The calculation

Undrar om lagom mycket sömn gör att man inte blir lika trött? Fick nog sju timmars sömn inatt till skillnad mot runt tio som jag sovit den senaste veckan. Aja, nu är jag vaken och pigg och ska dra på mig jobbkläderna snart. Femtioöringen försvinner idag!!!! Bara folk som jobbat i kassa kan uppskatta detta faktum tror jag.

Jobbar med att fixa ihop Australien-bloggen; it's gonna take a while.

Ängeln i rummet

Nej, jag har ingen ängel i mitt rum men jag fick för mig att möblera om idag. Detta för att den satanstunga spegeln inte går att sätta upp på väggen där jag vill ha den (iallafall inte på ett enkelt sätt) så jag bestämde mig för att ställa den på min vita hylla. Det blir roligare att inreda sen när jag flyttar hemifrån :) då blir det att handla möbler på Myrorna och måla om dem.

  
Hyllan i mitten gjorde jag i träslöjden i typ fyran faktiskt hehe.
Och bilderna i ramen har jag tagit själv (finns i ett inlägg längre ner)







Blev väldigt mycket House idag när jag såg avsnitt två i säsong 7 på dagen och nu ikväll såg vi ett avsnitt ur säsong 5 på fyran. Tänk att de ligger mer än ett år efter, segt. Pappa gjorde jättegod svampstuvning som vi åt på mackor med sallad, supergott! Imorgon blir det att gå upp tidigt för en fika med en gammal kompis, plus en massa andra grejer jag ska fixa på stan innan kvällsjobbet. Får se om det blir något tripp till Stockholm på torsdag, är så tråkigt att åka bara tre när det finns plats för två till. The more, the merrier!

Nu ska jag lägga mig tidigt - låg uppe och läste i "E=mc^2" till halv tre inatt... ja, jag läser en bok om en ekvation! Hur sjukt är inte det? Är på sida 90 nu och den är faktiskt intressant. Trodde att jag började förstå relativitetsteorin men jag måste googla lite mer innan jag verkligen fattar. Om jag nu nånsin gör det, är väl inte alltför många som har riktigt häng på det där.


A small walk down memory lane

Kan inte sova så underhåller mig själv med att rensa bland alla bilder jag har lagrat på denna dator. Och snacka om att jag har hittat en del intressanta sådana haha....

   
Bild från förra året, och sen i typ sjuan när vi var på NT och hälsade på, och när jag gick i fyran...haha


Bild från 2001, på min fina vovve Shanza. Lilla gumman!
 
  
Haha, bild från förra året, och SEN har jag verkligen ingen aning om varför jag ser ut sådär på bild två!!
Och sen en bild från åttan...väldigt pixlig haha.

   
Anna och jag typ 2006, Milla och jag samma år, Mirela och jag 2007, jag i nian 2007...kemilabbarna var mycket mer seriösa på gymnasiet sen (not).



Jag i tandställning! 2007, usch vilken pina det var att äta ris, hamburgare och allt annat som lätt fastnade haha.



Och såhär såg jag ut innan nians middag, 2007.

Borde fasen framkalla alla gamla bilder - har betydligt fler än dessa! Orkar inte lägga upp alla bara haha....


Are you satisfied?

Har precis gjort köttfärssås och ska strax sätta på mig jobbkläderna istället för mina mysbyxor och linne. På torsdag ser det ut att bli en sväng till Stockholm i min bil, över dagen sådär. Jag ser redan fram emot Pizza Hut, och det vågar jag säga även om jag låter som en tjockis när jag säger det haha.

Ikväll blir det att sitta hemma med film och det lär morgondagen ägnas åt också. Hösten är så mysig när man kan tända ljus och vira in sig i en filt.




Sara och jag på DeGeers öppet hus, på taket, det var kallt!

Hakuna matata

Behöver lite sånt här idag haha.










Dancing the whole way home

Okej, riktigt så illa som det lät igår är det inte. I'm fiiiiine. Ibland blir man bara arg på sig själv för att man tror att det ska gå bättre än man vet att det kommer att göra.

