Drops of Jupiter

Bara för att livet kan ändras för att man står bakom en kassa och tjänar pengar. Och för att jag också kanske får min del av kakan.

Två månader är ingen tid, det blir vad man gör det till.

26 timmars jobb på 48 timmar är vad som väntar mig härnäst. Fast om det är lika trevligt på jobbet imorgon som det var idag så gör det mig faktiskt ingenting. Helt seriöst.

Heaven is overrated.

Bredvid ditt namn står ett namn till

Fyra dagar avverkade, fyra dagar till att vänta, work work work. Och helt ärligt är det inte så farligt att jobba såhär, Ica kan vara kul lika mycket som det kan vara ett rent helvete.

Och tiden går fort. På onsdag är det bara åtta veckor kvar tills vi åker. Och nån blogg har vi inte startat än. Men allt händer (och händer inte) av en anledning. 
 
Wake me up when September ends, Green Day är bra. Sista dagen i augusti imorgon. Hoppas ni spenderar den på ett bättre sätt än jag!

Prelude

Snodd från Sandy! In lack of something better to write... Vill någon att ställa en fråga i kommentarerna så gör det, man kan alltid vara anonym för jag kan verkligen inte se vem som skrivit/läst här om den själv inte vill. Så fråga på bara... haha. 




Namn: Johanna
Låt som när du är ledsen sörjer till: Har ingen speciell, men saker med bra texter på svenska som går rakt in; Håkan Hellström och Kent.
Beroende av: Pengar :D skämt åsido (fast lite seriöst är det ju faktiskt haha), min mobil och min iPod. Helt ärligt, lämnat jag huset utan någon av de två känner jag mig heeeelt handikappad.
Vad tror folk om dig? Att jag är perfektionist och ett kontrollfreak.
Stämmer det? Perfektionist, javisst, jag gör alltid saker fullt ut om jag inte någonstans på vägen inser att det aldrig kommer bli som jag vill ha det haha. Och kontrollfreak gillar jag att vara, så länge jag inte får skit för att jag tar ansvar (vilket har hänt ibland) när ingen annan gör det.
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår är väl det enda om vi ska ta det utseendemässiga haha. Att jag är duktig på det jag gör får jag höra lite då och då och det är alltid trevligt :)
Hur imponerar man på dig? Haha snackar vi om hur killar ska bete sig så är det att vara lugna, ha lite humor och självdistans, och framförallt kunna prata om allt och inget: allmänbildning helt enkelt! Men allmänt tycker jag folk är riktigt coola när de går sin egen väg och skiter i vad alla andra tycker.

Brukar du skratta för dig själv? Japp! Inte Gollum-Smeagol-schizo-style, men ni vet... haha
Vad står det i ditt senast inkomna SMS och från vem?  "Hahaha... aa det finns en liten Love i oss alla. :P" från David.
Var bor du? Sörping dö! (innan det har jag bott hela mitt liv i Ektorp/Vilbergen, Norrköping)
Trivs du där? Har väl inte helt vant mig än, med buss och allt, men som stad är det mysigt och jag ser fram emot två månader till här innan min adress blir Sydney =)

Hur svarar du i mobilen? "Hej det är Johanna" (boooooring I know)
Vem ringde du senast?
Pappa
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Schysst, då kommer du om en halvtimma eller nåt då, vi ses"
Antal timmar sömn inatt: 5 kanske, högst 6. Natten innan det 2 timmar, så jag borde nog egentligen sova nu.
Sov du ensam: Ja, gillar inte att dela täcket med någon haha
Brukar du komma i tid: Låt mig säga såhär: har jag inte kommit till jobbet tio minuter innan jag börjar så blir folk oroliga över vart jag är. Jag kommer ALLTID i tid och som en annan smart tjej skrev, det är respektlöst mot andra att inte passa tider. Hur svårt kan det vara?
Hur känner du dig nu: Mår illa efter att ha ätit kladdkaka, är trött och vill sova ("men orkar inte lägga mig").
Vanligaste färg på dina kläder: Blått, vitt eller svart.
Vad tycker du om fötter: Fina så länge de inte luktar/gör ont/ser äckliga ut
Vad saknar du: Oftast det förflutna
Favorit dryck på morgonen:
H20
När brukar du oftast gå och lägga dig: Inte innan 23 iallafall

Är du blyg? Efter fyra år på Ica har nästan all blyghet jag någonsin haft försvunnit, men det är klart, man är väl alltid lite blyg mot nya människor
Sysslar du med någon idrott: Red från att jag var sju till att jag fyllde 13 år, la av med det och började spela ishockey då, som jag fortfarande spelar. Sugen på att lira innebandy nån gång i framtiden =)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Det beror väl på hur man definerar kärlek, men ATTRAKTION, absolut haha
Är du bortskämd: Är väl så långt bort från det som man kan komma hehe... Folk vet nog inte det men verkligen ALLT jag har fått, uppnått eller tjänat in har jag jobbat för att förtjäna. Skulle någon kalla mig bortskämd (och vara seriös) så skulle jag nog ta illa upp faktiskt :P
Billigt eller dyrt? Spelar lite roll vad det är, men just nu letar jag billigt, sparar pengar till Australien!


