längtar till 7 november!

Den sjunde november ska jag, mamma, moster och min kusin gå på direktsändningen av Idol. Det är företagsbiljetter som moster fått, och det innebär också att vi får mingla med... ja, lite sånt folk på TV4 innan det hela drar igång. Jag hoppas verkligen att jag får träffa Jihde och Anders Bagge, båda lika fräna :) Vi kommer sitta ganska långt fram så det känns ju rätt coolt. Det som känns lite konstigt är att jag inte kommer att ha sett de två senaste fredagsfinalerna eftersom jag är i Spanien två veckor innan den fredagen. Men det ska bli kul i varje fall!

Tänkte upplysa om en kille som jag träffade förra året, han heter Daniel Karlsson och var med i Idol. Jag har hans autograf på min hockeyhandske...det är jag stolt och glad över! Snart släpper han sin första singel och albumet kommer snart.
Detta ger mig rysningar. Så. Jävla. Bra!


bäst audition i idol iår



Kan inte sluta garva!!! Haha!

vaddå kulturnatt liksom...

...när man kan jobba på Ica istället? ;)

Kom precis hem från mitt kära jobb. Det är rätt skoj när folk bara droppar in och hälsar på. Men 8 pers på en och samma kväll är nästan för bra för att vara sant. Erika, Mirela, Fredrika, Gustav, Jonathan och Moa var bara några av de folk jag känner som klampade in på Ica Strömmen. Lite jobbigt att inte kunna hänga me dpå den där kulturnatten som egentligen är mycket mer skoj när man har fyllt 18 år. Och ja, det är ju bara mindre än 7 månader kvar tills dess så det får jag väl stå ut med! :D

Nåt jag inte riktigt står ut med är folk som beter sig som svin när man bara försöker hjälpa till. Idag var det en tant (jag har all rätt i världen att kalla henne tant, ni ska få se) som skulle hämta paket på Posten som hade fått sms-avi. Lämnade ut paketet och märkte några minuter senare att hon hade glömt sin mobil vid posten. Dumt naiv som jag är fick jag världens sämsta samvete och ringde upp henne (visste vad hon hette pga. utlämnandet av paket). Så jag ringde upp och förklarade det hela. Då svarar hon assurt, lyssnar.... och sen lägger hon bara på!! Jag blir tokig, trodde hon att jag var en busringare eller? Usch. Gud va sur jag blev på det där, gick och var arg i en timme typ. Sen gick det över. Haha, men det var en riktigt sour moment.

Idag blev jag förresten riktigt impad av mig själv, haha. Vaknade av mig själv kl 9 typ, gick upp, åt frukost, duschade, var ute med hunden och sen satte jag mig och pluggade. I tre hela timmar! Alltså fatta hur sjukt det är, jag sitter aldrig och pluggar tre timmar i sträck hemma annars. Senaste gången som är bland de få gånger jag ens gjort det var i maj typ, innan matte B slutprovet. Och det pluggandet resulterade i ett mvg på kursen, så det kanske är värt att ägna några timmar åt plugg några lediga dagar man har? Vi får väl se hur det går på det där jädrans kemiprovet, vill få mvg bara för att C har sagt att han kommer få det. Och Sara kommer fixa det galant, så alltså, jag måste verkligen fixa det, iallafall vg+... måste måste måste. ;)

Imorgon blir en liknande dag. Måste ringa Milla, vi har mycket att prata om! Min älskade bästa vän, hon är så underbart underbar.
Nu måste jag skriva lite kemi, haha, mycket kemi dessa dagar.

beslutsångest en underbar dag

En underbar dag har det varit idag. Vädret har varit perfekt, vännerna har varit underbara, skolan har varit lagom lätt.
Det började med att jag trodde att jag kom försent till socialen imorse. Trampade som en idiot uppför Gamla övägen bara för att inse att vi börjar 10 minuter senare på torsdagmornar numera, på grund av att folk ska åka buss och sådär. Så det var ju lite onödigt att cykla sig svettig som tusan. Men iallafall, jag och Jennifer är väl ganska klara med vad vi gör och vad vi skriver, även om det inte känns helt hundra att jag verkligen förstår den japanska kulturen. Gabi tycker jag är paranoid som redan nu oroar mig för inlämningen nästa vecka, men hon skriver ju om sin egen kultur och jag satsar kanske ett snäpp högre vad gäller betyg än henne. Aja. Det får gå som det går.
Efter en mysig fika med flickorna Sara, Susanna, Gabi och Milla fick vi får oss att utföra några av uppdragen i klasskampen, bara för skojs skull! Orka komma sist liksom. Så vi satte igång med korvätande, trappbugg, lapplämnande och andra pinsamheter som skulle filmas. Jag till exempel erbjöd mig att göra allt i slow-motion under lunchen..ångrar mig lite bittert, men vi kanske leder över Marcus klass nu iaf. Viktigast är att inte komma sist. Sara och Milla KRÖP uppför Lärkabacken - något vi tyckte var oändligt underhållande, haha. Milla satte sig även i ökänd busschaufförs knä. Det var stark gjort.
Imorgon väntar små grodorna-dansen i trapphallen!

