gott nytt år - och ta't lugnt va!

Ikväll super nog mer hälften av alla ungdomar i Sverige mellan 15 och 20 år ner sig. Mer eller mindre. Jag säger inte att det är något fel med det (kanske att de som är under 18 borde akta sig för farbror polis) för vill man supa - sure, go ahead. Men ta det för fan lugnt va. Gör det i sällskap med människor du kan lita på, inte folk som du "känt" i 3 timmar.

Jag har alltid haft något av en konstig relation till alkohol eftersom min mamma inte dricker av enkla skäl då hennes medicin inte tillåter det (får hon i sig typ 0.01 promille så binder en massa molekyljävlar ihop sig och förgiftar henne - inte så bra va). Jag har aldrig haft äldre syskon (inga yngre för den delen heller) som visat mig hur man gör. Jag har heller inte vuxit upp i något ghetto, aldrig behövt dricka för att känna mig bekväm i den jag är. Däremot har jag blivit överöst med bevis på TV och i tidningar, och av mina vänners egna utsagor, av hur illa det kan gå ibland. Jag har sett det själv, och tanken på hur mycket pengar alkoholindustrin drar in men samtidigt hur mycket pengar det krävs för att bygga upp samhället igen.. lite skumt känns det då att vakna upp till en nyårsafton som för många kanske inte kommer sluta så bra.
Så med det här vill jag bara säga - gott nytt år allihopa! Men för att jag är en person som bryr mig onödigt mycket om allt och  alla (just därför jag aldrig kommer bli läkare) så vill jag också bara säga: ta det lugnt. :)

Imorgon är det då ett nytt år, och vad ska man säga om det som gått nudå? Mja, personligen har året gått hemskans fort. Minns inte så mycket av januari, men sedan februari har det varit full rulle av alla slag med både skola, jobb  och hockey - och sen det där som kallas "att ha ett liv", vilket jag tvekar många gånger på att jag har haft under det gångna året.
Men allt som allt har det ju gått fort och det brukar det göra när man har kul. Jag har haft väldigt kul iår. Mucho nuevos amigos och såna saker liksom, massa roliga resor och upplevelser. Man lär sig medan man lever som det heter och jag antar att jag levt rätt bra. Ingen kris här inte.

Så nu ska vi strax äta vår sista måltid här hemma med fläskytterfilé och potatis. Gosh, vad jag älskar det.

Aja, gott nytt år på er, och må 2009 bli det bästa året nånsin ;)


in this rainfall feeling so small

Imorgon är det nyår och dagen efter det är alltså första dagen på 2009. Shit, 2008 gick fruktansvärt fort. Speciellt sommaren som jag mest spenderade inne på Ica. Och det fick jag ju visserligen pengar för så jag och Milla stack till Spanien. Men alltså - nästa sommar är jag 18 år och då ska det minsann firas. Det får ta och bli riktigt fint väder för det första. För det andra får alla inte ta och åka bort och lämna mig ensam i Norrköping. Nä, sommaren ska bli underbar. Speciellt den 22 augusti i Stockholm. Jag tror att det är det jag längtar mest till.

Men nu är det vinter och nyårsafton. Jag ska till Erika, det ska bli skoj, riktigt überskoj faktiskt. Vi ska fira att det är vår sista nyårsafton som underage, haha.
På torsdag, 2009 års första dag, ska jag träffa Glemminen på stan. Ta en fika och prata lite. Han är en sån bra polare fast jag bara känt honom i några månader ordentligt. Jag känner att jag liksom kan lita på honom och det är jag riktigt glad över. Riktigt bra vänner växer inte på träd. Men som tur är har jag en hel skog av bra vänner :)

Nu när det är så kallt ute kanske man kan tro att fröken Friis värjer sig mot att gå ut. Men faktum är att luften är aldrig så frisk och himlen är aldrig så klar (nja, åtminstone när den är molnfri) som den är på vintern. Jag älskar det. Det ligger mycket frost på backen just nu och allt glimrar så fint. Därför ska jag alldeles strax ta med mig vovven ut på en nattpromenad.

Tänker bara slänga in en liten bild som jag tycker är jättefin på mig och min kusse Martin. Kolla in hans pose - han är ju bara för himla söt!


nyår

Japp, då var det väl bestämt, jag drar till Erika på nyårsafton! Det känns bra att veta att man ska någonstans så man kan plocka fram en outfit som passar. Så det har jag gjort nu de senaste två timmarna. Plockat fram en outfit. Och ja. Vad tycks? Klickbara bilder, haha :P



Nu ska jag sätta mig och se på Sagan om Ringen. Verkligen bästa filmerna, och verkligen snyggaste Viggo. Puss.

hela världen är så underbar

Den som tror att jag är en sån där person som går runt och oroar mig för vad jag äter kan glömma det. Det är klart att jag inte svullar skräpmat varje dag och dricker Cola till frukost, nä riktigt så illa är det inte. Men jag kan äta i princip vad jag vill i lagom mängder utan att jag går upp nåt kilo eller två. Jag har ganska hög ämnesomsättning och det är jag glad för, många har ju liksom jättesvårt med att hålla vikten. Men det enda jag har att klaga på är att jag på grund av ämnesomsättningen svettas så in i helvete mycket på träningarna eller om jag bara cyklat hem från skolan. Blir jag det minsta mer varm i kroppen än normalt så känner jag direkt närvaron av svett. Det är inte direkt så jäkla rock. Men hellre det än att se ut som en kossa efter mathelger som till exempel julen.