Vad är det värsta du vet? Förutom alla orättvisor i världen och allmän respektlöshet så har jag svårt för spindlar och insekter överhuvudtaget
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jo det har jag faktiskt en hel del av. :)
Du samlar på: Foton! Framkallar alltid typ var tredje månad
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Alexandra.
När grät du senast: När jag såg "Hachiko - a dog's tale". Gråter fan aldrig till filmer men det var något av det finaste och sorgligaste jag någonsin sett. Se den.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa nåt fint till min mamma, resa någonstans, shoppa loss och sedan spara resten av pengarna. Som kanske inte blir så mycket då, men men!

Vill du ha barn: inte nu, men självklart sen när jag känner mig redo för blöjbyten och sömnlöshet i något år eller två
Är du musikalisk? Spelar knappt på min gitarr, tog två fiollektioner i fyran, and that's about it :) men jag är dyngintresserad av musik och musikhistoria.
Vad dricker du helst när du är törstig: Samma som jag helst dricker på morgonen, duuuh
Var står du politiskt? Hellre död är röd! haha, jag har kommit fram till att jag är en blandning av alla Allianspartier minus KD, så jag sitter faktiskt och läser ibland om vilken av de tre blåa jag ska lägga min röst på.
Bor dina föräldrar tillsammans: De har nog aldrig gjort det vad jag kan minnas :P

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Heh, jodå...
Biter du på naglarna: När jag glömt att klippa dem och vill ha av dem så tar jag till mina tänder! Annars är det mest nagelbanden som tar stryk (faktum är att jag sitter med två plåster på högerhanden nu för att nagelbanden blödde på jobbet. Fint...)


Down to the river

När mina vänner springer iväg till bland annat Norrtälje, Frankrike, folkhögskolor och andra intressanta platser så finns jag kvar i Söderköping i två månader till. Just idag blev jag sugen på kladdkaka och efter ett besök på lagets cup drog vi hem till mig med ingredienser och "The Wrestler". Kladdkakan blev galet god eftersom jag envisades med att lägga i mjölkchokladbitar som trots viss skepsis hos the boys blev underbart gott.
Filmen var inte dålig den heller, bara lite... "unapproachable" för mig som hatar när folk får nitar skjutna in i huden. Jag har inget emot blodbad i filmer som typ "Reservoir Dogs", men här snackar vi kroppsdelar som blir avskurna och vassa saker som fastnar i hud. Mickey Rourke var mysig och hård på samma gång, och framförallt läskigt lik Malena Ernman. Anyway, typ en trea.

  

Have you ever seen a one trick pony in the field so happy and free?
If you've ever seen a one trick pony then you've seen me
Have you ever seen a one-legged dog making its way down the street?
If you've ever seen a one-legged dog then you've seen me

Then you've seen me, I come and stand at every door
Then you've seen me, I always leave with less than I had before
Then you've seen me, bet I can make you smile when the blood, it hits the floor
Tell me, friend, can you ask for anything more?
Tell me can you ask for anything more?


Sin, sin, sin

Efter nästan två månader utan shopping så bestämde jag mig för att unna mig själv lite nya saker nu när lönen kom igår, kändes jäkligt värt för min del. Även om jag ska spara MYCKET av det jag får in på kontot från Ica så känns det skönt att kunna gå loss lite. Det blev faktiskt lite mer än jag trodde, som alltid haha! Men kom undan med fem plagg för mindre än 400 kronor (på grund av rabattkort och rea hehe) :) jag är egentligen ingen superfashionista, men visst, alla tjejer gillar väl mer eller mindre att shoppa kläder?

       

Jeans, vit tröja m spets och grön stickad tröja från H&M, kjolen och den lite pösigare tröjan från Åhlens =)


Älskar dragkedjan på min kjol!



Och när jag var barnvakt igår så köpte jag en snygg klocka för mitt presentkort på Guldfynd från studenten. Gillar läderarmband mer än metaller så det blev en stor svart klocka (har som bekant en litensöt svart också).



Ska för övrigt säga att min fot ännu inte är bra och att det blir en paus från hockeyträning under två veckor nu. Foten känns bra när jag går och springer men det är när muskeln måste jobba i skridskon som det gör förbannat jävla ont, för att uttrycka smärtan lite milt. Det suger ju riktigt mycket då jag bara har två månader kvar i Sverige innan jag drar iväg, så jag hoppas den blir bättre av vila. Älskar ju hockeyn och trots att den ger så mycket skador så är det oftast värt det. Vill ju spela...