Efter skolan drog jag iväg till Media Markt... usch, vilken ångest att gå in dit och inte veta in eller ut. Efter mycket velande besyämde jag mig för en Logitech dockingstation för iPoden som man kan ha med sig på resan. Rätt bra ljud mnn det finns en ännu bättre jag vill satsa på sen, med radio och allt... iallafall, sedan grabbade jag åt mig en locktång som jag börjar förstå. Ska gå upp tidigt imorgon och fixa till mig, måste få bli lite fin ibland så man kanske hamnar i vissa personers ögonfång... tihi. Efter att ha bestämt mig för dessa två var det dags för valet av kamera.
Jag ville bara ha en bra kamera, men jag är inte helt säker på att jag gjorde rätt val nu. Jag ville ju verkligen ha en systemkamera... men va fan, det får jag satsa på nästa gång!! Man behöver alltid en mindre digitalkamera så nu köpte jag en sån här:

Ricoh Caplio R7 heter den. 8 megapixlar och 7,1 vidvinkelzoon med 1 cm makrogräns. Det låter rätt fräsigt? Den kostade egentligen 1990:- men hon som servade mig satte ner den till 1690:-, bra va? :) Den är helt okej med bättre slutartid än den gamla... men den gamla hade mycket bättre färger och sånt. Kanske får ta med mig båda på resan, vi får se.

Nöjd med dagens inköp är jag iallafall och det hela kalaset gick på lite mindre än 3000:-. Nu har jag lite pengar att lägga undan till resan och sen cirka en tusenlapp kvar att shoppa lite nödvändigheter till resan. Bland annat måste jag hitta ett par svarta jeans innan jag dör av klädesbrist. Måste hitta!

Här bjuder jag på ltie bilder från tagna av kameran idag :)



mina favoritKarlssons är tillbaka

Så sjukt det är! Kan jag se in i framtiden eller?!
Imorse lyssnade jag som vanligt på Rix MorronZoo (sjukt bra, fatta att det alltid är lika kul). Jag åt frukost, det var gott. Men alltså, plötsligt spelades Sebastian Karlssons gamla Mello-låt "When the night comes falling" och jag tänkte tyst för mig själv att det var länge sedan man hörde något av Sebastian Karlsson. Kommer ihåg det som om det var igår när jag och Mirela träffade honom i Norrköping, det var också ett bra tag sedan. Så jag tyckte iallafall imorse att det vore coolt om han släppte något nytt snart.
Sen åkte jag till skolan och funderade inte mer på det.
Men iallafall. Det sjuka är att det idag släpptes en video... gissa vems? Jo, den till Sebastians nya singel!! Och den är veeerkligen skitbra :) "Getaway" heter den och låter som en blandning mellan Coldplay och ... jag vet inte, Sebastian? Han sjunger fantasiskt och slutet är gåshudsframkallande.
Fem plus från mig!
Man kan se videon här :)

Sen kommer Daniel Karlsson (som jag och Milla träffade i vintras) att släppa sin första singel den 15 oktober och den låten ser jag verkligen fram emot att höra. Jag tycker kaptenen borde ha vunnit (eller kommit tvåa, det verkar ju gå bättre för dem) för att han har verkligen TALANG. Jag glömmer aldrig när jag såg honom framföra "The scientist" eller "You're the voice" i Idol 2007.
Så ja, två av mina absoluta favoritKarlssons är tillbaka. Och glad är jag över detta faktum!

we're even

Ibland är det så underbat att ha rätt, men ibland kan man ha så fel också... och ibland kan det hända som det hände idag, det var både och! ;) En vild diskussion om Coldplay's "The scientist" bröt ut innan kemin idag mellan mig och Christoffer. Det handlade om texten till låten och det hela slutade med att jag typ är skyldig honom 5 kronor som han aldrig ska få.
Men iallafall.
Min fot har återhämtat sig förfånansvärt bra och jag kan numera gå utan större problem. Vi åt på Garvaren idag och det var helt enkelt så jäkla gott alltså! :) Danne och hans andra HR-kompisar gör grymt god mat faktiskt. Söt är han i sin kockmössa också, haha. När vi gick mot skolan igen planerade jag och Milla för vår resa (igen) och drömde oss bort från gråa, trista Sverige till ett soligt Playa de las Americas. Det var najs...