Igår då så kom Fredrika hit och vi hade planer på att ha värsta filmkvällen och hyra 2 filmer. Men så blev det inte bara för att videouthyrningsmojjen hade stängt redan innan kl 19. Så himla bajsdåligt. Nae så vi köpte chips, tre lådor Toffifee och en cola, gick hem till mig, satte på burken och där visades Harry Potter. Den såg vi. Fredrika är värsta HP-nörden, men nördig är ett bra adjektiv. Vi tog en nattpromis med hunden, och Markus Krunegårds "Jag är en vampyr" i Fredrikas iPod touch (nu borde ni märka varför jag skrivit "hela världen är så underbar" som titel om ni har en enda aning om Krunegård). Sen började minsann mitt nördobjekt på TV'n, Sagan om Ringen. Aragorn är ju så het och hela triologin är fruktansvärt bra. Jag har läst böckerna men jag tycker att filmerna är minst lika bra. Aja nog om det :D
Sen la vi oss och pratade till klockan var närmare 3. Upp vid 12, frukost, en promenad i solskenet och sen ner på stan. Hittade en tröja på Gina, en mössa och ett par fina hårspännen. Det blev jag glad för. Huhu.

Jag fick ju inte tillräckligt med pengar i julklapp för att köpa en systemkamera. Men jag har börjat fatta att den kameran jag har just nu är rätt najs den med. Eller vad säger ni om bilderna jag tog på "morgon"promenaden idag? Jag har inte photoshoppat dem eller något. Sanslöst fina tycker jag.




my sweetest downfall

Jag sitter och väntar på att Freddybaby ska komma hit. Hon lyckades missa sin buss så filmkvällen här hemma får dra igång en halvtimma senare än vanligt. Men det blir la bra det med. Vet inte vad det blir för film än, men någonting riktigt bra blir det. Sen ska hon sleepa over här och om jag inte är helt fel ute blir det en sväng på stan med henne imorgon.
Sen får vi se vad veckan erbjuder. Nyår är det ju och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Jag och Freddybaby kanske kommer på vad vi ska göra ikväll. Aja.

Idag är jag rätt stolt över mig själv faktiskt. Här är det inte sånt som provresultat och såna grejer som gör mig stolt över mig själv (låter ju verkligen ego detta måste jag säga). Utan det är när jag lyckas göra någonting jag kanske dragit mig för att göra som jag blir stolt över att jag lyckades göra det. Krångligt? Aja. Idag gjorde jag en sån grej och jag är glad för det. :)

Jag såg att Björn Gustafsson blivit utsedd till Sveriges andra mest heta kändis år 2008. Hallå. Vem ligger etta då i såna fall, före Björn Gustafsson? Jag inväntar med spänning vem som slagit Björn.

Jag kanske borde skriva något om julhelgen, men jag tror faktiskt att ni redan hört så mycket om allas jular så jag besparar er den läsningen. Fick ingen systemkamera nurå, men jag sparar pengar och i januari-februari kan det mycket väl bli så att en Canon EOS 450D inhandlas.
Och precis som med allting annat så är det ju så, att om man väntar på något gott så väntar man ju aldrig för länge....


(My ass att man aldrig väntar för länge. Det tycker jag att jag gör jämt.)

is it a blue bull? no, it's a red bull.

Helt ointressant tital egentligen. Ibland fattar jag inte var jag får saker ifrån... (GLÖGGEN!)
Bara för att jag är så glad åt allting idag tänkte jag just precis hoppa in i duschen efter någon timmas städande. Men kan inte slipa mig från datorn och iTunes med magnifika Coldplay i öronen. Och så stör jag sönder mig på jävla MSN Web messenger... använder ju det eftersom mother fucking Norton har blockat vanliga MSN. Och iallafall, jag är ju en så poppis person (hehe...) så jag sitter här med 6 personer som skriver till mig. Och varje gång någon skriver någonting nytt, så poppar rutan upp. Den blinkar inte, som på den vanliga, utan själva rutan poppar upp.
Så antingen ber jag folket att inte skriva något, eller så loggar jag ur msn, för jag kommer ingenvart just nu.
Aja, det var mitt problem just nu. Annars känns problemen ganska avlägsna just nu. Det är ju bra, men jag ska inte klaga på nåt egentligen. It's all good.


- Snälla, skriv inte med den röda pennan...
- Varför då?
- För att jag ser dubbelt då.
- ...jävla tjur.


Och så vill jag bjuda på ett roligt Idol-klipp. Breitholtz kommentar i slutet till Kishti är nämligen klockren. Garvar sönder varenda gång jag ser det här. Haha...


be my mirror, my sword and shield



2009 kommer bli ett bra år. Jag fyller 18 redan på våren, innan det kommer Mellot till Norrpan, under sommaren ska vi på träningsläger till Tjeckien, och - just det - den 22 augusti blir det Coldplay på Stadion i Stockholm. Underbart är ordet!
Min mamma köpte biljetten åt mig idag som julklapp och jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Jag, Gustav och David kommer stå där och sjunga med, kanske några fler polare också. Fast biljetterna håller på att ta slut. Jag är så jäkla glad att jag hann. Och tanken på den helgen får mig att rysa av glädje. Nu gäller det bara att vädret är fint så kommer det bli en oförglömlig helg.