Det var den lediga dagen det... nu är det tillbaka till jobbandet. Går under jorden nu i åtta dagar typ, nästa dag jag är helt ledig är alltså i september - nästa lördag. Då ska det bli en runda på krogen kan jag lova!


00:42

He stared into the abyss, and as expected, the abyss stared back.



:)

Min video blev jag "klar" med idag. Inte riktigt som jag hade tänkt mig men eftersom Vegas strular fett mycket och eftersom jag ska få Windows 7 på fredag (och alltså alla program försvinner) så var jag tvungen att finisha den idag. And here it is. Det är med stort tålamod som man sitter och viddar kan jag säga. Nu kommer jag nog inte göra något mer förrän jag är hemma från Australien.

Men nu vill jag veta! Vad tycker ni? :) lämna kommentar eller skriv på facebook eller vad vet jag - det allra roligaste med att vidda är att se hur många som har sett den och då kanske tyckt om den :) Och jag vet att många killar hatar Twilight, så jag lär nog inte få några fler kommentarer än från tjejer haha. But still!



Jag känner mig verkligen rätt produktiv idag! Jag sitter vid min egen dator nu eftersom pappas jobbkompis kunde fixa internetproblemet, och det är såååå skönt att skriva på mitt älskade sköna tangentbord uppe på mitt rum, med Spotify som får nytt liv i mina högtalare. Sen har jag faktiskt hunnit med att ringa Telenor och Valkansliet samt skicka tillbaka en CD-rom med bilder från studenten. Katalogen ska jag faktiskt spara trots att jag egentligen inte vill betala mer saker som har med studenten att göra (undrar ju hur mycket allt kostat egentligen). Men alla var ju så fina... så jag får väl fixa en alldeles egen kartong snart med bara "studentgrejer". Minnen för livet!

Högersväng

Jag är så jäkla nyfiken på vilka som läser här och varför. Jag vet att det är mellan tio och femton pers som loggar in varje dag och jag kan väl nämna en handfull plus någon mer som jag vet läser. Jag kan säga att jag många gånger frågar mig själv om det är värt tiden att blogga, men när det faktiskt är människor som tydligen läser så är det bara att fortsätta. Det är egentligen som lite skriva-av-mig-terapi för mig, för att likna det vid något.

Hursomehslt. Jag och Fredrika ska förresten starta en blogg ganska snart (när hon slutat jobba hehe) och den ska vi verkligen göra reklam för, vår Australien-blogg. BUT, there's a big problem. Vad ska den heta? namnpåbloggen.blogg.se blir det ju.
Så jag ber er att vänligen, anonymt eller inte, lämna namnförslag bland kommentarerna :)
- nyckelord: Fredrika (a.k.a. Freddy), Johanna (a.k.a. Friis), blogg (uppenbarligen) Australien, Sydney, Down Under, Sweden, resa, jobb, etc... inte för långt bara. All hjälp uppskattas :D

Sommaren snurrade fort

Nu har jag lärt mig hur man använder en perkulator iallafall. Min hjärna kunde inte riktigt förstå hur det fungerade så jag var faktiskt tvungen att googla haha... men med hjälp av gravitationens kraft blir det tydligen kaffe i den där saken som låter lite vidunderligt. Så nu kan jag göra det också, kaffeälskare som jag är (nej).

Imorgon ska en person mycket bättre på datorer än mig och pappa fixa så att internet funkar även på min egen dator, vilket gör allt lite lättare. Bildfattigt har det ju varit, men jag har faktiskt lite bilder från de senaste dagarna. Måste säga att två utgångar inte ens var nära utgångarna under studentveckan. Det kommer aldrig bli samma sak igen, tråkigt nog, men minnena från den veckan bär vi med oss hela livet, och det är ju för all del väldigt fint.

  <- utgången i fredags med fransosen Sebastién



   


Och här ovan lite bilder från Ark i förrgår. Stod inte riktigt så nära som bilderna kanske föreslår, zoom zoom vet ni. De har verkligen speciella kläder, de där killarna. Svårt att tänka sig att alla har fru/flickvän och barn, hehe...

Nu måste jag röra mig mot duschen, jobbet kallar kl 15. På onsdag får jag lön! :D


Vi är inte såna som i slutet får varann

We were given two hands to hold, two legs to walk, two eyes to see, two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else for us to find.

The ones that you love the most are usually the ones that hurt you the most.

The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in.

We are all a little weird and life's a little weird, and when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall in mutual weirdness and call it love.

A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left.

Absence makes the heart grow fonder.

Love is a force more formidable than any other. It is invisible -- it cannot be seen or measured, yet it is powerful enough to transform you in a moment, and offer you more joy than any material possession could.

To the world you are one person, but to one person you are the world.

Love is a promise, love is a souvenir, once given never forgotten, never let it disappear.

Sometimes the heart sees what is invisible to the eye.

You know you're in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams.

The greatest thing you'll ever learn, is just to love and be loved in return.