Nu sitter jag vid matbordet och väntar på att min paj ska bli klar så jag kan se om det är något värt att skryta med. Fick ett ryck och blandade i kakao i pajdegen - den smakade helt riktigt chokladpajdeg sen. Annars är det mulet ute och jag längtar tills Sydney.

Igår tog jag lite bilder innan allt blev en rolig och knasig dimma inne på Trappan.







Okej, den första bilden tog inte jag haha. Pojkarna var så duktiga så igår kväll när de spelade inför huvudsakligen halvfulla medelåldersmänniskor. Det var riktigt varmt därinne och låg på sjätte våningen (ska lägga till att vi gick uppför trappjävlarna) men det var värt det. När är nästa spelning Tantan? =)

Help, I have done it again

"Breathe me" är min depplåt. Bland det finaste man kan lyssna på en kväll (natt?) som denna. Skulle också passa bra med "when you try your best but you don't succeed", "when you love someone but it goes to waste"... Jo, jag börjar tröttna på att försöka men inte få någonting tillbaka. Och jag börjar tröttna på att få känslor som inte besvaras, typ det värsta man kan uppleva. Spiknykter som jag är efter jobb, utgång och bilkörning hem så är jag bara trött och vill klaga. Känner säkert annorlunda imorgon.

Jag brukar inte gnälla men nu ger jag fan upp, tänker alltid "anything worth having is worth fighting for" men jag vette fan om det stämmer.

Efter imorgon är det en ny vecka och då ska mina ansträngningar riktas åt annat håll: jag måste börja förbereda mig nu alltså! Såg bilder från någon som hade varit utomlands i solen och jag bara längtade efter den 5 november när jag och Fredrika vaknar i ett varmt Australien.

Förresten så var inte kvällen supermisslyckad som det kanske låter - träffade mina gamla pumor och framförallt fick jag spendera en timme med norsk-Anna, varav 40 min var bara i baren när vi försökte köpa till oss lite att dricka. Gamla tider kommer tillbaka till minnet, när jag var både yngre och mindre, det var fina tider det... Sen kom min Aussie-kompanjon Fredrika och vi dansade loss, precis som vi ska göra i Sydney om några veckor.

Jordgubbspaj ska jag baka imorgon innan jobbet så det är bäst att jag slänger mig i sängen. Puss på alla fina.

I shouldn't have thought it

Nu är klockan nästan ett på natten och det jag har underhållit mig med sedan jag kom hem från träningen är ett avsnitt av House, filochflingor, en skön dusch och att rita en ny bakgrund till bloggen. Väldigt estetiskt av mig tycker jag. Vad tycker ni? haha det är jätterandom vad jag har ritat. Gjorde det i PS vilket jag aldrig brukar pyssla med där... Men jag är nöjd! Visst, det ser ut som någonting en femåring skulle kunna lyckas med, men vem säger att det är fel? :D

The hardest part

Det är några minuter kvar innan jag ska ta mitt pack och köra in till isträningen, min första på alldeles för länge. Tror det är närmare 6 veckor sedan jag körde ett helt pass, innan foten började krångla... hursomhelst har jag slängt i mig lite pyttipanna med ägg och rödbetor nu, och jag insåg plötsligt att jag aldrig får smaka på skolmatsalens rätt goda pyttipanna något mer. Kommer ni ihåg alla rätter i skolan som faktiskt var goda? Pannkakor, pyttipanna, och för att inte tala om stekt fisk med kall sås. Gratismat at its best!

Idag börjar kulturnatten i Norrköping, som jag verkligen inte förstår varför de kallar just kulturnatt när det i princip inte händer någonting alls under själva "natten". Allt slutar ju vid tolv. Något jag bittert insåg när jag tänkte kolla vad jag hinner med att se imorgon efter jobbet som slutar 22. Det blir nog bara en sväng upp till högsta våningen på Strykjärnet (där jag inte varit sen jag praoade där i åttan haha) för att se grabbarna grus spela i en kvart.