Jag ryser redan när jag sitter och lyssnar på Viva La Vida nu. Ae, jag är så glad. God jul till mig själv.
Hear Jerusalem bells are ringing
Roman cavalry choirs are singing
Be my mirror my sword and shield
My missionaries in a foreign field
For some reason I can't explain
I know Saint Peter will call my name
Never an honest word
But that was when I ruled the world

i'm finished

Nu vet jag hur det känns att vara helt slut. Att sova till 12 en lördag, jobba mellan 15 och 22 samma dag, lägga sig ungefär 00, somna ca kl 04 och fem timmar senare vakna kl 09 en söndagmorgon för att spela match kändes inte så kul. Att sedan gå upp, åka iväg 10.30, spela match kl 12, spelat klart och duschat kl 14 och stressat iväg och jobbat mellan 15 och 22 igen.... det tar knäcken på mig. Aldrig att jag gör om en sån här helg. Jullov sen i fredags my ass. Mitt jullov börjar HÄR och NU.

Förutom att jag är rent ut sagt så jävla trött så in i bomben så är jag ändå ganska förväntansfull och glad för att det snart är jul. Och det ska bli så mysigt att träffa släkten igen, klä på sig lite finkläder. Äta choklad, mysa vid brasan, öppna klapparna vid den stora julgranen... det enda som saknas är faktiskt snö på marken. Och för min del lite inköpta julklappar, men på tisdag ska jag shoppa loss allt på en gång. Den enda julklapp jag tvekar kring är den till min kära mor, men något kommer jag väl på...
Och jag önskar verkligen att jag får pengar till en systemkamera i julklapp. Jag VILL ju så gääärna ha den där kameran alltså. Men ja. Det är väl inte det viktigaste unde rjulen, det viktigaste är att vara tillsammans med de man älskar.

Åh jag måste bara skriva ner en fin text om julen. Eller ja, skänka en tanke åt den här texten, som är riktad mot oss västerlänningar. Ni känner igen den, jag lovar.

"And there won't be snow in Africa this Christmas time
The greatest gift they'll get this year is life"....

Tänkvärt.
Fast nu ska jag inte alls tänka på någonting överhuvudtaget. God natt.

i brist på något mer intressant.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, en hel del faktiskt :)
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nae inte precis ("nästa år ska jag spara mer pengar!")
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hmm, ja och så var det flera som fick reda på att dom ska bli föräldrar :)
4. Dog någon som stod dig nära?

Nej tack o lov
5. Vilka länder besökte du?
Spanien! :)
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Jaa. :)
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
19 oktober och 23 februari
8. Vad var din största framgång 2008?
Hmmm, jag får nog säga att mina betyg var rätt tillfredställande :P
9. Största misstaget?
Det finns massvis med småsaker jag ångrar men mitt största misstag var nog att inte visa vad jag känner ordentligt...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
heh....jag har haft ont i princip överallt, men jag har "bara" varit riktigt, riktigt sjuk en gång under året
11. Bästa köpet?
lätt, mina nya skridskor
12. Vad spenderade du mest pengar på?
RESAN herregud, säkert 20 000 sammanlagt med allt jag köpte innan och under den :P
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
att inse att jag har så många fina vänner omkring mig! det låter så typiskt, men nu i höst har jag börjat fatta på riktigt hur viktigt det är med bra vänner. och jag har tur som har många av dem :) och glad och glad, men jag har garvat långa stunder åt max bilddagbokskommentarer.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?

Lay your love on me, Viva la Vida, Human, Empty Room, Hero, Rejected love, No Air (fast den kom redan sommaren 2007 började den spelas iår, lite sjukt men aja), Bag in a box (haha)....
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare! :D eller ja, brukar väl oftast alltid vara glad men jag har börjat fatta vitsen med allt nu. haha gud vad dålig jag är på att beskriva saker
16. Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat mer barmarksträning i somras, läst, och vågat säga vad jag känner. typ?
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit framför datorn :P
18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med mamma och sen hemma med pappa. :)
19. Blev du kär i år?
På ett eller annat sätt ja :P
20. Hur många one night stands?
inga. haha
21. Favoritprogram på TV?
House! DET programmet har verkligen präglat mitt år
23. Bästa boken du läste i år?

(jag läser ju typ inget) men jag får väl säga The Pillars of the Earth.
24. Största musikaliska upptäckten?
David Cook, och kanske Lars dårå
25. Något du önskade dig och fick?

ja, min älskade iPod!!!! love love love är ordet
26. Något du önskade dig men inte fick?
mer ledig tid kan jag säga var en bristvara under året.
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
hade lite polare hemma hos mig på kvällen och sen så firades jag av släkten under dagen
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
det finns det väl alltid...
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

rock, svett and hard work.
31. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och min familj. och MUSIK. alltid musik...
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Björn Gustafsson förstås, vem var inte sugen på honom haha
33. Vem saknade du?
Jayde och anna
34. De bästa nya människorna du träffade?
Dom vet vilka dom är... :)

like a bridge over troubled waters


JAG VILL ÅKA TILL LONDON.
Av någon anledning så har jag suttit hela eftermiddagen och bara funderat på hur mycket det skulle kosta att dra till London över påsklovet. Eller varför inte efter det att jag fyllt 18. Det skulle ju vara snäppet smartare, men just nu vill jag bara resa iväg igen. Inte för att jag har någonting att fly ifrån, utan mer för att jag vill åka iväg och uppleva världen med mina grejtaste polers. Tänkte på den där s.k. "klassresan" vi snackat om ett tag, man skulle ju kunna dra ihop ett gäng NS'are och dra.  Jag och Tantan sitter nu på msn och planerar ihop något, vi kan nog minsann dra med oss x antal polare (eller vad säger du Max?)... aja, please stay tuned for more info senare, haha.

