.

Grattis till Kristen Stewart idag också. 20 år, det är inte illa. Systembolagsålder här i Sverige.

I'll strap you silly like hillbilly chicks on daytime tv

Ännu en anledning till att ändra planerna och dra oss mot Arvika istället för Borlänge (även om Borlänge är lockande): Teddybears! Inte bara för att Regina Spektor, Robyn och Volbeat kommer dit. Och för att vi då är tillräckligt nära för att vi ska ta en liten roadtrip till Oslo också!

På tal om det. Vissa kanske undrar vad jag lyssnar på nuförtiden? Spotify råkar ju vara Guds gåva till mänskligheten så varför inte låta er lyssna ... Kommentera gärna ;)

Kollade precis min deklaration med hjälp av e-legitimation på datorn - ni förstår inte hur skönt det känns att veta att jag får TILLBAKA på skatten återigen!! Det blir 900 kronor nu (förra året var det 2500, haha) men allt som är plus är fantastiskt. Jag hade blivit glad om jag så fick 14 kronor tillbaka! Hurraaaaaa!


Nu har jag bloggat klart för kvällen! Boken, lite Lost och lite 2½ män nu, det sitter fint! Imorgon är det torsdag och det är som Christer Björkman säger en annan dag. Puss!

No way gettin outta here

Idag har jag varit duktig och trotsat min två veckor långa kära förkylning och dragit mig till gymmet. Alexandra skulle följt med på en körlektion men då den blev inställd drog vi tidigare till badhuset eller Medley som det så vackert heter, och tränade hårt. Inte direkt jättehårt men tillräckligt för att göra oss förtjänta av en lång stund av stretching och lite situps inne i easylinerummet. Skönt att ha tränat lite iallafall!!

Gick till jobbet en sväng för att prata med chefen, han är ju inte där så ofta annars. Jag sa att jag lika gärna kan jobba juni eftersom jag insett att jag behöver pengarna. Frågade honom om hur det ser ut inför hösten och om jag kan få heltidsanställning, men han tvekar och kan inte garantera något. Jag har kvar mina deltider, vílket är grymt bra i och för sig, men heltid vore väldigt trevligt (om inte annat att få pengarna för heltid...). Om det inte löser sig får jag ta två deltidsjobb i höst fram till avfärden mot Australien som jag längtar till mer än någonsin just nu!

Det sitter en lapp här bredvid datorn som är en kopia av min gymnasieansökan. Den är skriven 07-01-25, alltså mer än tre år sedan. Precis då jag hade börjat jobba på Ica och precis då livet bestod av långa dagar på Ektorp, sena träningar på Himpa och inte så mycket mer. Även om det jämförelsevis var en ganska monoton tid där man inte spontant kunde åka iväg till London eller behövde oroa sig för uppkörningar och projektarbeten, så var det faktiskt en varm tid när allt uppenbarligen var enklare och dagarna roliga. Varför jag kommer att tänka på det här nu är för att jag har insett att det är GALET att det redan har gått så fort! Mirela, Angelica, Ajla, Erica, Erika, Camilla, Cassandra och jag. Vi gick till idrotten, skvallrade om lärare och gungade i den där stora gungan som alltid var upptagen. Det är fan tre år sedan och det tar emot att inse att vi inte alls ses lika mycket som förr i tiden. Det faller sig naturligt antar jag, men nog ska vi tusan se till att ses innan vi lämnar alla de platser vi skapade många minnen tillsammans. Det är det jag känner lite spontant såhär på mitt sista påsklov någonsin iallafall.



Ja, det var tider det. Och det har varit galna fina tider på gymnasiet också. Så mycket har ändrats, så mycket har förändrat oss och så mycket har vi kvar att se, uppleva och minnas.


Efter den här lilla walk down memory lane så ska jag städa upp i mitt rum (det ser förjävligt ut, speciellt med en hund som fäller tjugo ton hår varje dag) och sedan stillsamt lägga mig tillrätta i sängen och läsa Män som hatar kvinnor igen. Kanske orkar jag ta in datorn och sega till ett House-avsnitt till. Men det är ju för fasen mitt sista lov och jag njuter av att njuta av det. Inget planerat, förutom en liten sväng till jobbet 16-22 imorgon. Och ni ska veta att det är såååå sköööönt..... :)


The bad candlelight

Jag är så dålig! Mamma säger till mig att jag ska gå ut med hunden när jag hämtar vatten i köket, jag säger att jag gör det om en halvtimme. Går tillbaka till sängen, avslutar kapitlet i Män som hatar kvinnor och sedan sätter jag mig - vid datorn. Trekvart senare är mamma på väg med hunden ner till affären och undrar vad jag vill ha. Hon börjar vänja sig vid mitt Alzheimerliknande beteende. Illa.