And so we dance

Fransmän är visst roligare än jag trodde och Julias besök Seb visade att de också kan lära sig engelska där nere. Tog dock två kvällar med denne snubbe innan han förstod vad ishockey är men det är sånt där kulturellt skit man inte kan kräva av en fransos. Har förresten haft tre roliga kvällar i rad, trots att Rix-grejen inte var den roligaste i världshistorien. Och fjortisnorrköping slutar aldrig förvåna mig. Ska bli skönt att åka till en världsdel där tonåringarna är mer normala typ. Där ordet "fjortis" inte ens existerar.

And I loved The Ark - jag hade inga problem med att de hade guldiga och svarta tajta kläder till skillnad från Max och David som inte riktigt föll för stilen. Men det är ju The Ark och vem förväntar sig mindre? "Calleth you, cometh I" är gåshudsframkallande live och den här gratiskonserten var värd att gå på. Fick dessutom äta på Subway och fasen vilka goda kakor de har där alltså...

Nu ska jag sova. De senaste nätterna har jag drömt att jag har tappat eller slagit ut mina tänder. Let's hope this will be a good dream.

Men jag måste posta en liten video först hehe. Den här låten gillar jag skarpt även om det inte riktigt är det jag brukar lyssna på.


Ovärt

Det är fan inte värt att gå på Rix FM "bara för att". Fötterna värker och ryggen känns som att den väger 20 ton. Men vi fick se Melanie sjunga om kärlek och det var faktiskt värt mödan. Resten är extremt icke-bra och jag upplevde tortyr inombords när partybandet förstörde Kings of Leon.

Säger det igen: det händer ALLDELES för lite i Norrköping. Alla människor placerar sig i city under dessa dagar och jag har insett sedan länge att den här tiden på året inte är så bra. För mitt sinne iallafall....

Ta sista bussen hem från Norrköping till Söderköping visade sig vara mindre trivsamt. Jag och säkert femtio personer till (seriöst alltså) fick trängas på en buss på vägen hem för att mother fucking Östgötatrafiken är för snåla för att använda den tomma bussen som de förmodligen hade satt in om vi varit typ femton åkande till.

Fjortisar och emos finns det förresten i överflöd. När man ser en tjej född typ 1996 stå och röka och ha lite tygbitar på sig till klädsel så blir undrar man hur hennes unge kommer bete sig och om man ens kommer vilja bli omhändertagen av den personen på ålderdomshemmet i min väldigt avlägsna framtid. Vart är världen på väg?


Jag är påväg till min säng iallafall.

Never the same

Norrköping känns absolut inte lika roligt utan vita studentmössor och kvällar som tar slut först när det gått fyra timmar på det nya dygnet. Det kommer aldrig vara lika roligt som det var under studentveckan. Fasen, det kommer nog aldrig överhuvudtaget vara lika roligt en vecka i sträck som det var den där första veckan i juni 2010. Människor man känner överallt och alla var bara så glada. Jag hade så roligt. Till och med när jag sprang in i en vägg på Laserdome haha... den kvällen var skoj.



   

Igår gick jag ut första gången sen dess och alla verkar ha förstått att man har som roligast på Hugo. Jorunn ska flytta och kommer saknas som tusan, men hon kommer ju tillbaka på besök när hon installerat sig i Norrtälje där hon ska bli civilekonom på Handels (a.k.a. bli stenrik i framtiden). Det känns så knäppt att alla drar åt olika håll - jag är väl iofs värst som åker till andra sidan jorden hehe  - men jag hoppas att man håller kontakten. Träffade ju Erica igår (som jag känner sen långt tillbaka i tiden, typ trean) och vi höll faktiskt med om att det var svårare att sluta nian än att sluta gymnasiet. Av någon anledning. Hursomhelst var det jättetrevligt och snart är det reunion med gamla tjejgänget från nian. Som sagt - hålla kontakten.

Idag ska jag och Milla - och förmodligen många andra ut vårt ex-NS-pack - försöka se vad årets marknad har att erbjuda (inte för att jag någonsin köper något annat än remmar där). Och fyrverkerierna ska vi se. Så kanske man träffar på en och annan person när vi trotsar vädret och faktiskt ska kolla på Rix FM festival ikväll. Något som ju brukar locka typ hela stan - det händer verkligen för lite i Norrköping... Ska jag säga som flyttat till Söderköping där staden lever tre månader om året.

Sydney, Sydney, Sydney.


In the end, everyone ends up alone

Jag vill också bli nollad... alla studenter som kommer in på Ica och skrattar med alla möjliga dialekter får mig att tänka att jag kunde varit i samma situation som dem just nu. Men valet av ett sabbatsår ångrar jag inte en sekund, samtidigt som jag ser fram emot att flytta hemifrån på riktigt nästa höst och börja plugga till civilingenjör (eller i bästa fall arkitekt). På ett sätt kan jag aldrig se mig själv som 30 år gammal med ett fast jobb och fast lön och mellanmjölkstillvaro - å andra sidan är det livets gång och jag kan ju för fan inte få 30-årskris redan nu...

