2009.

Jag kan ganska enkelt säga att 2009 har varit det mest fantastiska året jag varit med om. Det har gått så fort, men ändå varit omvälvande på alla möjliga sätt och trots att det stundtals har varit riktigt riktigt jobbigt, så har det var SÅ VÄRT ALLT. Liten årssammanfattning nu då. Kommer säkert inte minnas ens hälften av allt värt att nämna, men....

Minns inte så mycket av januari, helt ärligt. Det jag minns är dock ett fall av halsfluss/influensa - att jag trots det följde med och spelade hockey på Gotland, vilket för min röst fick rätt dramatiska konsekvenser. I två veckor efteråt gick jag runt med en i mitt tyckte snyggt rispig rockröst. Det minns jag.
Minnet av februari innehåller diffusa minnen av matte C, kallt väder, en psykiskt jobbig situation plus lite annat intressant. Inte mycket mer (haha ärligt jag minns inte ett skit...).
Mars dock - det var då det började bli lite intressant. Jag var reporter på Melodifestivalen, det var ungefär 451 skåpsinbrott på skolan (vilket fick alla att go completely nuts), jag och Fredrika var och såg The Hives (!!) och jag skaffade mig min älskade systemkamera! Vintern var förbi och 18-årsdagen närmade sig. Jag var inne i ännu en Lost-period, för det var ju så himla bra. Mars var en bra månad.
I månadskiftet åkte jag på den värsta maginfluensa jag någonsin varit med om... fy, inga härliga minnen där inte. Men det blev april, och jag började läsa den bästa kursen ever in the history of human kind: filmkunskap! Haha. Antar att ni för övrigt hört det mesta om den kursen. Hursomhelst åkte jag på en liten reporterresa under påsklovet, firade Valborg där jag träffade en del roliga engelsmän bland andra, och började jobba mer och mer helger.
Men jag kunde inte hjälpa att räkna ner till maj, då jag blev 18 år gammal och alltså helt plötligt hade ett ansvar som aldrig tidigare. Och samtidigt var nog 18-årsgrejen den mest överskattade på hela året. Vaga minnen av mig och Fredrika en lördagskväll kommer tillbaka, när vi såg Rybak vinna och jag lånade hennes vantar - ett par vantar jag fortfarande inte har lämnat tillbaka, haha. Månaden präglades också av en massa slutprov hit och dit och en kanske inte alltför lyckad fest arrangerad av moi.
Bättre var det, kanske, i juni när vi gick på sommarlov för sista gången någonsin i våra liv (scary thought). Jag firade midsommarnatt på Palace,  hade skaffat ny mobil och tillsammans med min systemkamera utgjorde de vad jag skulle dokumentera det sista året med. Min söta lilla kisse Mysan gick bort och ingen mindre än Michael Jackson dog, vilket mer eller mindre skulle påverka mig resten av året och även hädanefter.
Juli utgjordes mest av jobb och häng med alla möjliga människor. Jag var i Stockholms skärgård, ute på krogen, och njöt av att ha ett helt år kvar tills jag behövde bestämma mig för jag ville göra. Fick ju en gammal Volvo i födelsedagspresent av pappa och i juli körde jag den på en riktig väg för första gången i ett somrigt Gusum. Någonting jag minns alldeles speciellt är att Milla övertaalde mig att börja läsa Twilight-serien, något jag verkligen är tacksam över att hon gjorde. 
I början av augusti spenderades alltså den mesta tiden åt Bella och Edward, medan jag och Fredrika gymmade och solade och planerade för vår Barcelonaresa - som blev prcis lika underbar som vi hade tänkt oss, om inte ännu bättre! Skolan började, samtidigt som jag och ett flertal härliga människor åkte upp till Stockholm för att se på Coldplay. Det var förmodligen den bästa kvällen på hela året för övrigt.
En helg senare var det september, vi spelade NT-cupen med Pumas och det sista året på gymnasiet drog igång ordentligt. Projektarbete med Max och David och svininfluensa hit och dit - vi bokade trots det en resa till London i november.
Oktober är inte länge sedan, men jag minns fan inte mycket. Sorry. Förmodligen för att tiden i oktober och ända fram tills jag slutade för jullov för två veckor sedan kan sammanfattas med ett enda ord: stress. 
November var dock lite bättre än oktober i alla fall - då åkte vi faktiskt till London och jag tycker minsann att det var en riktigt lyckad resa! New Moon hade premiär (he he he) och jag samt 9 personer till såg en midnattsvisning. Lite besviken, men äh, den var bättre andra gången jag såg den.
December? Ja, den är ju inte helt slut än, men har varit riktigt bra på många sätt. Jag känner mig stark och redo för 2010, som nog blir ännu mer omvälvande än det här. Och jag vet helt ärligt inte vad, var och hur jag kommer vara om ett år. Men jag vet att jag alltid kommer att minnas 2009 leende :)

have yourself a merry little christmas

Äntligen är denna termin över! Inte för att jag inte har haft roligt, snarare för att jag aldrig har stressat så mycket i hela mitt liv.
Nu är det dags att ta tag i andra saker, som till exempel livet. Snön ligger på marken, jag är befriad från arbete under större delen jullovet och jag har alltså ingenting att göra förutom att bara ha kul. HUR UNDERBART ÄR INTE DET?!