Det är så jävla skönt att inte ha något planerat alls när man har lov. Vet att jag ska jobba måndag, tisdag plus helgen nästa vecka, men värre än så är det inte. Matte, projekt och lite lite psykologi behövs göras men jag antar att det kommer att sluta med tiofaldig ångest och inte så mycket gjort. Speciellt inte när Lisbeth Salander är jäkligt fascinerande och jag är på bokhumör och verkligen inte plugghumör.


Pappa har mer än godkänt min och Fredrikas Australienplan och när klockan var 02 i lördagsnatt konstaterade jag och Fred att det kommer bli grymt. Mamma är också instämmande och det enda som hindrar oss är väl vår egna vilja att boka som vi måste göra någon gång snart. Det skulle vara så skönt att äntligen få det gjort och veta att "det här ska jag göra nästa år". På tal om det ska jag vara ledig i princip hela juni från jobbet, jag undrar verkligen hur min ekonomi ska klara sig mellan 25 juli och 25 augusti. Måste spara lite småpengar ju. Eller småpengar, här talar vi tusenlappar och småpengar är enligt min definition det man lägger i bössorna vid kassan på Ica.

Resten av kvällen ska spenderas med datorn i ett försök att uppdatera sig med några House-avsnitt. Blev alldeles lyrisk när jag såg vilken bra musik som spelats i programmet på sistone, så nu blir det Irony & Cynism när den är som bäst!

"I just can't live in a world where you don't exist"

Snorar vidare i min verklighet och föröker hitta på något bra att skriva. Hm.

Det är så galet, det här med Twilight. Jag förväntar mig inte att människor som har en XY-kromosom i sitt DNA ska förstå det, men det är helt enkelt galet. Har sett New Moon otaliga gånger nu och kom på mig själv att börja läsa i första boken och kunde inte sluta. Dessutom lurade jag i farmor att köpa första boken på svenska. Får se om även hon gillar det. Och återigen, det är galet.

Bilkörning är också galet roligt. I detta fantastiska vårväder fick jag köra pickup idag med min far - första gången på, ja, EVER som vi satte oss och körde i Norrköping stad. Och det gick faktiskt galant och jag är galet glad över det. Växeln gillar inte mig särskilt mycket och inte kopplingen heller men det är en träningssak. Har jag tur har jag mitt körkort snart och kan likt Sara, Alexandra och Fredrika skryta med det där lilla rosaaktiga kortet. Underbart, som Kalle Moreaus skulle sagt.

Köpte även tyg till min balklänning idag, fick på 855 riksdaler och det blev satinaktigt. Färgerna (de är två) är svåra att beskriva, med midnattsblått ligger närmast. Jag är galet nöjd iallafall och älskar att jag kommer väldigt billigt undan med allt det här. Dessutom så känns det så 2010 att vi tjejer ska gå tillsammans i en grupp - kvinnlig styrka sin allra högsta nivå liksom. Gudrun måste vara stolt.

Nu är äntligen Jakten på Julia slut så nu blir det del tre i Millennium på ettan.

Och just det - utgången igår var riktigt lyckad! Tack till alla söta människor jag träffade på/spenderade kvällen med!

Tonight's gonna be... a good night?

Är hemma från en långpromenad i Krokek med Alexandra, vi gick runt i närmare en timme! Duktigt av oss tycker jag. Har ju inte tränat på en och en halv vecka med den här förkylningen, så det är bra att få lite motion. Ikväll är det utgång - jag ska precis sätta mig ner och måla naglarna silvriga. Fredrika tog körkort igår och det ska vi fira! Ska inte ut med henne med vi lär ses i dimman inne på Hugo. Har själv inte varit ute sen amerikanskorna festade loss med oss för exakt tre månader sedan, så det ska bli skoj!




Igår var en väldigt bra dag; hade en bra körlektion tack vare Sara Bley som följde med i baksätet, och sen hittade jag en grymt snygg Star Wars-tröja inne på H&M. Gillar färgen! Den åker på tillsammans med kjol och leggings ikväll. Converse till det också så slipper fötterna dö också :)
Var på bio och såg The Lovely Bones med farmor igår också, väldigt märklig film som var lika obehaglig som rörande. Har inte fått så bra recensioner men den var faktiskt värd att se!



Älskar min studenttröja... så himla mysig och snygg! Vill knappt ha på mig den men den är för fin för att inte visas upp :)

Och här har vi en poser! Haha... nä, men jag älskar min systemkamera riktigt mycket. Det ska bli roligt när det blir lite varmare. Ska verkligen försöka dokumentera mycket av den här sista tiden....

Jag sökte förresten till 8 utbildningar idag, arkitekt, designingenjör och civilingenjör i medieteknik. I olika städer, jag vill mest se var jag kommer in för att förbereda mig till nästa år. Ska inte plugga i höst, men det är ju bra att veta vad möjligheterna är :)

Puss och glad påsk!


RSS 2.0