If you don't look you never see

Sitter med BH-banden nerdragna för att jag har haft på desinfektionsmedel på axlarna - mina fina finnar ska helt enkelt försvinna innan fredag... "Pround Mary" dånar i öronen och jag är glad att studentveckan snart är här! Köpte smink/hår-grejer idag för några hundralappar, det är kul men jävligt dyrt det här spektaklet!

Imorgon ska det letas ferraribilar och övas studentsång inför onsdag, för då åker mössan på och då börjar allt, känns helt galet ärligt talat. Men det ska bli roligt för det ska bli kul att träffa alla möjliga människor man faktiskt känner här i stan ute på krogen. Igår sken solen över Bishops arms och jag mådde väldigt väldigt bra. Testade balklänningen ute hos Åsa, VERY NICE! Bussresan genom Tåby var oväntat trivsam då solen sken och jag hade sällskap av Damien Rice. Perfekt.

På tal om perfekt:


SEGERN ÄR VÅR

   
 

Eberslakt, Lärkamakt! Vi hade lite flyt idag, vi lärkor, och i strålande solsken vann vi det där gymnasieslaget som jag var på vippen att kalla skämt innan idag. Det var fasen riktigt kul och minst sagt lägligt att vi tog hem segern, det är ju vårt sista år liksom. Om bara några dagar börjar studentveckan och det ska bli alldeles alldeles alldeles underbart. Tänker man positivt på det hela så slipper vi all sentimentalitet som brukar uppstå när jag är i närheten :)

Fyllde ju år i måndags förresten, och det var mucho trevligt. Har fått en sten i present av farmor än så länge (det är en speciell sten) men de största överraskningarna kommer väl på studentmottagningen... hoppas jag iallafall :)

Och glad är jag att kunna säga att jag INTE SKA PLUGGA MER PÅ TYP ETT ÅR!

Fast jag är lite sugen på att skaffa eget, upptäcka nya ställen, etc. Nästa höst så :) först är det destination Australiaaaaa!


15 dagar kvar

Det är bara en dag kvar tills det är två veckor kvar till vår student. Det känns, helt ärligt, overkligt. Det var ju nyss vi började ettan! Och nyss som jag slutade nian! Men allt känns bra och jag har nu gått igenom gymnasiet med bättre resultat än jag trodde. Imorgon får jag reda på mitt betyg i projekt och psykologi. Scary....

Har testat min balklänning idag igen! Jag har haft en dålig dag fysiskt sett, tror att det är de där hormonerna som får ett översvall en gång i månaden som spökar. Men jag kom i balklännigen och den är så fin!
Tog faktiskt lite bilder med min inte så himla bra mobilkamera. Klänningen är ju dock inte klar än så, det ska broderas lite pärlor och pressas lite veck här och där. Men overall, en väldigt fin klänning som jag är dundernöjd med! Hade inte hittat en i så fin färg som denna om inte Åsa sytt. :)


0.7 sekunder, inte 15



Jag vill hylla Bengt-Åke Gustavsson lite grann idag. Inte bara tog han Sverige till en bronsmedalj - som just nu känns som ett guld faktiskt eftersom Tjeckien oväntat verkar vinna VM-guld mot Ryssland - utan han har gett media en rejäl känga som kan vara det mest klockrena jag sett i sportsammanhang. Tror att man måste ha sett matchen igår och hängt med i eftersnacket för att förstå det geniala i BÅG's sista beslut som förbundskapten för Tre Kronor i en turnering. Med 0.7 sekunder kvar av bronsmatchen och en ledning med 2-1 så tog han timeout för att fira i en halv minut med sina spelare. Han satte in tredjemålvakten också, så att han fick spela en sekund i VM för första gången.

Snubben är cool, och jag respekterar honom. Tack. Nu blir det kul att se hur det går utan honom.


Nu ska jag fortsätta med mitt matte E-pluggande. Jag är ganska säker på att jag kommer få det svårt med hållfasthetsläran på universitetet.....