Jag känner inte att jag har mycket annat intressant att skriva idag haha. Ännu en dag passerar i min nedräkning till Sydney. Det känns så nära nu, lite mindre än 6 veckor, det är ingenting. Ingenting....

Mer bilder...

Gjorde precis en egen mapp till alla bilder som jag vill ha som bakgrundsbilder på datorn. Windows 7 har ju den här fantastiska funktionen att den skiftar bilder istället för bara en, liksom, wow. Typ. Så jag kollade igenom lite snabbt bland de bilder jag har. Och det finns faktiskt några fina, ophotoshoppade, bilder jag hittade som jag har tagit under de knappt två år jag har haft min systemkamera. Beror säkert på vad man gillar för bilder vad man tycker, men ändå, här är några få.


















KETCHUP

En ketchup, flera ketchup...ar? Ketchups? Ketchuper?
Gillar skarpt Lidl-reklamen som får mina smaklökar att vrida sig i ångest. Violketchup och lakritsketchup, DET VORE JU NÅT!!!


No one's gonna love you more than I do



Den här bilden tog min fina mamma på mig när jag var... jätteliten? Hon hade en kamera där man verkligen inte kunde förhansgranska sina bilder som på dagens nymodigheter. Trots det lyckades hon fånga den här lilla bebisen på ett alldeles magiskt sätt och jag hoppas att jag får glädjen att ta bilder på mina egna barn någon gång.
Fast mamma gjorde mer än så. Hon uppfostrade mig till att bli den jag är, vilket jag har förstått är en ganska bra person. Hon gav mig mitt överjag som har gett mig så mycket i sin tur. Hon satte mig på den här fina jorden, och det är ju en mening med allt, och jag tror verkligen att meningen med vår vistelse här är, kort och gott, KÄRLEK. Min älskade mamma har gett mig mer än jag någonsin kan ge tillbaka, förutom till mina egna barn kanske. Och jag hoppas och tror att min mamma finnas kvar så hon kan hjälpa mig med även det.
Vet inte riktigt vart jag får allt det här kommer ifrån just idag, men kanske är det för att jag snart åker halvvägs runt jorden bort från henne. Och inte bara henne, från alla fina människor som finns här i närheten av mig. Och det är ju lite tråkigt, men samtidigt så ser jag framåt och Australien kommer nog bli mitt livs äventyr.

Nu ska jag ringa min mamma. Ta hand om era också. Puss.


Har förresten en ny last.fm-användare :)


I have some work to do

Någon dag ska jag ha sett alla filmer på IMDB's top 250. Någon dag! Räknade efter förut och har bara sett 46 stycken, vad jag minns... Finns flera filmer jag har börjat se på eller såg när jag var väldigt liten, dom har jag inte räknat med. Har säkert missat några stycken också som helt nåt helt annat på engelska än svenska haha.

Men. Det är dags att jag ser dessa filmer! Gosh, vilken tid det kommer att ta, men det är fasen mitt tidiga nyårslöfte: jag ska se alla dessa filmer innan nyår 2011/2012. Det är flera filmer jag skäms över att inte ha sett dessutom... :o


Det kanske ska vara såhär komplicerat enkelt?

Överanalyserande kan ibland vara just överanalyserande. Inte bra för själen. Nu får det gå som det går, jag har ingenting att förlora  - except my sanity I suppose.



Jättejättejätte-egobild. Måste ju öva på posandet inför min framtida karriär som modell som aldrig kommer inträffa haha.


Du får mig att förlora

Jag har ungefär sex veckor kvar här i Sverige tills jag flyger iväg till ett annat liv i ett annat land. Det känns läskigt. Tänkte bara att jag skulle säga det i brist på annat. Jag gör nämligen ingenting idag, varken jobb eller tripp till stan blir det. Och Söderköping kryllar inte direkt med roliga saker att göra. Däremot är det skönt att kunna sova till elva med gott samvete. Tänk att man brukade vara i skolan den här tiden. Times change.