The Fray sätter en viss depp-stämning i det här rummet just nu men för tillfället är jag skitglad ändå - nu jobbar jag inte förrän på måndag kväll igen och imorgon börjar Augustifesten. Visserligen ingen höjdare när det gäller musiken men man brukar träffa mycket människor man annars inte ser så ofta, och det BRUKAR vara fint väder...? Och på lördag ska vi se The Ark! För att inte tala om den andra höjdpunkten den dagen haha - krubb på SUBWAY!

Omöjligt att sova at this hour, kanske ska jag lägga mig i soffan och se House igen? Kan se om de där avsnitten om och om igen. Man lär sig ju dessutom galet mycket medicinska termer. Inte för att jag har en aning om det svenska språkets motsvarigheter, men ändå!

Cover > original

I've been alone with you inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips a thousand times
I sometimes see you pass outside my door
Hello, is it me you're looking for?

I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted, (and) my arms are open wide
'Cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much, I love you ...

I long to see the sunlight in your hair
And tell you time and time again how much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello, I've just got to let you know

'Cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely, or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying, I love you ...
Hello, is it me you're looking for?




Grabben är ju liksom lite bra (1:18 någon?) och jag börjat fatta varför jag sommaren 2008 blev lite halvt förälskad i David Cook.


Respire moi

Nu har jag bara en jobbtid kvar innan sommaren är slut, tisdag 15-22. Sen återstår bara två månader typ innan jag beger mig på en flygresa förbi London och Singapore innan jag landar i slutdestionationen Sydney, Australien. Även om det förstås ska bli så j-a kul att åka till Aussieland, så förstår ni nog inte riktigt hur sjukt det känns att veta att jag kommer befinna mig så himla långt bort från er.

Hursomhelst, om inget oförutsett inträffar (t.ex. surfingolycka, spindelbett, ormgift, känguruattack (...?)) så kommer jag hem senast den 25 maj nästa år - då fyller jag 20 år och det ska firas på hemmaplan kan jag lova. Men det viktigaste är faktiskt att jag verkligen vill börja plugga på hösten 2011 och jag redan nu börjar se över mina alternativ. Visserligen har jag väl redan gjort det men nu vet jag ju att jag verkligen SKA plugga nästa höst, så jag tar det hela lite mer seriöst nu. Jag satsar på KTH och arkitektprogrammet - chansen finns faktiskt att jag kan klämma in mig bland de 62 platser som finns - men funkar inte det har jag bestämt mig för civilingenjör i medieteknik. Jag vill inte börja tänka för mycket för då kommer jag aldrig kunna bestämma mig (speciellt inte när jag är i Australien) så det bästa är att rikta in sig på något redan nu. Och Stockholm och KTH är målet nu.



Jag ska ta en tripp upp till Stockholm i september för att kolla runt lite på skolan och vad det är för slags människor som går där... Lika salig blandning av människor som det var på DeGeer förväntar jag mig inte precis, men vill gärna komma över mina fördomar om att alla killar har bakåtslickat hår och leker stekare på Stureplan.

Den här fina måndagen fortsätter med att jag ska duscha och dra mig in mot stan för att träffa människor jag kommer sakna redan när jag stigit ombord på flyget på Arlanda. Det skulle ju vara fint väder idag...? Antar att sommaren är över. Igår såg jag ju de första bruna löven utanför dörrarna till Ica och det var mörkare än mörkast när jag gick hem från bussen. Höst.... fy, sommaren gick fort.




Förresten så är det här en av världens finaste låtar. Ignorera att det är klipp från Grey's anatomy hehe.


And I'm alive

Har överlevt både jobb, extrem hetta, spelarpresentation, bilfärd, bad i sjö samt den "första" Star Wars-filmen - allt idag! Träningsvärken gör sig påmind ibland men imorgon ska jag gåspringa rundan runt kanalen för att my big ass needs to move. Innan Australien måste jag verkligen komma i form igen och nu när allt annat verkar lösa sig så ska jag försöka ge mig på detta. Wish me luck.

Annars är det väl bara en vecka kvar på det riktiga "sommarlovet" nu. Snart börjar skolorna, men inte för oss.
How strange....

Epic

Liten Twilightvarning utfärdad...

Den här bilden tyckte jag var lite rolig. Eller ja, intressant. If Edward and Jacob ever had a baby... haha



(och jag hoppas verkligen att ni SER varför).

Nineohtwooneoh

Utmaningar brukar jag tycka om men det ska bli en riktig pina att gå upp kvart i sju imorgon när jag knappt sov någonting alls hos Erika inatt. Jag får iallafall låna pappas bil till träningen ikväll. Undrar hur jag skulle reagera om jag fick tjejkramp när jag körde bil..?