You can't always get what you want

Men vår Jonte får iallafall kanske utmärkelsen VM:s bästa back och han får spela för medalj imorgon mot Tyskland, VI VINNER DEN MATCHEN VA?! Tjeckjävlar kan fara dit det luktar jävligt äckligt, dom har ju en helvetestur. Ahhhh.

Jag börjar iallafall fatta matte E nu, Eulers lösningsmetod var inte så svår som jag trodde! Vi siktar på VG nu, jag fick ju trots allt MVG i fysik B igår. Och jag hade en trevlig kväll ute med fina människor igår.


Inte för att Love någonsin kan vara seriös....





But if you try sometimes, you'll get what you need.


One night in Paris

Har spenderat en kväll i Davids hus igen och denna gång med Gustav och Love som valde att joina lite. Fick inte så jäkla mycket plugg gjort alltså, men desto roligare var det att grilla korv, sola och se på fotboll slash hockey-VM. Och vi vann med 3-1 mot Kanada, fan va najs! (Om ni undrar vad rubriken på inlägget kommer från så drogs samtalsämnet Paris Hilton upp ikväll och huruvida den tjejen är talangfull, eller inte. Och ni kan ju tänka er vad tre killar kom att tänka på först gällande hennes "talanger".)

Känner mig inte överdrivet pepp på att råplugga fysik B hela dagen imorgon, men eftersom det är det näst sista provet jag gör i gymnasiet så känns väl inte alltför illa heller. Behöver ju som vanligt inte ens gå till skolan imorn, mhihiihi.

Känner mig enormt pepp på kommande veckor ska ni veta! =)


Guys who play guitar are hot

True story!



Nu ska jag ut med vovven en sväng innan det pluggas vidare med en massa fysik, psykologin gjorde jag klart igår. Jag ser ljuset!! :)

Did Venus blow you mind?

Meningen är att jag ska sitta och skriva en massa om orsaker till att en person har Aspergers syndrom. Men det går inte så jävla bra om jag ska vara ärlig. Kom hem för någon timme eller två sen jag varit hos pappa och installerat en ny bokhylla och nästan fått igång hemmabiosystemet. Det blir en vända dit nästa helg också, och jag ska ta ett seriöst snack om mitt eget rum då också. Funderar på om jag kanske vill tapetsera om till nåt ljusbrunt (måste ju välja naturliga färger eftersom att det är en hyresrätt...) och jag funderar på att åka till IKEA där i juli och inreda mitt rum. Ska ju bo där ett tag, och inredningen kan jag ju om inte annat ta med till Göteborg hösten 2011 (vill verkligen plugga där alltså).

Aja, känns inte speciellt kul att bara berätta om såna här random saker men eftersom det är typ 10-12 pers som läser varje dag så kanske det är intressant ändå? Mig spelar det ingen roll, bloggen är ett alldeles perfekt att skriva av sig på.

Vet att vissa som läser faktiskt tycker om Twilight, haha, och ärligt talat så fick den här intervjun mig att le så himla mycket. Speciellt efter 6:30 - fattar inte folk varför vi tjejer gillar RPattz så mycket så ... screw you!

Haha, älskar mamman som fullkomligt skriker "Oh my God he's so HOT!!!"



I vått och torrt

Det finns vänner och så finns det vänner. Det finns vänner som man gillar väldigt mycket och så finns det dom som i vårrt och torrt finns där, bryr sig, förstår och hjälper. Det går inte att beskriva kort vad jag tycker att riktig vänskap är. Men en grej jag kan säga, och det är att en riktig vän skulle öppna sitt hem och låta sin vän komma och bo där om det skulle behövas. En riktig vän skulle gråta med sin vän om vad det än nu kan vara. En riktig vän skulle svara på mobilen mitt i natten om ens kompis ringde och behövde någon att prata med. En riktig vän är också allt man egentligen behöver för att existera. Vänskap är ofta kärlek, och kärlek kan göra en hel livstid värd sin tid.