Och inatt hade jag en så underbar dröm som jag bara inte ville ska ta slut. Och det är jobbigt att inse att det inte är ens verklighet när man vaknar. Fan också.


Det är så synd att du är så söt....

Some people have REAL problems

Idag ska jag gå och jobba i ett nytt Sverige. Resten av veckan ska förhoppningsvis spenderas med vänner och att skriva CV för att jag nu med ungefär 6 veckor kvar känner att det är lagom att börja kolla jobb i förväg. IKEA, H&M, diverse mataffärer etc. ska få mail av en Söderköpingstjej. Räknar kallt med att jag får vänta tills jag kommer till Sydney innan jag får jobb, men ändå. You gotta try.


Jag är inte stolt över de 5,7 rpcenten av svenska folket som röstade på SD i valet och de runt 15% (!!) som valde att inte rösta alls. Vissa människor DÖR för att få rätten att påverka som de så lätt ignorerar. Fy fan.....

Men nu är det dags att bli glad igen för att gå iväg till Ica och vara social.


A little pissed

Så idag fokuserar vi på det roliga i livet! Som till exempel roliga YouTube-klipp, liknande detta. Haha.


Move along

Har en hel del bilder i min kamerasom jag inte publicerat förut som jag tänkte slänga upp. Bildkavalkad kommer här medan jag laddar för att åka in till Norrköping och räkna röster. Det är mest bilder från studentveckan haha. Och det är som ni säkert märker inte min systemkamera dessa bilder tagits med hehe.

                                     

Home is where the heart is

...but what a shame, cause everyone's heart doesn't beat the same

När jag lägger mig i sängen i mitt rum och virar mitt underbara duntäcke runt mig och känner hur all kyla stängs ute av min egen kroppsvärme så är det lätt att ta det för givet att det alltid ska vara såhär. Det är lätt att ta för givet att alla har det såhär. Men faktum är att det finns människor i världen som lever i krig, lever i svält, lever i extrem fattigdom, lever i ett land där sjukdomar gör att små bebisar inte ens överlever sina första dagar. Det har alltid varit så och det kommer vara så en lång tid framöver. Det finns inget enkelt sätt att lösa det på.

Men det finns en del människor som bor i dessa länder som kämpar för rätten att leva och reser lång väg för att hitta någon annanstans att bo. För att få chansen att leva, andas, äta och vara just människor. Vi i Sverige kallar dessa människor flyktingar, för det är precis vad de gör; de flyr från sitt hemland. Och ofta kommer de till detta land, Svea rike, för att börja om. För att de ser möjligheterna med att komma till ett land som låter dem komma hit och arbeta och skaffa sig tak över huvudet. Ett rikt land, där jämställdheten är hög och där vatten inte är brunt. Och i tiotals årtionden tillbaka har Sverige blivit ett land där mångfalden gett nya arbetsmöjligheter, nya kulturella upptäcker, nytt liv. Vi skulle inte ha kebabpizza idag om det inte vore för italienare och turkar. Vi skulle inte ha lika många thai- eller kinarestauranger om det inte vore för thailändare och kineser. Och vi skulle förlora många duktiga läkare om inte muslimer fick jobba i det här landet. Eller ens komma in i detta land. Detta Sverige där alla är lika värda och där alla kan vara med.

Idag kan ett främlingsfientligt parti ta sig in i riksdagen, den högst bestämmande instansen i riket vi lever i. Alltså: flera hundra tusen människor - med både hjärta och hjärna, precis som alla andra - röstar för att sådana människor som jag precis skrivit om INTE ska få komma hit. Inte ska få fly från sitt skadade hemland, inte ska få kämpa för sin familj, inte ska få ha rätten att ses som en människa och inte en religion eller en hudfärg.

Vi ska stänga Sverige, för Sverige ska bli ett rasistland. År 2010. 
 
Det är fanimej sjukt.