Idag var det sista dagen i skolan 2009 och den slutade med fika på Kuriosa med Fredrika, alldeles supermysigt. Underskattade dock storleken på portion blåbärspaj jag beställde, det blev mer än väntat. Så när jag traskade hem var jag onödigt mätt.
Dagen innehöll typ ingenting intressant annars, skum lunch som varade typ i 3 timmar med spel på datan vid fysiksalarna... han tjocka dataläraren är visst lite halvsur på oss men vi skiter i honom. Jag dödade David två gånger förresten! Haha! Verkligen dagens moment för mig där.
Lite kramar till folket som man ändå kommer sakna under 2 veckor som man inte ser så mycket mer annars än i skolan. Fats imorn är det ju "riktig" avslutning, men eftersom alla verkar dissa det var det lika bra att säga hejdå idag.

Och nu är klockan ganska mycket, så nu säger jag hejdå igen.
Bye bye, hey hey London.

my heart will not go on

kk


Jag älskar Titanic. Varenda replik, varenda ansiktsuttryck... jag kan det. Leonadra DiCaprio och Kate Winslet är mitt favoritpar på vita duken, no doubt about it. Har förmodligen sett den här filmen fler än ett hälsosamt antal gånger, men vad gör det, jag älskar ju den. Och älskar man något så ja, varför avstå?

Men så finns det saker i livet som man inte får bestämma om man får eller inte. Till exempel pengar. Jag skulle behöva en hel hög med guldpengar för att kunna njuta av livet ordentligt. Låter ju jätteskumt, pengar är ju inte livet, men det underlättar verkligen att ha lite att röra sig med. Speciellt inför jul såhär. Och alla som tror att jag är rik bara för att jag jobbar på Ica - forget it!! Min senaste telefonräkning sen jag var i Spanien var liksom DYR. Och själva resan kostade ju några tusen. Sen slänger man ju pengar lite varstans när man är på stan och fikar eller så. Jag skulle egentligen behöva göra nån budget varje månad så det inte blir så här sista veckan innan lön varje månad... jag är tvungen att köpa alla mina julklappar EN dag innan julafton. Bajs på det.. men som sagt, allt ordnar sig.

Jag har också bestämt mig för att inte vara så feg längre. Igår fick jag tuppjucket på nån fjortis på Ica. Sen dess har jag känt mig som.... en helt ny människa! Haha, nävars, men jag är inte en så arg person. Fast jag borde kanske bli lite mer arg. Speciellt under vissa hockeymatcher. Tehe.

På tal om hockey ska jag alldeles strax slänga mig ut i skitvädret för att dra till träningen. Imorgon blir det sista dagen i skolan det här året som vi kallar 2008. Om jag får bestämma blir 2009 ett skitbra år, men av någon anledning brukar dom här "ojämna åren" vara lite tråkiga. Fast, jag kom just på!! Jag fyller ju 18 år 2009! :D Hehe...

Imorgon blir det fika och shopping med Fredrika på stan efter hennes spanskalektion. Om jag nu har råd med fika eller shopping. Haha. Puss.




i'll be back on my feet someday

Ont gör det, i hela kroppen. När man inte får som man vill. Jag pratar alltså allmänt om livet. Man kan ju inte alltid få det man vill ha, det vet vi ju vid det här laget. Men ibland gör det faktiskt riktigt ont att inte få det man mest av allt vill ha. Man tänker, "jag skulle ge tillbaka ALLT jag tidigare fått för att få just det här".
Och så går man och hoppas, hoppas att någon högre makt ska höra. Hoppas att det kanske kan gå som man vill. Men jag tror fan att jag ska sluta hoppas på att det ska gå som jag vill. Jag blir alltid besviken, mer eller mindre. Jag tycker att jag lever efter mottot "hope for the best - expect the worst" rätt bra. Men alltså ibland undrar jag vad har gjort för fel för att förtjäna denna form av karma. Hmmm...
Nog om det. Ni fattar säkert inte alls vad jag pratar om, jag tror nog att jag skrev det för att jag vet att det finns folk därute som känt likadant. Kanske känner likadant, den där avskyvärda frustrationen som kan infinna sig ganska ofta.

Jag har börjat skriva till min kanadensare Warren igen. Har snackat med honom över nätet nu i nästan 3 år - utbytt musiksmak, pratat om TV-serier, filmer, livet, jobbet, ja allt. Och så befinner han sig ju i princip bara så långt bort man kan komma från mig utan att lämna jordens atmosfär. Det är lite skumt. Men iallafall, han är en najs vän som gör att jag kan hålla mitt engelskaskrivande vid liv. Han tycker till och med att jag skriver bättre än han själv, och liksom, he's the one who's supposed to be a Canadian... aja. Så jag har en brevvän (mailvän..?). Bara så ni vet. Det är inte så vanligt längre.