Och jag är så jävla glad att jag har såna vänner, även om vädret just nu är "torrt" så ville jag bara säga det. Det sägs för lite tycker jag. :)

Puss.

You know that I could use somebody

Sverige leder bara med 3-1 över Frankrike och Norge har slagit både USA och Tjeckien. Danmark utklassade typ Finland. WHATS HAPPENIN TO THIS WORLD MAN?!
Jag önskar att jag vore mer engagerad i hockey-VM, men varken det eller ESC roar mig särskilt mycket faktiskt. Jag har lyssnat på Sveriges bidrag, såklart, men annars kan jag inte ens säga en enda titel till någon låt till nåt land i Eurovision. Brukar det, men iår - nix. Och jag vill inte heller. Har jag vuxit från det? Mycket möjligt. Låter väl lite småweird att säga det, men det senaste året har jag vuxit på många sätt. Mognat, fattat, lyssnat, tittat, förstått. Sånt som man gör när man blir vuxen. Usch vad jag inte gillar det ordet; vuxen. Det räcker nog med att jag fick hem ett brev om pensionssparande idag....

Har lånat pappas pickup tills på torsdag och den står på G:a Övägen och jag är jättenervös att nåt ska hända. Haha, det gör det säkert inte - jag kollade låsen tre gånger tror jag - men kan inte hjälpa det. Kommer nog att ta ett tag innan jag lär mig att bilar är till för att parkeras och sedan lämnas där. Tills man kommer tillbaka, och det gör jag imorgon bitti kl 7 för då ska jag iväg till Erika för lite babysitting åt söta Svea. Lite solning med Fredrika vid fyra och sedan barmarksträning på resulterar i en alla tiders onsdag.

Planerade min studentskiva idag förresten, det ska bli riktigt kul. Inte ofta släkten samlas överhuvudtaget och när de gör det för MIN skull känns det helt overkligt. Var tvungen att testa studentklänningen igen ikväll, den sitter som en smäck.
Jag längtar till den 10 juni med både glädje och lite sorg.



Wait, wait for the dawn my dear
Wait till the sun gets here
And you will wait too long he will be gone
Wait, wait till the sun shines through
Wait till the sky is blue
And you will wait too long he will be gone, he will be gone
Ooh, he will be gone
Wait, wait till the signs are right
Wait till the perfect time
And you will wait too long he will be gone, he will be gone
Ooh, he will be gone
Wait till you don't doubt no more
Wait till you know for sure
And you will wait too long he will be gone now


Rah-rah-rah-rah-raaah, romma-ro-mah-maaah, GaGa, ohlala

Mitt lilla pophjärta dunkar hårt för Lady GaGa. När man trodde att man hade sett allt så kom hon med sin "Just dance" och jag ska ärligt säga att jag dissade henne från början. Men allt bara växte och nu är hon vår generations Madonna, vare sig du eller jag vill det eller inte. Okej, texterna som går som titeln på det här inlägget är inte extremt genomtänka, men hur svårt är det att sjunga med i? Just det. Och hennes knäppa outfits - varför inte? Hon är excentrisk och cool, och dessutom så stapplar hon inte hög ut från klubbar som andra kändistjejer.
Jag hade såhär i efterhand gärna velat sett Gagan på Globen nu i helgen - tror att det hade varit någonting utöver det vanliga.  Får väl vänta till nästa albumsläpp och nästa allsångstexter.

Men tänk att Lady Gaga har spelat på Sommarkrysset, haha....

 


Och en av de coolaste videos jag sett, surrealistiskt och bara allmänt skumt.


Sug k...nä!

Fan fan fan som Thåström hade sagt. Jag hatar när saker händer for no apparent reason. Igår skulle jag ge mig ut på en 6 km-runda i skogen. Allt gick bra tills jag kom 3 km in - då började höger knä att bli motvilligt och resten blev en gående tur genom skogen. Det gjorde jävulskt ont på kvällen och idag har jag haltat runt på Ica som vilken House som helst. Jävla skit. Varför? Grrrr. Hoppas verkligen att det blir bättre snart.