Förresten vill jag till London igen.... tänk vad mysigt det hade varit att åka dit till exempel nu i helgen och julhandla. Nästa år får det bli. Sportlovet?


underhållning såhär på kvällen

Imorgon slutar jag skolan för det här året. Jag är så lättad så ni förstår nog inte riktigt. Men nu kan jag äntligen börja leva igen. Har ikväll suttit och skrivit på en engelskauppgift (det är sjukt hur sadistiska lärare kan vara ända in i slutet...). Men jag tog mig tiden att skratta lite åt roliga särskrivningar. Läs och lär, haha.

Exempel på särskrivning

KYCKLING LEVER - "..han lever, han lever, hurra hurra"
BAD SHORTS - inte är de bra inte...
HUGG ORM - Effektivare än att slå den?
BRUNSTENS BATTERIER - något för massageapparater?
SKUM TOMTE - tar klapparna själv.
RÖK FRITT - bolma på bara!
SLÄNG GUNGAN - den är nog trasig.
SJÖ NÄRA TOMT - inte sjönära då?
KASSA SKÅP - inget att förvara något värdefullt i.
HAND TVÄTTAS - före maten.
KLIPP PYTON - har ormar hår?
NACKA NAPRAPATERNA - ta livet av dem!
LÅNG HÅRIG - men kanske snaggad?
BIND GALEN - innan han skadar någon!
SNOR KRÅKA - stjäl en fågel.
JÄST SVAMP - alkoholhaltig?
ETT STYCK MORD - vill ni beställa något mer?
SKYGG LAPP - skraj same?
HÅLL PLATSEN - så ingen annan tar den.
SJUK GYMNAST - kan behöva en sjukgymnast.
MORGON ROCKAR - kväll suger?
BARN UNDER KLÄDER - rädda dem innan de kvävs!
SUPER UNDER STÄLL - dricker alkohol medan han sladdar?
ETT TRUMPET SOLO - tutar lite motvilligt?
SNODD MAPP - Åhléns kränger hett kontorsmateriel för 19:90
"Är du djur och naturintresserad?" - är inte de flesta djur naturintresserade?
"Skivad kalv lever med kul potatis" - kan skivade kalvar och potatisar vara sambos?
"Extra knäck till jul" - lite julgodis är aldrig fel.
"Svensk general agent för Kinaföretag" - militär med rätt att döda...
"Inte rädd för att visa fram fötterna" - hoppas bara att han tvättade dem innan.


säg till när du hör mitt hjärta stanna

Kanske vore bra att dra blicken åt pappret med text som beskriver den naturalistiska synen på livet nu, när jag om lite drygt en timme ska berätta precis exakt allt jag vet om det. Men allt jag har är en liten markeringspenna i neongrön färg och ett svagt minne av vad jag läste förra fredagen på lektionen. Hm. Men jag klarar mig, jo, Johanna gör det alltid. På något sätt. Samma sak gäller världen i stort. Vi klarar oss alltid, på något sätt.
Men istället för att plugga dånar Lykke Li i mina öron som om jag hade osynliga hörlurar inpluggade, mixat med sorlet från datasalen jag just nu sitter i. Jag rensade skåpet förut, på jakt efter ett bortslarvat papper med instruktioner på vad jag ska jag i engelskan tills nästa vecka. Japp, det är inte ens 5 hela skoldagar kvar på den sista höstterminen i skolan för mig, och jag har ändå omänskligt mycket att göra. NS, jo, jag vet.
Kommer att tänka på facebookgruppen jag gick med i igår. "Anyone ever noticed that "studying" is like "student" and "dying" put together?" - jo, jag tackar.

GE MIG LOV

Blir arg på människor som egentligen inte ens gjort något fel, när jag egentligen bara är frustrerad och sur på någon helt annan människa. Blir då ännu mer arg och framförallt ledsen för att man inte beter sig som vanligt.
"Du är ju alltid så positiv och glad".
Jag vill fortsätta vara den personen!!

Ser ingen glädje i att plugga just nu, för det handlar inte om att LÄRA sig saker numera, det handlar om att komma ihåg det till provet och sedan glömma det, för att man har 3 andra prov att plugga till. Man kämpar för att få några bokstäver i form av ett betyg skrivna på ett papper, och det man får ut av det är alltså INTE kunskap, utan stress.
Ska det vara så?

Allt man tänker på är att överleva till nästa gång man är ledig, vilket betyder att man knappt hinner njuta av den korta tid man har kvar med sina vänner i skolan. After all, det är snart slut. Och jag kommer ångra att jag inte njöt, eller iallafall tog tillvara, på den här tiden. All den tid går åt till att stressa eller plugga.
Fy fan.


Jag tror aldrig att jag har längtat efter ett lov så mycket som nu. Ironiskt nog är det det sista långa lovet jag har i skolan, någonsin. Nästa långa lov är sommarlovet - eller snarare den första sommaren då man inte vet vad man ska göra eller var man ska bo på hösten.

Life is changing. And I guess I'm not dealing with it as good as I used to deal with it.


2 down, 4 to go

Nationellt prov i matematik D: [x]
Inlämning av kemilabrapport 1: [x]
Litteraturprov: [ ]
Inlämning av biologiuppgifter: [ ]
Inlämning av kemilabrapport 2: [ ]
Fysikprov: [ ]
Börja leva sitt liv igen: [ ]

RSS 2.0