Sen efter skolan var jag nere på stan och spanade in en kamera på Expert. Vad det blir för kamera avgör min lön som jag får reda på imorgon... men gud, jag kommer dö av beslutsångest när jag ska köpa den. På torsdag tror jag att det blir. Får nog dra med mig Mirela till Media Markt eller något, kommer behöva moraliskt stöd.
Sen ska en dockingstation inhandlas också och den vt jag redan vilken jag vill ha... men den är ju 700 kronor dyrare än vad jag tänkt mig x)
Så, ja, jag har dilemman!

Nu ska jag läsa lite om Japan här va. Till tonerna av Coldplay, som är bäst just nu. :D

ny kamera

Jag tror att jag ska beställa denna skönhet på tisdag eller onsdag när jag vet hur mycket jag får i lön. Men jag har inte riktigt bestämt mig. Kameran köper jag ju i första hand på grund av vår resa till Teneriffa... men vore det inte bra med en lite mindre, mer praktisk kamera då?
Men jag vill ju så gärna ha en systemkameraliknande sak... mupp!
Den har, förutom bra zoom och 8 megapixlar, filminspelning och vridbar display på 2,5 tum.
Man kan läsa mer här där jag tänker att jag ska beställa den ifrån.
Den här kostar 3000 :- plus lite till som minneskort, rem och väska. Ska jag satsa på den? :)


all you need is love

Så hände det... någonting man gått och förväntat sig ett tag nu. Rolinski gifte sig igår med sin flickvän i Västergötland.
Det står i Aftonbladet idag redan. Med bilder och allt. Fina var de ju.
Men det är lite tomt i BWO-hjärtat just idag, det kommer nog ta ett tag innan det sjunker in att Martin numera är make. Lilla söta guldlockiga Martin - jag hade aldrig föreställt mig att han skulle gifta sig redan nu. Så det känns lite skumt.

Men nu kan inte folk gå och påstå att han är bög precis.

new haircolor & a singing bee

Har precis kollat på TV3's trevliga program som heter Singing Bee... ni vet? Iallafall var mammas kompis (genom kompisar) med och vann 50 000 kronor. Självklart sitter man framför TV'n och kan allt. Mamma föreslår att jag skriver in och söker om att få vara med, men nae, jag tror jag skulle bli för nervös. Sjunga + stå i TV och försöka se någolunda bra ut är inte min grej. Speciellt inte med rösten jag har begåvats med som lyser med sin frånvaro. Så hädanefter nöjer jag mig nog mest med att spela bäst framför TV'n och kunna texten till 'Vill ha dig'. Det duger så gott så. :)

Den här bloggen måste jag väl ändå få lite ordning på tycker jag. I princip varje dag lägger jag ut bilder på Bilddagboken men jag har knappt tid för detta... hmm. Jag ska försöka skriva lite mer. Men det sjuka är att trots att mitt liv är medelmåttigt intressant och att det i min hjärna bara sprudlar med tankar som behöver komma ut - så vet jag knappt vad jag ska skriva när jag sitter här. Hemskt är det!
Kan ju informera om att jag stukat foten förresten. Det var något så fruktansvärt klantigt så jag trodde att jag skulle dö av avsky för mig själv. Och det var mitt fel, även om inte jag ramlade på min egen fot...
Så jag har alltså med på krycka i två dagar. Inte bara är det kallt ute utan jag måste dra mig själv framåt. Känner mig hjälplös, jag "går som ett cp" som Gustav uttryckte det. Mjo, sant.
  Men nu kommer det små problem med denna stukning. Det är inte bara så att jag får avstå en hel veckas träning, utan jag måste också försöka lista ut hur jag ska kunna jobba på tisdag kväll (för att inte tala om helgen men det tar vi då). Och även hur jag ska palla med en hel dramalektion med denna fot. Vi som typ bara dansar och rör på oss. Tror kanske att jag kan göra Christoffer rätt glad om jag säger att han får vara min stand-in. Det kan bli bra. Vi måste ju ha en Romeo!