Ingen utgång ikväll för mig alltså, istället blir det psykologiplugg och Avatar (har ju inte sett den filmen än, bad bad bad).
Kunde varit värre antar jag....

I'm gonna give all my secrets away

Spotifyade lite random förut och kom in på OneRepublics sida. Efter något låt gick "Secrets" på, en låt som några tjejer dansade till på vårhälsningen och som jag kommer ihåg så väl att jag kände igen när jag satt där. Men så kunde jag bara inte placera var jag hört den tidigare och varför den väckte någon form av nostalgisk känsla hos mig. Idag fattade jag. Wikipedia gav mig svar på frågan och svaret, tja, det är det här.



Det låter säkert jättetöntigt att säga såhär om en tv-serie, men jag kommer att sakna Lost något så enormt mycket. Under mina 6 tonår har jag skrattat åt, gråtit åt, förundrats åt och blivit helt förälskad i avsnitten som handlar om så mycket mer än några strandsatta personer på en öde ö. Många gav upp serien efter säsong 2 eller 3, när det började bli skumt och komplicerat. Jag visste att det skulle leda någonstans och nu när säsong 6 så snart är slut - serien likaså - så är jag så glad att jag hade tilltro på den. Lost har varit någon form av tillflyktsort för mig under några år och även om jag inte behövt dosen Lost alltför ofta så har det varit en del av mitt liv.
Och nu är det alltså slut, tillsammans med både gymnasie och en hel del annat.

Förlåt mig om jag blir aningens sentimental, men i dessa tider känner jag att jag har rätt att vara det...

Den 23 maj är det slut.

It takes two baby

Det är fantastiskt hur bra det ibland kan kännas att gå till jobbet. Hur ofta händer det liksom? Nu har det hänt två gånger på lite mer än en vecka. Förra gången var samma dag jag hade tagit körkort och idag gick jag dit efter att vår projektredovisning hade gått galant och framförallt - det är äntligen är över! Mihihi, LYCKA! Tyckte synd om de stackars tvåorna som dels var tvungna att genomlida våra redovisningar men som också har denna underbara kurs framför sig. Kan vara gymnasiets svåraste faktiskt, iallafall den mest tidskrävande. HEJ FRITID!

Ska pladdra på mer om skolan - var i Oskarshamn igår och det var lika roligt som det var tröttande. Hälften av tiden gick åt till att gå igenom säkerhetskontroller och klä oss smexigt snygga i ljusgula overaller (fick inte ha med kamera in, fan). En titt på en generator, en titt på en stor bassäng med en stor reaktor, en resa till underjorden och en vinglig resa med en snabb hiss så var den resan slut. Jag som ändå är en skapligt positiv människa tyckte att det var kul men jävligt jobbigt. Mindre positiva människor som Love till exempel var nog inte lika förtjust i resan... Dock var det god mat (det första jag tänker på) och jag gillar faktiskt att åka buss, tro det eller ej. Man måste se det från ljusa sidan.

En liten bild tagen av Roushan - lägg märke till Choung, mer underhållande fysiklärare får du leta efter!


I wanna be forever young

Dagens inlägg kommer att bestå av bilder på mig när jag var liten. Mamma letar nämligen bild till studentplakatet och jag slipper iallafall nakenbild!

Haha, vilken unge jag var! :D


Redan här påbörjades övningskörningen! =)



Mamma har gett mig bra gener, bland annat när det gäller fotografering!



Har svårt för att sluta skratta åt denna bild, haha!



Min första jul :)



Ute i skärgården nånstans - påminner läskigt mycket om Pippi, haha



Den här bilden är galet bra, tagen med en kamera 1991 som inte hade några speciella inställningar, finfin!



Kan säga att jag fortfarande håller mig till bakning när jag står i köket, haha.


RSS 2.0