Heartbeats

Det känns så konstigt att lämna den här staden, det här landet och alla dessa människor om lite mer än sex veckor för att sätta fot på Australisk mark. Jag har nog inte riktigt förstått hur STORT det är att jag nitton år gammal ska klara mig i princip själv i ett främmande land. Jag är så pepp på att inte veta vad som ska hända, vilket är väldigt olikt mig haha. Det jag vet är att jag har pengar, visum och en biljett hem den 6 maj. Vad som händer tills dess får tiden utvisa. Men jag börjar bli lite halvnervös måste jag säga! Tänker försöka få igång min reseblogg lite senare idag och imorgon. Länkar när den är uppe såklart :) och ska idag sätta mig och bjuda in folk på facebook till en avskedsfest. Jag har visst bara roliga saker att se fram emot :) det skulle dock inte sitta fel med sol och sand och hav nu mitt i allt detta regn.



Har pluggat på vad jag ska göra i röstlokalen imorgon kväll, det verkar inte alltför svårt. Räkna, kryssa, bunta, ring. Får titta lite extra sen innan det bär av mot staden - ska fira Susanna med en middag och utgång, jag ska inte dricka något utom cola och köra folk ikväll. Innan det har jag ingenting för mig så nu ska jag nog faktiskt titta på SVT's slutdebatt som sändes igår medan jag ännu en gång såg "Gran Torino". Måste ju bestämma mig nu för vad jag ska rösta på. Fick ett sms av Centerpartiet förut, det var spännande. Heja Maud. 


Och det blir nog Stockholm och KTH faktiskt :)


Just drink the water where you came from



Någon sa åt mig att skriva ner alla pros and cons med att flytta till Stockholm och plugga och att stanna kvar här i stan och plugga. Jag har inte tvekat så mycket förut på att KTH är det som är mest lockande men när man efter en månad sett hur studentlivet i Norrköping ser ut så är det ju ett vägval man har. Det är lättare på många sätt att stanna men här vet man i princip vad man får. Det är svårare att flytta när man faktiskt inte alls vet vad man får uppe i Stockholm. Visst, två timmar med buss/tåg/bil hem känns inte så långt. No way att jag pendlar dock. Här hemma skulle man kunna dela lägenhet med någon/några. Men vilka då i såna fall? Haha min hjärna går på högvarv nu inför alla möjliga scenarior. Vill bestämma mig innan jag åker down under (vilket det är mindre än sex veckor kvar till, scaaaary). Any advice? Jag tänker; "flyttar jag inte nu kommer jag aldrig komma härifrån". Å andra sidan, varför skulle jag vilja komma härifrån? Har rätt mycket här hemma som jag bryr mig om. Nej, det här leder ju ingenstans eller hur?

Vill ni läsa om vad jag ska plugga så gå in här. Det är det som jag vill bli om jag inte kommer in på arkitekt. Som jag förresten säkert inte gör nu för jag har glömt bort att anmäla mig till högskoleprovet... FAIL.

Nu ska jag tvätta, diska, dammsuga och vara jättevuxen.

Little Marbles

Det finns två tjejer som är gamla Lärkor som haft ett band sedan vetintehurlänge. Och idag spanade jag runt på Spotify och gissa vilka som kom inte upp om inte Little Marbles? Jättemysig gitarrpop på svenska, jag gillar! Passar mitt lilla humör just nu också faktiskt.

Och jag har funderingar på att jag ska göra om bloggens utseende till det bättre. Har ännu inte bestämt mig om jag ska fortsätta skriva i den medan jag är i Australien eller starta en ny? Kanske både och? Har ju massor med människor som vill följa en blogg och jag vill kanske inte att de gör det på just den här.... Just det, blir ingen gemensam blogg för mig och Freddy, så jag kan välja namn helt fritt. Funderar på nåt så klyschigt som sydneyswede eller johannadownunder. Föredrar det sista tror jag :)



Imorgon ska jag ta tag i nio timmars jobb igen, min stackars överdel på ryggen börjar känna av alla kassatimmar nu. Men som någon sa så finns det folk som jobbar med detta hela sina liv, så jag ska inte klaga. Förresten så fick jag återigen beröm för min engelska av en amerikan som flyttat hit från Seattle. Det är GALET hur människor från platser utanför Norden är så öppna och sociala. Fick iallafall större hopp om att hitta jobb down under när jag plötsligt insåg att mina engelskakunskaper kanske sträcker sig över det för en randomsvensk och att det är till en stor fördel om det sulle vara sant.