Jag ska berätta en annan sak också. I helgen ska en person jag beundrar gifta sig, nämligen Rolinski. Det känns rätt skumt att den där lille göteborgaren som man såg i Popstars för snart 6 år sedan, och som studsade omkring som en idiot på Mello-scenen för snart 3 år sedan, ska gifta sig. Ska bli make.
   Jag är inte avundssjuk på det sättet utan det känns bara lite småkonstigt (okej då, väldigt konstigt) att han... mja, att han plötsligt blir så vuxen liksom! Jag har mest sett honom som en idol som aldrig kommer bli gammal och som alltid kommer vara lika 20-årig som jag i princip växt upp med och lärt känna honom som. Svårt att förklara det där. Det ligger lite andra saker begravda i det där också. Gamla minnen från en tid som jag inte vill minnas - förutom just de stunderna med hans röst till popmusiken.
Men hursomhelst. Grattis till honom :)

Nu är klockan rätt mycket så det får avsluta dagens lilla inlägg. Imorgon ska jag köpa nya skor med mamma och åka till City Gross... kanske ser jag en speciell person där, vem vet? :D Hoppas hoppas. På kvällen ska jag till Erica och vara med några av de bästa människorna jag vet. Underbara tider är det.

Puss på er.

Little sparrow fly so high it feels no pain


Har suttit och halvsovit till repriserna av Idol idag. Först måste jag bara säga att jag numera ser på svenska Idol nästan som ett skämt i förhållande till de talanger som American Idol tar fram. Alla som var med i slututtagningarna i USA har kapacitet att vinna hela svenska Idol överlägset. David Cook som vann iår måste vara en av världens bästa rockröster någonsin. Vilken jäkla kille, så himla go och underbar. En entertainer av megaklass. Älskar honom och längtar efter hans album som ska släppas 14 november - får väl importera från Amazon.com eller något ;) Men iallafall, hur dåligt eller bra svenska idol är så har ju några stjärnor fötts där genom tiderna så jag måste ju kolla.
  Missade det i veckan men har hört att nya juryn varit bra och även vissa artister. Så jag var tvungen att kolla, och visst - det är helt okej även iår. Jihde är bra som vanligt men jag står fast vid att han borde hålla sig till sport. När han och Wikegård hade Hockeykväll var det högtid varje måndagskväll kl 21.30 för mig. Vilken team det var. Vilka tider, som när Modo vann SM-guld. Underbart.
  Hursomhelst är det borta nu och så är även sommaren. Hösten har kommit nu och tyvärr även det hemska, deprimerande vädret. Det enda som håller mig vid liv mellan september och november vanligvis är längtan efter snö och ljusa dagar. Jag har blivit besviken flera år nu i rad, så nu borde det minsann komma lite snö till jul. Och jul förresten - det är den mest underbara tiden på året, förutom den där dagen när det är sommaravslutning i skolan. Vid jul känner jag mig som mest nära mina vänner och jag bara älskar att köpa julklappar på stan och höra en massa jullåtar inne i affärerna. Sitta inne på en lektion i skolan, se ut genom fönstret och känna sig lycklig av att vara inne i värmen och inte ute i kylan. Sånt är härligt.
  Att löven ramlar ner och att träden blir alldeles nakna har sin naturliga förklaring i att solen inte längre värmer och lyser över dem. Så kan man väl säga är likadant med mig. Ju mörkare det blir, desto jobbigare blir det att gå till skolan på morgonen, att vakna kl 6 och inte se ett dyft i sitt rum. Men, vad ska man göra. Flytta till andra breddgrader? Hmm... annars kan man resa dit mitt under hösten. Och det ska jag och Milla faktiskt göra.
 Så det gör mig lite mer positiv till hela den här depp-höst-grejen iallafall! ;)

Igår var det NT-cup som var alldeles fantasiskt kul. Kroppen är helt mör idag, men vad gör man inte för en hel hockeydag i Stallet? ;) Sen får jag skylla mig själv som går till Erika för lite skoj vid 22 när man redan varit vaken i 16 timmar. Kul var det iallafall :D
  Nu ska jag vila lite, försöka mig på lite matte och Cooka lite mer. Heeerrå.

Dagens video

Idag mår jag verkligen skit. Inte psykiskt - där är det alldeles underbart  just nu, uppe i huvudet - men den fysiska smärtan är obeskrivlig. Hur kan halsont gör så fruktansvärt ont?!
 
Hursomhelst får det gå över innan imorgon helst då jag ska jobba. Jag tänkte inte skriva så mycket om idag, utan posta en vidoe jag aldrig trodde skulle ta slut när jag såg den på MTV i helgen. Låten är rätt bra men detta är en sån här video där videon gör låten bättre ;)
 

RSS 2.0