Och vet ni vad. Just när jag hade skrivit allt det som står ovanför här så lyckades någon skriva till mig på msn och en ny ruta ploppade up, jag råkade trycka på "ta bort"-knappen och då går ju internet tillbaka en sida. Trodde att jag hade skrivit allt för inget... men här sparas det man skrivit minsann typ en gång i minuten.

Lucky me.... Men jag skulle lätt skrivit om allt om jag fick det jag ville istället.

the dream coach



"Be a bad m*ther f*cker!!" Haha!

nolltolv, inte nollelva

Ja, vi förlorade, big time. Mitt i alltihopa stapplade Glenn in på Himpahallen också och som den stödjande vän han är peppade han mig till att spela LITE bättre. Men vad hjälpte det, vi spelade mot landslagstjejer och jag blev satt som center - en position jag aldrig spelat på förr. Kommer få höra det här nu i evigheter, att vi förlorade med 0-12...
Hursom så kämpade vi och jag är nöjd. Men så jävla trött jag är nu alltså.
Igår var vi hemma och hade myskväll, jag och Milla hemma i pappas lägenhet. Vi hyrde film, hämtade Kinamat och såg lite på El Clásico innan hon var tvungen att åka hem lite innan 23. Det var så himla mysigt bejb :) vi gör det igen snart.
Aja sen såg jag Real Madrid förlora och sen la jag mig. Sen upp tidigt idag som sagt för att förlora en asjobbig match.

Meeen, imorgon är det en ny vecka mina vänner, och inte vilken vecka som helst! Veckan innan jul. Haha, det känns bra att inte ha köpt en enda julklapp...not. Jag måste inhandla någon form av julklänning för de få pengar jag har kvar på kontot. Efter jul sen har jag tänkt att kanske färga håret mörkt brunt igen. Eller permanenta, jag börjar bli så trött på mitt tråkiga hår nu. Går runt i tofs hela tiden. Bajs....

Inte en av mina bästa dagar det här. Nu ska jag soooova och hjälpa mamma med tvätten. Det är så nice att inte ha plugg denna helg. :D

step up to the party

Hej. Idag har spenderats med idel glada friidrottare, och såna som hängt med för att titta på. Jag, Jullan och hennes brasilianare Pedro drog till nya Stadium arena imorse och såg när Jonathan vann 60 m, när Stoffe vann längdhoppet och när Sara blev salegn av sin syrra. Alla var skitdukiga! :D
Efter det övertalade dom mig att hänga med ner till stan så det gjorde vi. Tacos blev det för min del och jag har fortfarande kvar guacamole-smak i munnen...hmm. Sen tillbaka för att hämta cykeln som stod kvar där och sen hem. Najs förmiddag.

Igår var det ju Idol-final så nu har jag suttit här och läst intervjuer och grejer. Det jag inte kan fatta är att det inte står något om det som var bäst av allt, nämligen de gamla Idolernas lilla medley. Jisses, så bra alla har lyckats och vissa tänker man ju inte ens på att de en gång var med i Idol. Iallafall så var Kevin en vädrig vinnare i mina ögon fast jag hejade på Alice. Därför blev jag aningens förvånad när jag fick tårar i ögonen när Kevin vann...man kan inte undgå hur glad han blev och det blev jag faktiskt lite rörd av. :)



Ikväll ska jag och Milla ha myskväll hemma hos pappa som är i Linköping, ska vara hundvakt. Lite kinamat och nån bra film blire.
Sen ska jag spela match tidigt imorgon med mina flickor mot AIK 2. Glenn har hotat med att komma dit och se oss bli utklassade bara så han kan gå och reta mig i skolan för det, så vi får fan ta oss i kragen imorgon. Haha.
Och äntligen har jag en helt pluggfri helg... hihi!
Puss!

i'm still a rockstar

Hejsvejs! Här kommer ännu ett kort inlägg innan träning! Lucia var bra, Clas är rolig och julbord har aaaaalldeles för mycket mat att bjuda på. Känner mig som en stor kossa. En stor kossa med lockigt hår.

Ikväll är det Idol och jag hejar på Alice. Kevin är ju grym men Alice asså. Hon är ju skitbra. Sen ska en massa gamla Idoler komma och vara med, som Sebastian, Darin och dom där. Och Daniel Karlsson från förra året!!! Muuuums!! Lovehim. Och Sebastian är ju rätt het också, eller hur Mirela? ;)

Imorgon ska jag försöka ta mig till Stadium Arena och heja fram några friidrottspolare, det blir skoj med Jullan. Sen ska jag dra till Söderköping för att vara hundvakt...kanske inte världens roligaste MEN jag har fått med min Milla och vi ska ha myskväll med film och kinamat tänkte vi.
Och sen ska pappa få äran att betala min biljett till Coldplay. SÅ BÄST DET SKA BLI!