Söt och kanske helt underbar?


Förlorar mitt favoritspel



Det känns skönt att veta att Fredrika och jag och förmodligen David inte är de enda som beger sig till ett annat land eller en annan världsdel för att söka lyckan i några månader. I början tyckte jag att det lät skönt att börja plugga så man vet vad man gör de nästkommande åren - å andra sidan är det nu man ska ta risker och det är verkligen en risk vi tar att åka till Australien. Vi kanske inte alls får jobb? Vi kanske inte alls trivs (mycket icke troligt men ändå)? Vi kanske trivs så mycket att vi aldrig kommer hem igen..? Trots att jag känner mig trygg i mina Ica-pengar jag kommer ha med mig dit ner så vet man aldrig vad som kan hända. Men faktiskt så vore det inte helt fel att leva luffare där nere. Har jag velat göra någon gång ända sen jag såg Into the Wild för första gången. Jag bara älskar den filmen alltså...


What to vote?

Jag sitter ganska ofta nuförtiden och grubblar över vad som är bäst för Sverige i det här valet som vi ska göra om en vecka. Ena dagen står jag på ena sidan, andra dagen ändrar jag åsikt och till sist vill jag rösta blankt. Känner på något sätt att det är en skyldighet för mig som svensk medborgare och framförallt som kvinna att ta min rösträtt "på allvar", dvs. utnyttja den frihet jag faktiskt har och plugga på lite. Nu har jag läst oändliga längder med spalter, debattartiklar och krönikor men jag blir inte ett dugg smartare.



Alliansen sänker skatten, låter privatisera i princip allt och drar in fler och fler bidrag. De rödgröna vill höja skatterna, sätta upp hårda klimatmål och gå tillbaka till att folk kan svindla till sig bidrag. Båda vill ge fler jobb men på helt olika sätt. Rödgröna är emot kärnkraften. Alliansen vill ha kvar den så länge den behövs. Skolan? Fler  och bättre lärare säger båda. Nae, jag vet verkligen inte mycket egentligen. Ska man vara tillräckligt insatt för att göra ett riktigt bra val så måste man plugga på en hel del. Just nu får jag känna efter vad jag tror är bra för mig, för let's face it - de flesta röstar egoistiskt. Men viktigast är ekonomin och jobben och självklart en realistisk klimatpolitik. Ska man jobba och betala mindre i skatt just för att man faktiskt jobbar? Eller ska man jobba och betala mer i skatt för att människor som INTE jobbar ska få det lite bättre? En röst på MP kan tyckas vara fint men skulle de rödgröna vinna skulle troligt många familjer på landsbygden tvingas in i städerna på grund av bensinskatten. Å andra sidan drabbas många familjer av jobbiga tider om man inte får tillräckligt pengar när man till exempel är sjuk. Man ska väl för fan inte behöva arbeta om man är cancersjuk eller har förlorat en närstående dagen innan? Etcetera, etcetera... SVÅRT.

Har ni bestämt er för vad ni ska rösta på?

Up in the clouds

Nu stuntar jag i att det jag borde göra nu är att lägga mig i sängen och sova (ska ta bilen redan vid kvart över sju imorgon och åka till jobbet). Igår, idag och imorgon är det Söderköpings årliga gästabud och det bjuder på en massa människor klädda i medeltidskläder och vimplar och ljus överallt. Det är supermysigt att bo här just nu vill jag lova, och as we speak så har förresten La Uva sin sista kväll här i staden. Vi var där igår och jag åt inte bara god mat utan drack den godaste drinken jag druckit någonsin tror jag. Påminde om glassen Twister, haha.  Hursomhelst är det tråkigt att det slår igen här i staden, men jag tänker minsann besöka La Uva inne i gamla goa Norrköping många gånger i framtiden. Glömmer aldrig när vi hade första kvällen på studentveckan därinne. Hur kul som helst.