Jag har bara åtta gig kvar på min bärbara hårddisk, den är på 320 GB. Borde nog rensa den snart. Eller köpa en ny. Smidig och ekonomisk eller lat och slösande? Det är frågan det. Sen kan man ju också undra hur fan jag lyckats fylla upp 312 GB på två år.

Att råka ta fel buss till Söderköping kan visa sig ta tid men när bussen i fråga är sval och skön så gör det inget att man åker genom Västra Husby. Folk bor visst där också. Ganska många.

Dagar går fort, även när man har tråkigt. Och det är mindre än elva veckor kvar nu. När alla räknar ner till sina flytter och skolstarter tillhör jag dem som funderar på vad jag ska göra de kommande månaderna. Fram tills november förstås. Jobba kommer jag göra i måttlig mängd men resten av tiden?

Jag har inte köpt ett enda klädesplagg sedan jag var i Stockholm med Sandy och shoppade. Det är alltså snart två månader sedan. Screw you killar som inte tror att tjejer klarar sig utan shopping. Men igår var vi inne i city och även om jag avstår för mitt eget bästa (min ekonomi rättare sagt) så känner jag nog för en liten runda på stan när min lön kommer om en och en halv vecka.

Fick en bilaga om Augustifesten med tidningen imorse. De flesta säger att de skiter i det, men ändå så träffar man i princip varenda person man känner i stan under de där dagarna. Nåväl, jag gillar fyrverkerierna, so I'll be there.

Fredagen den trettonde - inte alls en otursdag.

I wish that I could work it out

Det var väldigt bra. Och det är snart ett år sedan. Minnen av bland de bästa helger jag upplevt. Definitivt den bästa kvällen.


And the hardest part
Was letting go, not taking part
Was the hardest part

And the strangest thing
Was waiting for that bell to ring
It was the strangest start

I could feel it go down
Bittersweet, I could taste in my mouth
Silver lining the cloud
Oh and I
I wish that I could work it out

And the hardest part
Was letting go, not taking part
You really broke my heart

And I tried to sing
But I couldn’t think of anything
And that was the hardest part

I could feel it go down
You left the sweetest taste in my mouth
You're a silver lining the clouds
Oh and I
Oh and I
I wonder what it’s all about
I wonder what it’s all about

Everything I know is wrong
Everything I do, it's just comes undone
And everything is torn apart

Oh and it’s the hardest part
That’s the hardest part
Yeah that’s the hardest part
That’s the hardest part

Konsekvensanalys

Vilken skitdag, den här onsdagen. En av fem lediga dagar den här veckan vars 24 timmar innehöll ungefär 2 timmar som gjorde mig glad, nu på kvällen. Resten glömmer vi. Tretton minuter kvar till en ny dag.

Jag hatar verkligen att på eget bevåg framkalla känslan av att själv vara en idiot. Och just nu känner jag mig som en stor sådan. Tack?

Det finns inga genvägar, bara olika sätt att göra fel på. Och jag lär mig, både en och två och tre saker. Om allt.

Fibularis longis



När mitt knä funkar på isträningarna börjar självklart någonting annat krångla istället. Var extremt pepp i helgen och de tre första ispassen på en och en halv timme vardera gick ju galant. Men när jag skulle sätta på mig skridskorna inför det fjärde tog det stopp. Min fibularis longis och dess senor vill inte samarbeta och nu missar jag ännu ett ispass. Och tro mig, det är riktigt tråkigt att inte kunna spela när jag bara har elva veckor kvar här nu... för det är ju så himla kul och det gick ju så bra. Suck....

Trevlig eftermiddag och kväll med "grenarna" igår, jag kan ju faktiskt laga mat! Har sett filmen Precious idag här för mig själv och ätit både glass och popcorn till den. Obehaglig film, bra men inte superbra, även om den får en att fatta hur bra man har det. Vi har fått mycket på köpet bara av vår vita hudfärg. Känner mig inte lika pepp på att bo i USA någon gång i framtiden längre. Och usch, jag ska aldrig mer äta friterad mat....

Video killed the radio star

Jag älskar det här. Medan jag har någon timmes jobb kvar på min video sitter jag och får inspiration av andras. Här följer riktigt bra videos som fans har satt ihop! Jag imponeras av hur duktiga alla är. Jag lovar, det är inte lätt att göra sånt här...Enjoy, och snart får ni se min nya :)




Den här tar en stund att ladda men den är så fin, så fin..... Maria Menas version av låten är så vacker



Alltså med vissa vids måste man kanske ha sett filmen/TV-serien för att förstå. Men man kan ju alltid se när någon har lagt ner världens jobb ändå... som här!



Älskar den här låten av Radiohead



Självklart en House-video, love this! Snart är det säsong 7 =)




Nu får det räcka, ska duscha och käka lunch med mormor, morfar och min kusse nu. Puss.