Och sen har jag börjat längta onödigt mycket efter min 18-årsdag. Massa massa planer har jag för det. Och sommaren speciellt hihi.
Puss.

great east hits

Om typ 14 minuter ska jag få skjuts till träningen men tänkte reflektera över min dag i några enkla punkter. Dagens slutsatser:

1. Att vakna kl 7 en kall och mörk decembermorgon och ha ett 2 timmars kemislutprov framför sig suger hårt.
2. Att göra ett kemislutprov där man fattar typ ingeting suger hårdare.
3. Att äta så kallad julmat i matsalen med Simona, Glenn, o co från A-klassen är rätt skoj.
4. Att gå på stan under 2 timmars håltimme efter det är soft.
5. Att spendera 90% av biologilektionen med att se en massa klipp på YouTube med resten av klassen var jävligt kul.
6. Att träffa Alexandra tre-fyra gånger är inte helt fel för hon är ju bara för söt.
7. Att det är kul att kasta pennor i huvet på Cricka.
8. Att kemilabbar ibland är lite tråkiga till överdrift.
9. Att gå hem för att sadeln är för blöt är inte alls kul.
10. Att skriva ett onödigt inlägg om ingenting när man är skitstressad är rätt dumt.
11. Jag måste vara rätt puckad.
12. Jag har haft en bra dag!

frasier rocks my socks

Satte på Kanal 9 alldeles nyss och en av mina gamla favoritserier, Frasier, kom på. Haha alltså jag kan garva rejält åt Frasier! Det var så synd att det slutade. Har inte sett ett avsnitt på några år tror jag.
Iallafall här är ett bra klipp ur den där serien :D


permanent

Svenska Idol kan slänga sig några tusen gånger i väggen i jämförelse med vilka talanger American Idol tar fram.
Det är kanske inte det faktum att USA har 300 miljoner fler invånare än vad Sverige har, utan mer att folk i USA vågar vara med i Idol. Där är det en repekterad tävling, utan en massa utdragna röstningomgångar och med en seriös jury och en seriös publik. Där får man också vara sig själv som artist och låtvalet är inte alls lika smal som här.
Aja skit i det, anledningen till att jag tar upp det är att jag är sjukt impad av hur bra David Cooks album (han som vann AI iår) är. Den här killen kan ha den bästa rockröst jag någonsin hört och hans album spär verkligen på. Jag kan verkligen säga att det är ett album att lyssna igenom...hur ni nu gör det är upp till er själva ;)

Idag var det annars dramauppvisning i skolan och jag var faktiskt skitnervös. Men jag blev aldrig så nervös så att jag mådde dåligt, vilket är en ny upplevelse. Ungefär 30 små 6-åringar fick se vår version av Emil i Lönneberga, Tarzan och Pippi Långstrump. Alla var så himla duktiga och jag blev så glad av att se hur bra det funkade :)
Förresten tror jag aldrig att jag sett Milla utbrista i ett så stort asgarv som idag när hon spottade vatten på mig i en scen. Haha.

På biologin fick vi se en film om hur genteknik kan se ut om 42 år, alltså år 2050 typ. Dom hade hittat på grejer som att man ska kunna ta ut livmodern ur kvinnan på något sätt och sedan låta den ligga och "jäsa" i 9 månader, så att kvinnan inte ska behöva bära på barnet...? Och då skulle tydligen ett barn väga 6 kg när det kom ut i jämförelse med dagens ca 3 kg. Haha, och sen visade dom hur man valde ut vissa egenskaper och det var rent ut sagt ganska sjukt att se. Men man vet ju aldrig, det kan ju faktiskt hända. Aja iallafall så ska vi göra ett arbete om genteknik i grupp nu och jag blev nöjd med my group.
Sen har dagen bestått av en kemilektion med en massa godis hit och dit. Jag tror att jag kanske fick 60% av det godis jag köpte själv, medan killarna åt upp typ allt av det som var kvar (speciellt unge herr Skarstedt...). och Max om du läser det här så säger jag inte alls att du åt upp så mycket, haha bara så du vet. Annars känner jag att en kommentar kommer komma om det ;)

Näe nu ska jag ta mig i kragen och städa lite och plugga. Så jävla skönt att ha det där kemiprovet överstökat på onsdag.

don't stand there watching me

Ja, att vara hockeydomare är inte det lättaste man kan göra. Det fick jag känna på idag och efter en vurpa, ett skott på smalbenet, en felavblåsning, en utvisning och några offsider så är jag inte jättepepp på att göra det igen inom en snar framtid. Men nån gång skulle jag väl testa och det gick inte bra men inte aaasdåligt heller som jag trodde att det skulle göra.

Iallafall så ska jag alldeles strax äta mat för att sedan cykla till jobbet. Söndagkvällar är väl halvsega men idag kanske jag får något gjort som jag inte hann igår.
Förresten så såg jag på Britney-dokumentären igår på Tv4. Den var sjukt bra och jag tycker faktiskt riktigt synd om Britney. Hon kan inte gå någonstans utan att bli igenkänd. Fotografer överallt, livvakter överallt... jag skulle aldrig palla det hon gör, och att vara med om sånt varje dag.... det är inte så konstigt att man blir helt psyk då. Nu tycker jag inte att Britney är det, hon är en stark person och det beundrar jag henne för. Men hon har haft sina ups and downs och sättet som media utnyttjar det på tycker jag är fruktansvärt.
Hursomhelst, hennes nya singel Circus är bra och hennes video till den är ju bara SÅÅ snygg. Kolla in den.

Nä, nu ska jag äta och dra mig mot Ica. Jag har fortfarande 9 timmar kvar på det här dygnet att vara vaken.
Sen är det en ny vecka.