Trött efter jobbet hehe.

Idag var jag så på marknaden och för att bäst beskriva känslan: BILDER!

    

Tycker väskorna var grymt fina, men är för snål just nu för att göra någon investering. Som tur är återvänder marknaden om 365 dagar och då får vi se om jag som fattig student gör slag i saken.

Träffade även söta Sara som har startat en egen blogg! Go visit ;)

Nu tror jag att jag ska äta min havregrynsgröt och sova några timmar. Hatar när man måste gå upp tidigt på morgonen.... men men, pengar!


Rejected love

Återigen är en säsong med Idol igång och det blir nog inte mycket av min tid som kommer att spenderas på att titta på det på tv. Dels hinner jag knappast med, dels är det inte det viktigaste som finns och dels så flyr jag landet om mindre än åtta veckor.

Men jag ska erkänna att det finns några ex-Idoler som jag har tyckt varit lite extra bra. I huvudsak killar faktiskt. Den som utmärkt sig allra mest är fina Lars Eriksson som var med 2008. Jag, mamma, moster och min kusin var VIP live på Idol veckan efter att jag kom hem från Teneriffa då det var rocktema - och tjosan, visst var det alldeles skitcoolt. God mat också! Då träffade jag faktiskt Lars och det är en riktigt mysig person. Han åkte ut den kvällen, men sedan dess har jag faktiskt följt honom. Jag gjorde en video till "Love" förra året och nu finns "Rejected Love" på Spotify, låten har gjorde sin audition med. Kort sagt: Idol KAN faktiskt ta fram riktiga talanger!








Då var det någon som var brun....


Radioactive

Finafina Kings of Leon gör det igen. Resten av albumet kommer i oktober. I'm likin' what I'm hearing.


I'm not a droid

Och så har jag äntligen sett hela Star Wars-hexalogin, väldigt mycket efter alla andra (rättare sagt, väldigt mycket efter alla av det motsatta könet). Även om jag i princip kände till hela historien - "I AM YOUR FATHER" - så måste jag säga att det är kult av en anledning. Och där killar inte förstår oss tjejer med Twilight så förstår inte tjejer varför alla killar kan allt om denna serie filmer, t.ex. hur vissa droider/robotar ser ut vid exakta tillfällen... geez man. Men overall inte alls dumt och episod två och tre var de bästa filmerna. Och jag förstår Star Wars-världen nu med upplyst medvetande. Typ.




Jag som trodde att jag skulle vara ledig både torsdag och fredag ska bege mig till jobbet båda dagarna ändå, 16-20 imorgon och 10-19 på fredag. Helg plus mån-tis och torsdag. Med den här jobbtakten lär jag nästan inte behöva ett jobb i Aussieland haha....

Åtta veckor kvar idag förresten!


I need another story

Efter att det blev lite failat med att se Toy Story 3 i söndags, så sprang vi iväg till bion igår kväll för att sätta på oss såna otroligt bekväma och snygga 3D-glasögon och checka in Pixars kanske bästa film. Jo, men den var faktiskt så bra - kunde ha klarat sig utan 3D och varit just as good. Inte fullt så rolig som jag trodde men definitivt värd att se. Fyra av fem toasters!



Idag vaknade jag av att jag var alldeles jättesnurrig på grund av mitt låga blodtryck. För det mesta stör det mig inte alls (förutom att jag inte kan göra en kullerbytta utan att må illa till exempel) men igår och framförallt idag har jag varit jättesnurrig på morgonen. Nu börjar det precis som igår gå över, men det är ändå ett jobbigt sätt att börja en morgon (eller ja, gick upp vid elva haha) på. Vägrar ta något emot det också, det händer ju som sagt inte ofta.