Logga av och logga på

Det är väl egentligen meningen att jag ska skriva intressanta saker här så att folk ska vilja komma in och läsa. Men när jag skriver här gör jag det mest för min egen skull, som jag sagt förut. Långa inlägg med bilder och andra random texter gör väl inte detta till något man med lite engagemang kunde tjäna Blondinbella-pengar på. Även om jag många gånger inte vill skriva så gör jag det ändå. Även om mitt liv blir som en öppen bok när jag väljer att skriva vad jag gjort. Och även om jag egentligen inte har den vildaste aning vilka som läser här och varför. Men jag gör det, just nu, och jag är lika tillgänglig för dig som för alla andra som kan svenska och har internet. Borde jag fortsätta? Det kanske är meningen att man ska vara sådär mystisk och otillgänglig?

Men å andra sidan, var skulle jag då få skriva av mig? Jag är inte normal, but normal is not normal. Back to basics.

Bara när du inte hör

Av någon anledning har jag gått runt och haft "Utan dina andetag" i huvudet hela dagen. Smådepp blir man efter ett tag, även om det är bland de finaste svenska låtar som skrivits och den handlar om kärlek. Men deppet gick över när jag träffade alla fina ex-pumor som nu är, ja, ston? Vita hästar? Det "nya" laget går på is imorgon bitti och det ska bli mycket intressant att se hur mitt knä och mina lungor pallar det.

Tog en promenad för mig själv upp på Ramunder förut medan alla förfriskade turister och Sörpingsbor skrattade på restaurangerna som faktiskt gör detta till en levande stad på sommaren. På vintern är det mest tyst här vill jag lova. Vilket är skönt i och för sig - hösten har sin charm på det sättet. Hösten skriver jag, för någon vinter blir det inte tal om för mig i år.

Men kort tog jag iallafall... Det lilla jag orkade innan jag bara satt och inte gjorde någonting. Tyvärr verkar det bli lte mojsigt med skärpan för att jag krympt dem i min dator med PS som inte har internet (än). Iallafall....









För övrigt har jag fattat NU att det faktiskt är "Johanna" Vampire Weekend sjunger i "A-Punk", haha. Inte ofta namnet används i engelska texter precis!

Johanna drove slowly into the city
The Hudson River all filled with snow
She spied the ring on his honor’s finger
Oh oh oh
A thousand years in one piece of silver
She took it from his lily white hand
Showed no fear she’d seen the thing
In the young men’s wing at Sloan-Kettering

Look outside at the raincoats coming, say oh!

His honor drove southward seeking exotica
Down to the Pueblo huts of New Mexico
Cut his teeth on turquoise harmonicas
Oh oh oh
I saw Johanna down in the subway
She took an apartment in Washington Heights
Half of the ring lies here with me
But the other half’s at the bottom of the sea


Tigertestet

Av någon anledning har min mamma ett Frosties-paket ståendes på kanten av datorskrivbordet. Har hon varit och handlat, plockat upp varor, och glömt den där? Jag frågar inte utan lever i ovisshet. På baksidan av detta paket finns ett tigertest med Tony the Tiger. Gåtor. Och vad jag önskar att jag vore 7 år gammal igen och kunde engagera mig. Det var lätt att vara barn.

Nu återstår endast en dag tills jag får ta de första (stapplande) skären ut på isen i Himpahallen igen. Min trunk har stått däruppe hela sommaren, undrar hur den luktar.... Det ska bli fint att träffa alla igen, känna doften av svett (som bara de invigna kan uppskatta) och köra sig helt slut så att alla knäppa tankar man går runt med i skallen temporärt försvinner. Du tar dig fram av eget kraft på isen och kontrollen man har över farten är sjukt beroendeframkallande. Svårt att förklara för någon som inte kan åka skridskor, men det kommer minst sagt bli svårt att ge upp ishockeyn om tre månader.

Tre månader kvar bara.... sen slipper ni mig.

Att föregå med gott exempel

Inte riktigt min grej. Sen kl 11 igår (tisdag) har jag jobbat 15-22, somnat ca kl 02 och sovit två timmar för att ligga vaken till 5.40 och jobba 7-16 idag. Hem till Sörping, byta om, och trots relativt illamående träna med superkvinnan som är min pappas flickvän, och sedan efter två glas vin och en cider ge sig på att försöka snacka spanska med restaurangägaren Fernando på La Uva. Det sistanämnda var ingen bra idé.

Vad som däremot var en bra idé var att pappa fick laga mat och än en gång lära mig att äta kräftor. Och att vi gick till just La Uva sen för där spelade fina The Sparrows med bra låtval som Kings of Leons "Use somebody" och Regina Spektors "The call", och Lena och Melanie sjöng "God bless the broken road" så att trötta lilla jag fick tårar i ögonen. Men den är ju så fin.

Imorgon är min sista ordinarie sommarjobbdag och det ska vi "fira" med att vi drar ut en sväng på stan sedan på kvällera. Sedan väntar träningsläger i helgen och sedan hela FEM lediga dagar med allt vad det nu kan innebära. Sömn om inte annat. Något jag kanske borda ägna mig åt nu....