(Förresten så får jag kommentarerna ni skriver skickade till min mail men dom kommer inte upp på bloggen. Skumt.)

ny design lo

Kolla, jag klarade av att fixa min design själv :) helt nöjd är jag väl inte men det får duga sålänge. Har ju ändå inte fler än typ 2 läsare per dag i genomsnitt så det är ju ingen press på mig precis.
Men vad tycks? ärligt talat nu, jag vill veta, kommentera ni som läser. Det gör mig glad :D
Tapeten (bakgrunden) fixade jag iordning själv o utgick från den när jag satte färgerna. Och den bilderna däruppe är lite av vad mitt liv handlar om... hockey, vänner, musik bland annat :)
 
Hope you like :)

pouring rain and album covers

Jag har tänkt på en sak. Av alla i min smak riktigt bra album (Viva la Vida, Prototype, American Idiot osv) så har de en sak gemensamt trots att det är så olika stilar på musik. Nåt som gör just en riktigt bra skiva ännu bättre. Det är att framsidan på skivan är rätt enkel och okomplicerad. 
Alltså jag gillar nästan inte när artisten eller bandet har sig själva på framsidan. I vissa fall blir det skitsnyggt, om bilden är i rätt sammanhang och sådär, men oftast är det bara en massa retouch och snygga bokstäver som stör hela bilden. Nej jag gillar inte sånt. En enkel men ändå genomtänkt snygg framsida på en skiva som inte tar massa fokus från låtarna är bäst.
Jag är lite uttråkad just nu, det kanske märks.(när skulle jag annars ha tid att tänka på sånt här?) ... men iaf, här har ni några av de snyggare framsidorna på riktigt bra skivor som inte är jättegamla.

hhhh

The Killers, Coldplay, Anna Ternheim, Lena + Orup
Håkan, Gavin DeGraw, Kent, Bodies Without Organs


Iallafall, ville bara skriva av mig om detta faktum. Jag blir så irriterad ibland på riktigt fuuuula framsidor. Kan ta och ladda upp några såna nån annan gång. Nu ville jag mest visa vad jag tycker är snyggt och vad som lockar mig att köpa en skiva. Lyssna på mig nu alla ni på skivbolagen.

Idag har jag jobbat förresten. Jag måste säga att det upphör aldrig att förvåna mig när folk kommer fram med en vara, kan vara vilken som helst, och frågar "hörredu, hur mycket kostar den här?"... som om jag kan alla priser på alla varor i butiken. Suck. Alltså, man kan ganska många priser, på grönsaker, kött, mjölk och sånt vanligt. Men typ... jasminris 2 kg? Blockchoklad? Mager salami? Nä. Så nästa gång du undrar vad någonting kostar i en affär - tro inte att den ni frågar kan alla priser. Kolla efter en pristerminal först, sen fråga om man kan ta reda på hur mycket varan kostar.
Där har ni dagens irritation på svart och vitt.

Nu ska jag faktiskt plugga lite hockeyregler eftersom jag gör min premiär som hockeydomare imorgon...helt galet kommer det bli, jag kan ju inget. Offside, icing och såna enkla basicgrejer kan jag, men jag kommer ju få utvisa folk o allt. Nä jag måste läsa på lite. Och kemin ska jag slänga en blick på också, men det känns så segt. Och dramat! Fan, det hade jag glömt bort helt.... herregud, jag kommer göra en urkass Alfred på måndag. Stackars 6-åringar som får stå ut med oss.
Sen kan man ju hoppas på att vädret blir lite bättre snart! Man blir ju helt depp av detta väder, inte sant? Och vaddå jul snart. Det känns inte som jul. Men jag antar att den där julkänslan infinner sig snart. På fredag är det lucia och julbord på skolan, mysmys :)

Ikväll är det Britney-dokumentären som gäller by the way. Säga vad man vill om flickan men jag glömmer aldrig att hon var min första riktiga idol. Jag har liksom vuxit upp med henne på något sätt. Även om jag inte dyrkar henne på något sätt någonstans i min kropp.
Och en sak är ju säker - hon har inte direkt haft snygga albumframsidor...

you know it's not a secret

Min kära mor upplyste mig just om att jag ska gå upp kl 7 imorgon och börja jobba kl 8 - det känns inte så jäkla bra kan jag säga.
Imorse var det knappt att jag kom upp ur sängen. Det tar emot varje gång jag tänder lampan, känner hur pupillerna dras ihop och jag tittar ut genom fönstret. Mörkt, kallt, blåsigt, regnigt, lerigt, allmänt förjävligt väder! Varför kan det bara inte bli VINTER nån gång? Jag kommer ihåg när jag var fem år och kunde åka pulka såhär års i meterhöga drivor utanför på gården. Och så säger dom att det inte finns något som heter "växthuseffekt" och "global uppvärmning", yeah, right, my ass it doesn't!

Hade tänkt mig en lugn helg med jobb lördag och söndag, men helt plötsligt så ska jag nu döma en match på söndag innan jobbet. Så det blir inte särskilt lugnt här inte, plus att jag har en massa kemi att ta tag i - slutprov nästa vecka. Sen tror jag banne mig att jag inte har några fler prov förrän efter jul, vilket är helt sjukt. Jag förstår inte - jag hade helt inställt mig på att NV skulle vara mycket jobbigare än samhäll som de andra går...men det verkar vara helt tvärt om och det glädjer oss NV-are. Men inte de som går samhäll...