En grej som är riktigt rolig för mig är att min fanvideo som jag publicerade för lite mer än två veckor sedan har fått över 8000 visningar på Youtube. Det är ganska mycket för att vara en fanvideo (till exempel har "Love" fått typ 315 visningar på ett år haha) så jag är superglad att människor ser den och dessutom blir typ berörda. Det är därför jag lägger ner sån jädrans tid på det och jag blir verkligen superglad över alla kommentarer. Ska nämna att jag inte gjort ett skit för att sprida den förutom att posta den här på bloggen och lägga upp den på Facebook, så det känns underbart att folk fått upp ögonen för den ändå :)



Men nu har jag inte Vegas kvar på datorn längre och jag kommer förmodligen inte få lust att vidda förrän jag åker till Aussieland, så jag lägger ner det nu. Men när jag börjar plugga medieteknik kommer jag säkert försöka fortsätta hihi.

Och jag tycker förövrigt att alla borde skaffa en last.fm-användare! Jag gjorde det för några dagar sen och med tanke på hur mycket man använder Spotify så är det rätt kul att se vad man lyssnar på allra mest. Spotify's "mest lyssnat"-lista går ju typ bara efter den senaste veckans. Hade en last.fm-användare förut men den har säkert galet mycket grejer i sig som jag inte gillar längre och dessutom orkar jag inte leta efter den. So I created a new one och det vore roligt om fler gjorde det! (Och ja, jag hade seriöst ingen inspiration alls när jag bestämde användarnamn...)

Monday morning, rain is falling

Det händer inte så mycket mer spännande saker just nu än att jag jobbar och sover och försöker göra något produktivt då och då. Jag och min vän Spotify spenderar mycket tid tillsammans numera på kvällskvistarna när min egen dator äntligen har fått internetuppkoppling. I dagarna funderar jag på vad jag ska rösta på och hur jag ska skriva mitt CV. Första steget mot jobbsök i Australien är att jag idag ska till skolan och kirra betygen på engelska. Sen måste jag klura ut hur jag ska skriva mitt CV utan att min dator har Word. Fast det kan ju inte vara så svårt att fixa.

Nu är det september och det har varit fina soliga dagar och stjärnklara nätter (though cold as hell) men idag är det lika mulet som man förväntar sig. Ska tralla ner till bussen om någon timme, trots att jag får låna pappas bil känner jag att jag lika gärna kan spara bensin (=pengar) och utnyttja mitt 475 kronor dyra månadskort.

Hursomhelst, varje höst får jag alltid lust att lyssna på Green Day som jag verkligen älskade när jag gick i typ sjuan, och American Idiot-skivan är fortfarande bra. Speciellt "Wake me up when September ends" - har man varit lite nördig och läst på så handlar den inte om krig direkt utan om Billy Joes pappas död. Hela skivan handlar väl egentligen om Billy Joes uppväxt (med undantag för titelspåret typ). Jag känner bara för att posta låten med texten i underkanten. Randomvideo med krigsfilmer till, men fokusera på the lyrics hehe.


Stars in their eyes

Så vad lyssnar jag på egentligen?

Camera Obscura, The Hives, The Cure, Velvet Underground, Lady Gaga, Muse, OneRepublic, The Strokes, Kent, Regina Spektor, Coldplay, Green Day, Vampire Weekend, Lykke Li, Cee-Lo Green, Bon Iver, The Who, Håkan Hellström, The Rolling Stones, The Fray, Shout Out Louds, Counting Crows, Florence + The Machine, Laakso, Mumford & Sons, Teddybears, Lasse Lindh, Snow Patrol, Oskar Linnros, The Drums, The Smiths, The Killers, Michael Jackson, Evanescence, The Ark, Timo Räisinen, OK Go, Paramore, Band of Horses, Metric, Salem al Fakir, Kings of Convenience, Eminem, The Verve, Queen, Imogen Heap, Ryan Star, Radiohead, Ray LaMontagne, Sia, Jack Johnson, Robyn, Massive Attack, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Kings of Leon, Markus Krunegård, Lars Winnerbäck, Gavin DeGraw, Iron & Wine, Fall Out Boy, Foo Fighters, The Pouges.

Det är väl det mesta av det bästa just nu. Bara så ni vet.

I miss the ice


RSS 2.0