God bless the broken road that led me straight to you

TO THE LAND DOWN UNDER

Fick precis ett mail från australiska myndigheterna för immigration att jag har fått mitt visum godkänt!!! Mailet avslutades med ett "We hope you enjoy your stay in Australia" och FASEN vad jag längtar nu! Det är nästan för bra för att vara sant - flygbiljetterna är betalade, både dit och hem, och nu är också visumet fixat på bara några timmar. 1551 kronor som inte blev bortkastade! Nu är de två viktigaste sakerna fixade, nu ska jag

- skriva CV på engelska
- undersöka i jobbmöjligheter/skicka CV
- fixa flatmate-rum på flatmates.com
- kolla vaccinationer
- plugga in hur man fixar mobilnummer och social security number där nere
- och fixa slash ändra försäkring!

I'M GOING TO AUSTRALIA MATE!


Even the best fall

Jag har precis skickat in min visumansökan och nu känns det småläskigt faktiskt. Läskigt för att det är verkligt, läskigt för att jag kanske inte får tillbaka de 1551 kronorna jag nu har betalat till de australiska myndigheterna för att få min ansökan processed. Om de nekar mig så får jag inte pengarna tillbaka och hur FAIL vore inte det? Har miljoner grejer kvar att göra innan tredje november, men de tänker jag ta tag i när jag verkligen fått klartecken att jag får komma in i landet. Håll tummarna att jag får ett mail snart, will you?

Iväg för lite jobb idag, lite ångetst över att jag sov så länge idag eftersom jag måste gå härifrån 06.00 sharp imorgon bitti. Kanske lika gärna är uppe hela natten, hellre för lite sömn än för mycket. Eller? Snart får jag sova ut, på torsdag jobbar jag min sista dag på sommarschemat innan jag går tillbaka till tiderna som ger mer fritid, eller ja, sovtid.

Och det känns ju som att det var nyss...










För en minut sen var du min

Take me where I've never been before

Regniga sommardagar har aldrig varit hundra procent uppskattade hos mig, men sedan Spotify kom till världen är det rätt skönt när det kommer hällregn och man inte kan göra annat än hålla sig inne och jobba på blekheten. Vidda kan man ju också göra men trots att jag haft all tid i världen till det har jag bara gjort hälften. Men hold on, det kommer en vacker dag.

Anyway, jag har gjort musikaliska upptäckter på senaste tiden, mest bara av att Spotifya runt. Medan jag har vikt kläder, sorterat alla böcker, filmer och skivor och medan jag har gått runt och inte gjort något, så har Spotify varit min trogna vän. Camera Obscura är nog min roligaste upptäckt och Vampire Weekend har jag verkligen lyssnat igenom, precis som Kings of Leon och Kent (utan att ens vara eller bli deppig). Och filmmusik finns det bra med, tycker väldigt mycket om all sjuttiotalsmusik som fanns i Reservoir Dogs. Tänk att musiken kan göra en film så mycket bättre.
Well well, här kan ni lyssna om ni vill, på en massa stuff jag har lyssnat på....

Den finaste låten är ändå Love you 'til the end!

I just want to see you
When you're all alone
I just want to catch you if I can
I just want to be there
When the morning light explodes
On your face it radiates
I can't escape
I love you 'till the end

I just want to tell you nothing
You don't want to hear
All I want is for you to say
Why don't you just take me
Where I've never been before
I know you want to hear me
Catch my breath
I love you 'till the end

I just want to be there
When we're caught in the rain
I just want to see you laugh not cry
I just want to feel you
When the night puts on it's cloak
I'm lost for words don't tell me
All I can say
I love you 'till the end

For the sake of the art

Det är augusti idag. Om tre månader - tolv veckor - så åker jag runt halva jordklotet för att söka ett halvårs lycka i Aussieland. Om jag är rädd? Ja. Om jag skjuter upp allt jag behöver göra innan dess? Ja. Om jag ser fram emot det? Joo.

Det är lite småkul att jobba på Ica ändå, när man har roliga kollegor och söta kunder. Bekanta ansikten tittar in och då känner man sig ännu bättre till mods med jobbet. Men nu är det bara tre "riktiga" jobbdagar kvar på sommaren. Woho för det.

Söderköping är tyst ikväll och Cloverfield var sämre andra gången jag såg den, en halvretarded Godzillaripoff egentligen. TV4 har numera rätt att visa tolv minuters reklam på en timme, that's why I'm sticking to TPB. Piratpartiet kanske är alternativet andra helgen i september? Fast ändå inte. Funderar på att go blue...?

Måndag. Tårtorgie på gång och den där maratonvisningen hos David. Och jag ska ringa ett ångestfyllt samtal. Lämna mig inte, det lilla mod jag har kvar. Nu kallar duntäcket igen.


RSS 2.0