Hade tänkt fortsätta skriva lite mer men nu är det Idol, och Kevin och Alice kommer gå till final. Det ska bli spännande att se.
Fast det spelar ingen roll vem som gör honom sällskap i Globen - Kevin vinner ju hela tjottaballongen... lätt.

fult?

Ja, min blogg ser helt enkelt förjäklig ut. Men jag vill ha en förändring och vägrar be om hjälp. Har just börjat förstå hur man kodar genom tips från www.designadinblogg.se och imorgon fortsätter jag :)

Om någon nu hinner märka något. Haha.

where is the love?


that's what all the people say

Det känns inte så jäkla bra att det är 22 dagar kvar till julafton, 20 dagar kvar till min nästa lön trillar in och att jag bara har lite mer än hälften av en tusenlapp på kontot kvar. Uschusch, johanna, ta dig i kragen. Jag får inte köpa en massa onödigt. Typ på Ica, två gånger i veckan säkert 150 kronor bara det. Nejmen nu ska vi inte koncentrera oss på min ekonomi, tehe.

Imorse dårå, så stod jag och gjorde mig ordning för dagen. "Plingplong, plingplong" - sms från David, Caroline är sjuk, första lektionen är inställd, skicka vidare. Jahopp, det gjorde jag. Kunde ligga i en timme till i sängen och kolla på när Björn G gästade Rix MorronZoo.(tack för att ni sänder på TV'n numera btw). Ursäkta men människan är ju bara söööt. Jag blir alldeles fjortis när jag ser honom. Varenda cell i kroppen vill liksom krama honom.
När denna stund av total nerkärning var klar tog jag min cykel och drog till skolan. Och helvete! Vilket skitväder! Jag hatar att bo i Sverige ibland! Eller inte ibland - väldigt ofta! Kan ju säga att jag inte precis var snustorr när jag gick in på DeGeer - byxorna (som var jeans tehe) var kalla, blöta och uttänjda. Har nog aldrig förr varit så irriterad på vädret som just idag.
Tisdagar suger ganska ofta för övrigt.

Men hursom. Jag kom över vädret efter ett engelskaprov, en lunch med Tantan och Max (vi tre rockar på engelska, klara först :)) och en eftermiddag med den lilla NV-klassen. Kemiprovet vi fick tillbaka gick BRA och nu behöver jag nog inte känna en större press på mig inför slutprovet som är nästa vecka. NAJS.
Jobbet dårå, ja det var som vanligt. Vi flyttade på barnmatshyllan och jag konstaterade än en gång att fotboll är en skitsport inför chefen. Inte för att jag kanske helt och fullt tycker så men bara för att retas lite. Det är ju kul.

Nu får jag minsann ta och lägga mig om jag ska orka upp på mattelektionen imorgon. Jobbigaste dagen på hela veckan imorgon - skola mellan 8 och 16 och sedan A-lagsträning på kvällen.
Kroppen och huvet gör redan ont. Men sånt är livet. Det är hårt. Hejdå.

nu äre bara PLOFF vi väntar på!

Jag kom o tänka på en sak idag. Direkt efter första advent så har i princip 90% av alla lägenheter och hus adventsljusstakar i fönstren och ljusgirlanger (eller vad det nu heter) på balkongerna. Mysigt, ja, men det känns så himla pressat. Vi har t.ex. inte satt upp någonting än förutom en liten ljusstake. Kan det inte bara gå lite långsamt för en gångs skull? Alltså tiden går så fort, my time is running out. Om ett och ett halvt år står vi där och ska veta vad vi vill bli. Känner mig inte så jävla pepp på det.
Jag vet faktiskt itne vad jag vill bli, helt seriöst. Tankarna har gått till allt från journalist och jurist till läkare och meteorolog. Det känns bara inte som att jag vill göra EN grej tills jag blir 65 år gammal. Orka det! Jag vill göra allt! resa runt jorden, jobba med en massa olika folk, skaffa familj, leva singel, alltså ni fattar. Nae tiden går för fort.

Men idag då. Jag, Sara och lite killar från klassen bestämde oss för att lira hockey i Himpan. Det var redigt skoj. Okej jag var väl kanske lite väl ego, men grabbarna var inte precis dåliga. Haha Max kanske behövde ett och annat peppande ord dock.
Innan ispasset på typ 2 timmar så var vi i dramagruppen på skolan (vi har varit lediga idag btw) och tränade på vår absolut ägande pjäs "när Emil i lönneberga skulle dra ut Linas tand". Så skoj vi hade haha. Milla gör sig fantastisk som Emil och jag har lite att jobba på vad det gäller småländsk dialekt. Annars skitskoj, det kommer fixa sig det här flickor ;)

När jag skulle hem så höll jag cricka sällskap på stan, han hade en timme att slå ihjäl och eftersom jag hade lurat med honom på hockey stannade jag kvar. Inne på stadium klagade han på att suspensoaren för herrhockeymålvakter är för liten. Jag tyckte inte att den var så liten och vi bråkar ju alltid annars så varför inte bråka om det med.
Köpte ett äpple på Ica och åkte hem. Och nu sitter jag här. Ska slänga mig i soffan efter en välbehävlig dusch och en promenad med vovven.
Imorn är det nya tag.

Och snart är det JUUUUL.




RSS 2.0